witam,
mam pytanie:
kto bylby zainteresowany zakupem takiego samochodu?
chcialbym sie dowiedziec wstepnie jak wielkie jest zainteresowanie tego typu samochodami
z gory dziekuje i pozdrawiam
|
Samochody Historyczne, zabytkowe, oldtimer |
Samochody Historyczne, zabytkowe, oldtimer
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam,
mam pytanie: kto bylby zainteresowany zakupem takiego samochodu? chcialbym sie dowiedziec wstepnie jak wielkie jest zainteresowanie tego typu samochodami z gory dziekuje i pozdrawiam
mój Tata był by zainteresowany Warszawą , podaj cene .
tego typu informacje tylko na pw
Witam
Mam pytanie o 74 Jensen Healey Convertible czy miałby Pan lub miał możliwość znalezienia takiego auta w stanie zdolnym do jazdy najlepiej jak by był po renowacji . Jeśli tak jaki byłby koszt takiego auta i ewentualny termin realizacji?? Bardzo proszę o informacje just_madein@op.pl Pozdrawiam
ma i przesle informacje na maila
Prawie 300 osob przeczytalo a 3 cos napisaly, to naprawde nie wiele
czy tak niewielkie jest zainteresowanie takimi samochodami?
Ja odpowiem jako pasjonat zabytkowej motoryzacji i osoba która 'w miarę' czuje ten rynek.
Ja byłbym chętny kupić zabytkowy pojazd - w tym przypadku motocykl, po fachowej odbudowie. Generalnie są trzy grupy klientów w sektorze zabytków: 1. Ludzie którzy upolują sprzęt sami, potem prawie sami go odbudowują - raz lepiej, raz gorzej... Z tych klientów nie będziesz mieć, bo oni wszystko 'sami' 2. Ludzie, którzy sami lub z pomocą firmy upolują sprzęt, odbudowę także będą podzlecać na zewnątrz w bardzo dużym zakresie. 3. Ludzie, którzy chcą kupić odbudowany już pojazd. 4. Opcje pośrednie. Pisząc tego posta nie napisałeś najważniejszego - do której grupy skierujesz swoją ofertę?! Grupa 3 jest moim zdaniem grupą najszybciej rosnącą. To głównie przedsiębiorcy, którzy chcą realizować swoje motoryzacyjne pasje, cofnąć się w czasie, wrócić do młodzieńczych lat etc... Chcą czerpać radość z jazdy, a nie ślęczenia w kanale. I to jak najszybciej, dlatego zapłacą za gotowy do jazdy pojazd. Dokumentacja z renowacji niezbędna(!) Grupa 2 też ma perspektywy - widzę sam po sobie. Kupiłem motocykl zabytkowy, a jego kompleksową renowację zleciłem fachowcowi - nie mam na to czasu... Ale za robociznę przy odbudowie mzetki zapłaciłem 3 000. To nie aż tak dużo. Pierwszy motocykl odbudowałem sam więc wiem - roboty jest w bród, paradoksalnie koszta porównywalne. Coś tam mogę Ci podpowiedzieć - zabytki to moja pasja.
masz racje neie napisalem do jakiej grupy kieruje swoja oferte wiec teraz to zrobie :)
1.odrestaurowywanie aut zabytkowych na zlecenie i tu juz moge sie pochwalic ze otrzymalem takie zlecenie z zachodu od firmy ktora sie specjalizuje w zabytkowych Porsche 2. sprzedaz gotowych a i samochodow do restaurowania 3.przyjmowanie zlecen na specjalne zamowienia samochodow zabytkowych od klijetow 4.serwisowanie samochodow zabytkowych, no bo badzmy szczerzy to jest potrzebne po za tym zastanawiam sie nad zalozeniem klubu milosnikow takich aut aby organizowac rozne imprezy mysle ze to wystarczy a wstepie a pomyslow jest jeszcze wiele pozdrawiam
dzis na TVP info slyszalem cos fajnego:
bedzie wystawiony na licytacje unikalny Ferrari rocznik 1962,oczekuja ze osiagnie rekordowa cene 20 milionow $ a zostal zakupiony w 1962 roku za 18 tysiecy $ nawet przeliczyli ze jesli by ktos zainwestowal w zlozo w 1962 roku to by do dzis zarobil na tym 0,5 miliona $ dobre
pilnie poszukiwany ktos z warsztatem samochodowym i lakierniczym kto by chcial sie zajac renowacja aut zabytkowych
Witam. chętnie podejmę się renowacji sam zabytkowych, interesują mnie warunki współpracy itd.
Witam
Znam człowieka w Szwecji który w swoim ogrodzie ma kilka przedwojennych aut (skorodowane) marek ani roczników nie pamiętam i nie znam się na tym ale może ktoś by był zainteresowany aby je sprowadzić do Polski o ile jest to możliwe pod względem prawnym. Auta są kompletne we wszystkie części metalowe reszta uległa rozkładowi.724922755
sprowadzenie ich jest mozliwe jednak dobrze bylo by wiedziec jakich marek sa te auta i moze miec pare zdjec tez by troche pomoglo
mam doświadczenie w oldtimer .6lat w Austrii.Tam ten rynek jest bardzo rozwinięty ale nie w handlu takimi pojazdami ,.tylko w usługach (wykonanie restauracji dla klienta).problem w tym że przetransportowanie wraka do Polski wiąże sie z wwozem lub wywozem zabytku z obydwu krajów.Moze sie udać przewóz ale szkoda sie narażać na ewentualna kontrolę strazy celnej,zresztą powrotny przewóz na lawecie np pięknie odbudowanego BMW z ub.wieku graniczyło by z cudem ,nie narazając sie na kontrolę.Potencjalny Austriacki pasjonat nie kupi oldtimer-a z kilku powodów.1)Pokazując swój bolid na roznego rodzaju wekend-owych zlotach i festynach, kupiony tego rodzaju kunszt na kołach jest obciachem.Musi byc udokumentowany własnoreczny wkład w odbudowę tego auta pomimo tego, że gościa stać praktycznie na wszystko,a tymczasem większość austriackich czy niemieckich mechaników nie wiedzą juz co to jest gażnik.2)Działając na miejscu ,świadczac usługi trzeba liczyć sie z okresowa "sesja zdjeciową" przebranego w robocze ubranie własciciela rozgrzebanego bolida w warsztacie.Dlatego większosc zleceń jest " moim garażu."Pomysł na renowacje jest super, to duze pieniadze, ale w Polsce napotkamy na trudności ,tak myślę że rynek jest jeszcze nie rozwinięty. Jestem za ... ale z działalnoscia na miejscu gdzie zapotrzebowanie na takie usługi jest dużo wieksze niz w Polsce.
ma Pan tylko czesciowo racje
jesli chodzi o transpotr z kraiu do kraiu to nie ma z tym problemow oczywiscie ze jesli sie takie samochody restauruje i to nie tylko wraki jak Pan to nazwal trzeba robic dokumentacje,tylko wtedy jest to profesjonalne jesli chodzi o zlecenia z kraji zachodnich aby restaurowac auta w polsce to tez jest tym duze zainteresowanie i to tez z Austrji mam zlecenia poniewaz mimo wszystko ceny w Polsce sa cenami konkurencyjnymi i nawet jesli ktos ma duzo pieniedzy nie oznacza to ze placi kazda cene mimo wszystko majac zlecenia z zachodu i oferujac konkurencyjne ceny trzeba wykonac dobra robote
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|