witam
interesuje mnie sciaganie samochodów z ameryki czy nie zna ktos jakis stron www albo adresów badz kosztów sprowadzenia samochodu
z góry dzieki
pozdrawiam
A&K
|
Samochody |
Samochody
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Import/Eksport
Autor
Wiadomość
witam
interesuje mnie sciaganie samochodów z ameryki czy nie zna ktos jakis stron www albo adresów badz kosztów sprowadzenia samochodu z góry dzieki pozdrawiam A&K
Wg mnie się to kompletnie nie opłaca ;) ale podam strone firmy która się tym zajmuje >> http://www.auto-usa.pl pozdrawiam !! :evil: :twisted:
Samochody z USA oplaca sie sprowadzac i prawdopodobnie zawsze bedzie oplacalo sie sprowadzac. niektorzy sa przerazeni odlegloscia, wiec podam maly fakt: koszt transportu samochodowego(TIR, samochod dostawczy, cokolwiek) z jednego wybrzeza USA na drugie jest drozszy niz kontener w dowolne miejsce na swiecie. Samochod zawsze mozna zapakowac w kontener lub na statek ro-ro (drozsza opcja). Wiecej info prosze na priv.
Witam
Mam okazje kupic okazyjnie samochody w angli chciałbym sie wszystkiego na ten temat dowiedziec : 1 od ilu do ilu kosztuje zmiana kierownicy 2 wszystkie opłaty podatki cła 3 czy moge je sprzedac odrazu jak beda juz w karaju czy musiałbym je trzymac jakis rok i dopiero sprzedac bo słyszałem o strasznym podatku z tym zwiazanym
moze mi ktos cos na tem temat powiedziec
Zatem tak
1) zmiana kierownicy oczywiście idze jaki model chcesz kupić, i nie chodzi tu o zmiane tylko kierownicy, deski rozdzielczej ale takze w przypadku nowszych modeli a domyślam się że o takie tu chodzi w przypadku elektroniki trzeba wymieniać tapicerki na drzwiach oraz siedzenia. koszty tak okolo od 3 tys za cześci w góre plus jakiś mechanik to juz inna bajka. 2) cła tutaj niewiele poradze bo po prostu nie wiem 3 ) jak sprowadzisz auto i zarejestrujesz je na siebie to tak musisz je trzymać rok chyba ze masz np komis lub inna podobna dzialalnośc i odprowadzisz podatek. Jest jeszcze jedna możliwośc wiem ze to dzialalo w przypadku aut z francji ze kupowano auta z cofnięta umowa kupna. mam nadzieje ze cos pomogłem jeszcze napisz mi z kad jestes ?
witam. przekładka kierownicy to banał... w starszych modelach.. opłaca sie i mozna zarobić... w nowszych (tych naszpikowanych elektronika) z tego co słyszałem koszta sa wysokie i warto kupic takie auto jesli zamierzasz sam osobiście sie nim bujać... interesuje sie tym troche i mam one question: myślałeś nad tym ile masz kilometrów do Anglii i ile wyniosa koszty transportu ?! no własnie... dlaczego wszyscy ciagna auta z niemiec? bo blisko... z belgii i francji tez do nas docieraja ale to juz zdecydowanie mniejsze ilosci... chyba ze masz wieksze auto i przywieziesz odrazu kilka sztuk...? a co do opłat... to tak jak z autami z zachodu: akcyza, urzad skarbowy, tlumaczenia, pierwszy przeglad, rejestracja.... lacznie ok 1500zł (+/-) ale zadko kiedy kto to robi... sprowadzasz auto i sprzedajesz tylko z dokumentem potwierdzajacym jego pochodzenie i z takim który umożliwi Ci załatwienie dalszych formalnosci (w przypadku niemiec- Brief und Abmeldungen:) )... płacisz podatek tylko wtedy gdy auto zarejestrujesz i sprzedasz je szybciej niz po upływie 6m-cy. pamietaj- kupując- a skoro masz znajomosci to nie powinno byc z tym problemu- niech wystawiaja ci jak najnizsze rachunki... niska akcyza... a to wazne! masz pytania? pisz... chetnie pomoge- pozdro! a i jak jak jakas dobra furka bedzie to kupie:) i jeszcze jedna rada- jesli sie na tym ZUPEŁNIE nie znasz... to odpuśc sobie...
tomi-ex, Czy piszesz przypadkiem o autach kupawanych na aukcji samochodowych?
Ceny sa faktycznie niskie w porownaniu z rynkoymi(sam kupilem 2 dla zony) ale trzeba bardzo uwazac ze wzgledu na stan techniczny.Sporo z tych aut ma ukryte wady.OK wjezdzaja same na rampe aukcyjna ale to o niczym nie swiadczy.Kolega kupil Omege 98 za 500 funtow,spoko nie?Co z tego kiedy po godzinie od zakupu okazalo sie ze uszczelka pod glowica jest do wymiany i turbina. Ja tez mialem lekkie klopoty z obydwoma. Zycze powodzenia
Jestem z Czestochowy , interesuja mnie przewaznie samochody marki audi a6 , mam okazje kupic je tam bardzo tanio nietylko audi ale równie wiele innych marek , o transport sie niemartwie
witam ja jestem z pod Czestochowy i jestem równiez zainteresowany sprowadzeniem sobie /na handel włanie jakiegos a6 moze a4/a3.Mozna w jakis sposób nawiązac z Panem współprace notabene wyjazdów po auta?
MOzemy nawiazac jakas wspólprace napisz domnie na e-mail tomi-ex@wp.pl
Jestem w tym temacie 10 lat. Jezeli jestes powaznie zainteresowany zkontaktuj sie ze mna
b_andrey@hotmail.com lub 0019057810757 Canada lub podaj swoj tel Jakie samochody cie interesuja.
dla Twojej informacji:
najwiekse giełdy online w usa/canada to iaai i copart i tam jest skupione gro rynku. reszta to pomniejsze giełdy lokalne miedzystanowe - owszem bywa tam taniej. koszty transportu auta (średniej wielkości) średnio do gdyni ok 800 usd - maksymalny koszt shipmentu tzn. transportu lądowego w usa to 1300 usd ale to z californi, generalnie płacisz za odległość od portu. Jeżeli chcesz się bardziej zorientować jak ten biznes działa to wejdź na strone crashescars, albo autokanada lub tez autosystem. Podpowiedz - im auto dalej od portu tym tańsze. uważaj na tytuły własności "parts only" itp. przyglądaj sie zdjęciom bardzo dokładnie; wczytaj sie w strony i procedury zobacz jak i po ile sprzedają się auta - skalkuluj i powodzenia. ps. zobacz jak działa urząd celny (twój). to dośc ważne bo możesz z autem kiblować nawet kilka miesięcy (cląc je)
witam
Jaki haracz place do panstwa jak sprowadzam auto z USA i gdzie go uiszczam? Jak dlugo moze trwac taka procedura? Czy moge go przywiezc na poludnie polski i dopiero wtedy zajac sie ocleniem? Czy sprowadzajac takie auta i rejstrujac na siebie, a pozniej sprzedajac (mysle o 5-10 aut rocznie) bede mial jakies dodatkowe oplaty aha i jakie podatki(oplaty) ponosze przy sprzedazy takiego auta? pozdrawiam lukasz
Czekam o komentarze... Mam do kupienia passata 1997 sedan diesiel za 11 000zl tylko jest jeden problem auto jest po przekladce kierownicy z wersji angielskiej. Czy ten samochod nie bedzie roznil sie od orgilalu czekam na pomoc.....
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|