witam mam taki pomysl zeby kupowac samochody w Angli - zwozic je do polski i rozbierac.
czy ktos wie czy jest to oplacalne - i na co zarejestrowac dzialalnosc gospodarcza
czy w tej Angli faktycznie sa takie niskie ceny samochodow
|
Samochody z Angli |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam mam taki pomysl zeby kupowac samochody w Angli - zwozic je do polski i rozbierac.
czy ktos wie czy jest to oplacalne - i na co zarejestrowac dzialalnosc gospodarcza czy w tej Angli faktycznie sa takie niskie ceny samochodow
:) aktualnie przebywam w Angli, ceny sa niskie jak na tutejsze zarobki, stare praktycznie kupisz za grosze, nie wiem jak jest z wywiezieniem ich.
sporo jest tutaj gazet z ogloszeniami np: Audi A6 z 99 za 2200 L mniejsze i starsze typu peugeot 205 czy 306 kupisz za bez cen. tylko ta kierownica po lewej odstrasza i ubezpieczenie :P
to moze najpierw je rozbierać i potem wywieźć ?? :) trzeba ubezpieczać auto jak sie je rozbiera ? jak jest z przewiezieniem samych części przez granice ?
jakim ubezpieczeniem - musze placic jakies ubezpieczenie - jezeli samochod bedzie jachal na lawecie
a nie orientujesz sie w cenach passata B4 (przejsciówka) kombi - diesel a i w jakim miescie przebywasz
w dobie internetu ,zdobycie takiej wiedzy ile co kosztuje ,nie jest chyba wielkim problemem
http://motoring.friday-ad.co.uk/AdRef/W ... etails.asp jest wyszukiwarka i po temacie znasz ceny w UK
witam
ceny sa bardzo niskie o dodatkowym ubezpieczeniu nie slyszalem odnosnie sprowadzania aut z UK na czesci to jest to napewno oplacalne w moim miescie pewien gosc zajmuje sie taka dzialalnoscia przywozi samochody i rozbiera je na czesci za auta typu Ford Mondeo z lat 95-97 placi 1200-2000 zl to wyobrazcie sabie jaka jest przebitka na czesciach samochody sa przywozone na lawetach ciagnietych ciagnikami siodlowymi robi to firma transportowa z terenu mojego miasta niewiem ile dokladnie wynosi koszt transportu ale chyba okolo 2000zl mysle ze jest to dochodowy interes sam nad tym myslalem moj post na ten temat jest w dziale import/eksport z tym ze samemu jest troche ciezko rozkrecic taki biznes a jesli chodzi o auta sprowadzane na sprzedaz w calosci trzebaby wejsc w uklad z warsztatem ktory dokonywalby przerobek samochodu aby dostosowac go do przepisow obowiazujacych w naszym kraju ja myslalem rowniez o sprowadzaniu motocykli
A jak jest w Niemczech, Holandii i Belgii?
Jeżeli chodzi o UK to za Ł500 można kupic całkiem fajną Toyotę z 96-97 (np. Carina). Audi, BMW są tam dosyć pospolite. Ogólnie im większa poj. tym niższa cena - drogie jest ubezpieczenie, a to zależy głownie właśnie od pojemności. Taki paradoks. Auta są w dużo lepszym stanie niż podobne wiekiem jeżdżące w Polsce. Ceny są więc niskie, ale czy nie opłaca się przypadkiem sprowadzać z jakiejś bliższej okolicy? W UK problemem jest kierownica po prawej stronie - tak więc auta opłaca się sprowadzać jedynie na części. Z tego co słyszałem przeróbka jest droga i znacząco obniża bezpieczeństwo.
Witam
Pomysł z samochodami z UK wygląda pięknie, ale ; -transport lawetą ok 9szt to koszt 9000zł -trzeba te samochody zwozić w jedno miejsce do załadunku, tu znów laweta, lub ubezpieczenie. Często jest tak, że te okazje nie mają prawa do poruszania się (road tax,mot),można oczywiście jechać na dziko. -jest to lokata bo częsci z jednego auta będziesz sprzedawał przez dłuższy czas, a i tak nie wszystko pójdzie. Sporo istotnych częsci wogóle nie sprzedasz bo nie pasują (maglownice, nagrzewnice, lampy, itp)
malektom, pomysl dobry ale ztego co sie ostatnio injteresowalem to ten biznes juz sie powoli konczy. Konczy w takim sensie ze jest coraz mniej miejsca dla nowych...
Osobiscie myslalem nad pewna mdyfikacja tego pomyslu mianowicie naleze do klubu opla vectry i tak sobie pomyslalem by sciagac z angli tylko vectry i zaopatrywac 2 najwieksze kluby w czesci. Niestety pomysl ma takie minusy, ze jak juz ktos napisal jedne czesci sprzedaja sie lepiej inne mniej. na pewno latwiejszy start bo mniej kasy potrzeba na poczatek na zakup samochodow... Mankament to to, ze jest ograniczasz sie tylko do jednego modelu (ewentualnie pozniej mozna rozwinac sie na inne kluby/modele).
Moze przekladki kierownicy by sie bardziej oplacaly?
ubezpieczenie jest drogie jezeli chcialbys nim jezdzic, licza slono za wszystko. (przepraszam jezeli wprowadzilem w blad)
a samochody sa tanie bo to jest rynek zamkniety :) oni nie moge ich sprzedawac za granice, tz moga, ale w europie takiego samochodu nie zarejestrujesz, wiec malo kto je kupuje. widzialem ostatnio starsze volvo za 50 L.... istna kpina, sprzedawca powiedzial ze sprzedaje je od 3 tygodni i nie ma juz sily :)
To prawda,ze samochody nie sa drogie w Anglii,a moze po prostu ludzi tutaj na nie stac.
A6 z 99 za 2200?Ok,mozliwe ale dlaczego nie napisales jakie auto ma przebieg,co z MOTem i TAXem nie mowiac o stanie tech. Takie auto to swietny interes,ale raczej dla sprzedawcy nie dla kupujacego. Jesli szukacie samochodow z Anglii na czesci lub do ewentualnej przekladki to interes jest kupujac auta na aukcjach(tak samo zreszta nieruchomosci) i nie jest mowa o aukcjach internetowych. Sam kupilem juz dwa dla zony i jest ok aczkolwiek trzeba uwazac bo jest tez sporo shitu Jestem otwarty na wszelkie propozycje nawiazania wspolpracy(nieruchomosci,auta) Pozdrowienia dla wszystkich Rodakow
Hejka!
Ja też się zastanawiałem nad tym interesem... I widzisz jeśli chcesz sprowadźać auta na części to tak jak tam kolega pisał takie mondeo może i kupisz za półtora koła,ale transport też kosztuje i trzeba się liczyć że będzie to kosztowało coś koło 1000pln napewno,chyba,że znajdziesz kogoś kto stale Ci bedzie przywoził,ale to z kolei trzeba się liczyć z tym,że to wtedy zwiększa koszty bo od razu tych części nie sprzedasz.Poza tym nie wiem jak chcesz sprzedawać te części,jeśli na aukcjach inretnetowych to zobacz sobie ile tego jest...Poza tym teraz urząd skarbowy łapie się i za to więc wczesniej czy później bedziesz musiał zarejestrować działalność(kolejne koszt).Nie wspominając już o tym,że trzeba mieć też miejsce na to wszystko bo jakiś garaż 8x4 to też raczej nie bardzo. No i trzeba się na tym naprawde znać,bo ludzie będą dzwonić i pytać się o rzeczy typu sensor poduszki,napinacze i trzeba im powiedziać ile się za to chce,no i wogóle wiedzić jak to wygląda i gdzie to znaleść-jak masz podstawy to z tym nie bedzie problemu. Pozdro! Ps.Ludzie zostańcie w kraju bo za kilka lat nie bedzie do czego wracać... PEACE!
MiM, Z tym powrotem moze byc ciezko.Z tego co widze co sie dzieje w Polsce nie nastraja mnie pozytywnie.
Moze Wy widzicie jakies pozytywy,chetnie poczytam
witam wszystkich !
Też jestem zainteresowany samochodami z angli,jadę tam w lipcu na rekonesans. Mam już nawet wykupioną świetną domenę pod ten biznes . http://www.webcars.biz Jedyny problem to konkretna duża laweta najlepiej pod kilka aut naraz,może ma ktoś takie cudo i chciałby wejść we współpracę. pozdrawiam.
|
|