|
Samochody z importu - strona 2 |
Samochody z importu
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
nie mam pojecia :)
Witam, probowalem do Ciebie odezwac sie droga mailowa jednak podany mail nie jest chyba poprawny. Jesli mozesz to prosze o kontakt, pogadamy troche o biznesie :) Co do autora textu to jesli nie znasz sie na tym to nie zaczynaj. W tym biznesie dobre kontakty to podstawa, jesli masz kontakt do dobrego mechanika, jesli masz numer do dobrych i tanich czesci, jesli masz tanie miejsce gdzie mozesz kupic samochod to osiagniesz sukces. W przeciwnym wypadku tylko sie sparzysz.
mail: i man idiot interesujace nie?
mam znajomego blacharza lakiernika i mechanika wszystko w obrebie max 1km odemnie i 2 osoby na stale w niemczech (bardzo dobrzy znajomi) stad taki pomysl dziadek ma komis samochodowy od kilku dobrych lat jestem jeszcze przed rozmowa z dziadkiem ale chcialbym do tego czasu znac problemy ktorych raczej unikac ktos mi napisal w innym poscie ze najlepiej kupic samochod terenowy i lawete na 2 auta jezeli to faktycznie dobry pomysl to ze skrzynia automatyczna czy manual? Mam wrazenie ze lepszy manual ale nie znam nowych automatow
Witam,
moze narazie nie kupuj lawety itp. Znajdz samochod, jest masa firm ktore sprowadza Ci ten samochod za odpowiednia oplata. Jesli rozkrecisz biznes dopiero kupisz lawete, na poczatek nie ma co ladowac sie w koszta. Nikt Ci nei powie co lepiej sprowadzac, patrz na rynek, patrz po ogloszeniach co sprowdzaja inni itp. Z tego co sie orientuje import samochodow jest tak rozwinietu u nas ze ciezko bedzie cos znalesc na zachodzie za dobre pieniadze bo wszystko jest juz wytrzepane przez polakow. Tak naprawde dobrze miec uklad tam na miejscu z jakims placem na ktorym stoja samochody + uklad na cle. Pozdrawiam
Mail jest "I'm an idiot !" Ludzie prawda jest taka ze za duzo osob sie tym zajmuje zeby na tym mozna bylo robic kokosy ! Co z tego ze masz jednego blacharza blisko Ciebie ? Oddasz mu 6 aut max i zacznie mu sie wydawac ze niewiadomo jakie kokosy robic i Ci cene dwókrotnie podniesie .... przerabialem takie scenariusze osobiscie .... Jesli nie masz naprawde dobrych kontaktow a to jest najwazniejsze nawet nie probuj sie ladowac w ten interes ! Ja z niego wychodze wlasnie dlatego ze za duzo osob takich jak Ty mysli ze zarobi niewiadomo ile na sprowadzaniu samochodow a prawda jest taka ze wytrzymuja do czasu kiedy umocza na paru autach a potem sie wycofuje .... Prawda jest taka że ze znajomych osob ktore sprowadzaly auta utrzymalo sie moze 10 % osob i to tylko te ktore mialy aut za wiecej niz 30 aut albo takie po 200 tys zl .... Dlaczego ? Jest to interes bardzo stresujacy i wszystko musisz robic samemu jesli zatrudnisz pracownika np. do kupowania czesci on bedzie Cie okradac bo nie ma jak go sprawdzic ! Ten interes moze byc dobry ale jedynie jako dodatkowe zrodlo dochodu tzn jedziesz raz na miesiac po 2 auta do niemiec i probujesz cos na nich zarobic jak ich nie sprzedasz to samemu jezdzisz proste ! Pozdrawiam.
W brew pozora biznes zajmujacy bardzo duzo czasu. Niestety jest tak jak napisal marcelius. Kazdy kto zobaczy ze Ty na tym zarabiasz, sam bedzie chcial zarabiac wiecej niz Ty. Tacy niestety sa juz ludzie. Ciezki biznes dlatego na poczatek nie laduj sie w koszty typu laweta itp
PS. marcelius napisalem Ci PW
Nie chce zbijac kokosow bo zdaje sobie sprawe ze to nie jest zloty interes juz ale rynek napelnia sie samochodami co za tym idzie beda potrzebne czesci na poczatku myslalem o ciagniku siodlowym i lawecie na 8 samochodow to fakt ale pomysl sie rozwinal. Nie napisalem ze to ma byc jedyne zrodlo dochodu na starcie mialby byc tak jak napisales pojechac po 2 auta przywiezc jakies drobiazgi ktore tam tanio mozna kupic i sprobowac odzyskac czesc pieniedzy za paliwo w kazdym interesie jest tak ze trzeba od czegos zaczac a nie popelnia bledow tylko ten co nic nie robi. Na chwile obecna mam prace gdzie uda mi sie wykombinowac czas na wyjazd a cale weekendy od czwartku mam wolne nie mam zadnych kosztow swojego utrzymania stad pomysly ktore chcialbym w koncu zaczac realizowac
jesli to ma byc zajecie dorywcze to bardziej sie oplaca wynajac lawet niz wlasna kupic.
Pozdrawiam .!
WITAM SZANOWNYCH FORUMOWICZÓW!!!!!
SPROWADZAM AUTA LEKKO LUB MOCNO ROZBITE NA CZĘŚCI Z UK NA ZAMÓWIENIE ZAINTERESOWANYCH PROSZE O KONTAKT NA PRIVATE NP. OPEL SIGNUM 2007R 1.9TDI 150KM LEKKO UDERZONY W TYLNY BŁOTNIK I W PRZÓD(PODUSZKI WYSTRZELIŁY ALE SILNIK OK) CENA 32500PLN!!! POZDROWIONKA
no tak swietny wydatej na poczatek tego biznesu dzwonisz do firmy transportowej, umawiasz sie gdzie i keidy ma byc podstawiona lora i masz transport.
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|