|
Samochody z USA |
Samochody z USA
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
chciałbym się za to zabrać, ale nie wiem od czego zacząć. Pomozcie Prosze.
Jest to dosyc dobry pomysł,
To jest mój znajomy był w usa, kupił 2 auta dosyc dobrej klasy, zarobił na nich 100%, Kontener koszstuje chyba 1000$ idzie troszke czasu ale warto. placi się cło wysokie ale można to obejsc jak ktoś ma tam licencje dilera i cie zna to obniza wartosc auta. Za 20 tys kupisz dobrej 1 klasy auto. on kupuje z takiej stronki, nie chce mi podac ale nie na pewno z jakiegos ebayu. Zrobił troche, kasy, w kontener znajomy jego wrzucił mu jeszcze kupione przez niego laptopy i inne rzeczy Warto by samemu tam pojechac i zrobić sobie znjomosci ja tam mam kuzyna musze uzbierac torche kasy, mozna zrobić wspólprace, on łatwi auto a ja je sciagam i dostaje %.
proszę poczytać w kategorii Import Eksport, tam można dowiedzieć sie wiecej na temat samochodów z USA
Witam
Samochody z USA. Sprowadzać lekko uszkodzone naprawiać w kraju i sprzedawać. Może ktoś juz chciał coś takiego zrobić? Czy ciężko jest sprzedać auto z USA w Polsce ? Jak jest z transportem zna ktoś dokładne ceny? Dzięki za jakiekolwiek odpowiedzi.
Nie odkryles nic nowego. Juz wiele ludzi tak robi, wiec uwazam, ze duza konkurencja. Sprowadzac lekko uszkodzone, szczerze mowiac owszem zdarzaja sie i takie, ale takie "cukierki" albo szybko znajduja nabywcow albo cena nie jest niska jak przy bardziej rozbitych. Wszystko jest uzaleznione jakie masz dojscia w USA jak rowniez jakich mechanikow masz w Polsce i czy we wlasnym zakresie bedziesz mogl zrobic (masz wlasny zaklad naprawczy). Jesli chodzi o transport to oczywiscie jest to uzaleznione od stanu, ale dla przykladu NY lub NJ to kosz ok. 800 USD za osobowy. Nalezy pamietac rowniez o cle, akcyzie i wacie. Jak to wszysko dokladnie podsumujesz to cena pojazdu wyjdzie Ci niższa od ceny na naszym rynku(jesli oczywiscie dobrze tam kupisz i naprawa wyjdzie tanio) lub zblizona. Bo jesli kosztem klijenta, gorszego zrobienia pojazdu, chcesz miec wiekszy zysk to dlugo tak nie pojedziesz. Zalezy na jakie zyski sie nastawiasz, ale chce tylko zwrocic Ci uwage, ze nie jest to takie kolorowe jakby moglo sie wydawac, ale na pocieszenie moge powiedziec, ze ludzie sciagaja, wiec zarabiaja. A czy ciezko jest sprzedac auto z USA...hmmm...z punktu widzenia nabywcy sa obawy typu czesci itp., ale to mozna zalatwic cena. Pozdrawiam i zycze powodzenia.
Zaczęcie takiego biznesu bez pomocy po stronie USA praktycznie nie jest możliwe. Polecam inny sposób - wybór firmy w Polsce z którą w porozumieniu będzie Pan sam mógł kupować samochody w USA za małą prowizję typu 500 USD.
Przykładowo jaka to mogła by być firma ?
Np: UsaAutoSystem.pl
Witam, chcialbym sprowadzic samochod a dokladniej limuzyny strech z USA i niebardzo wiem gdzie zasiegnac informacji na temat przepisow celnych oraz dalszej rejestracji tago samochodu w kraju. Jesli jest ktos zorientowany to prosilbym o jakies informacje lub linki pomocnicze.
Pozdrawiam
Zastanow sie nad importem limuzyny z angli. Cena po przeliczeniu wszystkich kosztow przewaznie wychodzi duzo nizsza niz w przypadku sciagniecia auta z USA. Limuzyne bez MOTu mozna kupic za smieszne pieniadze.
Pozdrawiam.
Witam!!!
Mieszkam w USA (california) i jestem dealerem samochodowym (samochoy uzywane). Mam dostep do tanich samochodow (aukcje samochodowe tylko dla dealerow), tanszych niz np ebay czy z ogloszen w gazetach.. Szukam osob z Polski zainteresowanych wspolpraca a mianowicie eksportem samochodow z USA do Polski. Chodzi mi o osoby z kontaktami w branzy (majace autokomisy itd.). ktore moga znalezc klientow na samochody.
Chcialbym otworzyc maly biznes zwiazany wlasnie z handlem samochodami z USA...wiem ze konkurencja jest gigantyczna i ciezko byloby ja przebic ale warto sprobowac. Wie moze ktos jak wygladadaja koszty sciagniecia takiego autka z USA i jak wyglada strona papierkowa - czyli jakie powinny byc dokumenty itd. np. Ściagam samochod za 20tys$ rocznik 2007 2.0 czy koszty wygladaja tak...
CŁO (10%) 2000$ AKCYZA (13.6%)2992$ VAT (22%)5498.24$ CAŁKOWITY KOSZT 30490.24$ Z New Jersey do Bremerhaen(Niemcy) Londowy transport:650$ Morski transport:650$ Ubez morskie ok.300$ Drobne opłaty (przelewy itd.)55$ Coś do tego jeszcze dochodzi?Jesli ktos sie orientuje w tym temacie to prosze o info.
cło płacisz od wartości celnej, czyli te 20000$ + koszt transportu do granicy pl czyli te 1600$
10% od 21600 = 2160$ vat opłacasz za oclone auto którego wartość do opodatkowania to 21600+2160 czyli 23760 + vat, do tego akcyza, potem poszerzony przegląd, tłumaczenie i wyrobienie dokumentów rejestracja, karta wozu opłata recyklingowa... acha i z tego bremerhaven też za friko nie dojedziesz...
cos zle widze policzylem akcyze:/
Poprawki: CŁO (10%) 2000$ AKCYZA (3.1%) 682$ VAT (22%) 4990.04$ CAŁKOWITY KOSZT 27672.04 $
cło 2160$
podstawa do oclenia to wartość samochody + kompletny koszt transportu vat płaci sie od oclonego samochodu czyli od 23760$ jedynie akcyze płaci sie od tego co jest na umowie czy od tych 20000$
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|