|
Samoobsługowe stacje paliw. |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co myślicie o takich stacjach obsługiwanych przez terminal ? Wrzucasz kartę kredytową do terminala, naciskasz kwotę za jaką chcesz zatankować i sam tankujesz. Z punktu widzenia pracodawcy odchodzą koszty pracownika :mrgreen: Co o tym sądzicie ?
Przy dzisiejszych cenach paliw ma to spore szanse powodzenie. z obserwacji wiem, ze paliwo na takich stacjach jest o wiele tansze miedzy innymi z powodu zmniejszenia kosztow (jak napisales odpadaja pensje pracownikow, sprzedawcow w sklepach itd.) Czesto przy hipermarketach mozna spotkac takie stacje :D
Wszystko fajnie ale z tego co wiem to na Gaz taka nie może być. Musis mieć przeszkolonego pracownika który tankuje gaz samemu nie można.
Takie stacje są już w Polsce, więcej info http://www.neste.pl/artikkeli.asp?path=1992;4281;4282;4293;4298.
spoko pomysl tylko stacja benzynowa to spory wydatek. U mnie w miescie jest taka stacja ale z tego co widze to nie ma zbytnio ruchu i sami mlodzi tankuja bo starzy nie umieja obsluzyc terminala z karta - a jak nie ma pracownika to nikt im nie doradzi, zreszta kto lubi sie prosic zeby mu pokazali jak obsluzyc terminal. Woli zaplacic kilka zl drozej a miec obsluge
Ale ja się nastawiam na biznes przyszlości a nie przeszłości. :idea:
No tak , ale weź pod uwagę kilka rzeczy stacje samoobsługowe takie jak Neste są bardzo drogie klikakrotnie niż zwykłe , kolejna rzecz stacje paliw zarabiaja czasami więcej niż na paliwie na sklepie przy stacji , a niestety przy samoobsługowych tego nie masz , być może nie płacisz za pracownika , ale nie wiem czy wiesz , ale za obslugę i serwisowanie systemu do obsługi transakcji płacisz dzierżawę i to wcale nie małą , znam ten temat trochę od strony obsługi kart płatniczych , ale nie wiem jakie są koszta obsługi , powiem tak na pewno jest to biznes z którego zwrot jest zdecydowanie wolniejszy niż ze zwykłej stacji , plusy , zdecydowanie mniej pracy , formalności , problemów związanych z księgowościa ,zatrudnieniem , zaopatrzeniem itp
|
|