|
SANEPID - są myczki które można ominąc ?? |
SANEPID - są myczki które można ominąc ??
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam wszystkich! od 8 tygodni prowadze ekskluzywny sklep z alkoholami w Katowicach glownie wina, whisky single malt ,sa tez cygara, mój problem polega na tym chce zrobic dwa stoliczki winko na lampki ,kawa niestety musze miec druga toalete dla klienta! czy mozna to jakos ominac? czy ktos miał podobna sytuacje? czesto spotykam sie z miejscami jak np.ciastkarnie sa 2, 3 stoliczki a nie ma toalety dla klienta tak tez bywa w mini barach.DORADZCIE CO ZROBIC....Z GÓRY DZIEKuJĘ! ..... załaczam fotke mojego kącika( na chwile obecna to tylko miejsce do degustacji win itp.) dodala bym jeszcze 2 male stoliczki i bylo by super!ludzie pytaja o kawe i wino na lampki coraz czesciej...
Jeśli jest to centrum handlowe to toalety moga być te udostępnione przez CH tylko musisz mieć to na piśmie,równie dobrze możesz się dogadać z kimś kto ma toalety dla swoich klientów i Ci je udostępni ale tu musi być odległość zachowana. głupi przykład to KFC w poznaniu na pkp a toaleta na peronie pierwszym i to w dodatku ...płatna...
Jeżeli jest alkohol to, o ile się orientuję, nie ominiesz dodatkowej toalety. No chyba że jest to jak wyżej CH, chociaż znam przypadki kiedy i to nie pomagało ;) Zależy od sanepidu i osób w nim pracujących.
Teoretycznie możesz wstawić i już. Mój znajomy też ma sklep z alkoholami. Kilka miesięcy wstawił kanapy i 2 stoliki, i nie czepiają się ...
czepiać się nie bedą dopóki ktuś bardzo uprzejmy ich nie powiadomi a wtedy problem gotowy
Ja bym tego nie zgłaszała. Na kontroli powiedziała bym tylko,że kawę sprzedaję. poza tym powinna być zmywarka no chyba że powiesz,ze kawę masz tylko na wynos lub w plastiku
swieta prawda konkurencja czuwa
Prawo jest tu, niestety, idiotyczne.
Patrz: & 3 p6 i & 84 p1 ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY z dnia 12 kwietnia 2002 r. w sprawie warunków technicznych, jakim powinny odpowiadać budynki i ich usytuowanie ((Dz. U. Nr 75, poz. 690) Ja bym się nie przejmował sanepidem tylko wstawiał stoliki.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "SANEPID - są myczki które można ominąc ??": - Czy TAK można ominąć zakusy fiskusa? - Czy można obejść sanepid? - Jak ominąć ZUS? - Jak ominąć koszty cła i oryginalności? - USA jak ominąć, albo zmniejszyć opłaty
• Strona 1 z 1
|
|