|
Sekrety pozycjonerów. - strona 2 |
Sekrety pozycjonerów.
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Ciagle mowimy o tym co zrobic aby wypozycjonowac strone. Mym zdaniem nie odbieglismy od tematu. Ktos kto ze chce pomyslec wyciagnie wazna rzecz z tej dyskusji.
Że aby być wysoko, "wystarczy" mieć niepowtarzalną i interesującą witrynę? Niewątpliwie. Ale głównym tematem wątku były sekrety pozycjonerów, czy też inaczej - sposoby pozycjonowania. O tym, że naprawdę dobra i wyróżniająca się czymś witryna zdobędzie popularność, nie trzeba chyba nikogo przekonywać - to logiczne.
Popularnosc w internecie to mnostwo linków z innych stron do naszej. A to pomoze nam w pozycjonowaniu a nawet ja wypozycjonuje. Bogata strona w tresc spawi ze za nami bedzie podazal szeroki ogon. A to przyciagnie nowe osoby z wyszukiwarki z najrozniejszych slow. A wiec zadbajmy o tresc, o inne reklamy niz pozycjonowanie, a poźniej dopiero zabierzmy sie za prawdziwe pozycjonowaie( ktore bedzie juz bardzo ulatwione )
Cóż, ja lubię wyzwania - promowanie stron moich Klientów, które nie zawsze muszą powalać zawartością merytoryczną (zwłaszcza w przypadku stron-wizytówek przedstawiających ofertę danej firmy). Strona schludna, wartościowa, ale jednak - zwyczajna. Wypromowanie takiej strony, ułatwienie Internautom odnalezienie do niej drogi, a tym samym pomoc mojemu Klientowi w promowaniu swoich produktów - to jest to, co kocham. I co daje mi ogromną satysfakcję.
no ja firmowe strony od niedawna robie. ALe wybralem sobie 2 klientow ktorym tylko pomagam. Znaczy lubie tworzyc cos wartosciowego( chodzi o zaplecze ) gdybym musial obslugiwac wiecej klientow musialbym takze powoli tworzyc strony nie wartosciowe. A tego chce uniknac.. ALe przepis na pozycjonowanie to po prostu LINKI do strony a skad je ludzie wezma to juz zalezy od nich... Ot to cały sekret pozycjonerow.
Sekret? Potrafić wykorzystać możliwości, jakie dają narzędzia promocji w wyszukiwarkach. Nie bazować na jednym działaniu, ale wszechstronnie promować Klienta.
Wierzcie Państwo, że przy oczekiwaniu wiećej niż kilku fraz kluczowych, a np. 300 - przydaje się nieco wiedzy. Pozdrowienia
I trochę śmiać mi sięchce nei ma niezawodnego sposobu na wypozcyjonowanie się...
Każde hasło jest inne każda fraza unikalna raz wystarczy. umieścić dwa linki i fraza jest wypozycjonowana innym razem potrzea kilkudziesieciu godzin pracy z sama analiza pozycji konkurencji.... temat morze.........
Ale jest nie zwodny sposob na "wypozycjonowanie sie"
Po prostu trzeba miec duza sile innych stron :) Ale to jest jeden i ten sam sposob, tak na prawde pozycjonowanie jest latwe, tu nie ma zadnej magii. Wszystko zalezy od czasu, pieniedzy i troszke wiedzy ktora mozna wyciagnac z jednego forum w ciagu 2 godzin, albo troszke pomyslec i samemu sie wiele rzeczy wymysli.... :) Pozdrawiam RD
Potwierdzam slowa p. Roberta. I nie mowie tego bo poczytalem jakies tam e-boki, wiem to co obserwuje w prowadzonym przeze mnie serwisie. Tu zasada google jest prosta i logiczna: masz dobry serwis i cenne wiadomosci w nim - inne witryny chetnie zamieszczaja linki i informacje o twoim serwisie - google samo twoj serwis wypozycjonuje bo musi on byc wartosciowy jesli inni chetnie dodaja link do twojego serwisu na swoich stronach, forach, blogach itp. Jednak takiego efektu nie osiagnie sie w miesiac. Najczesciej rok to tez malo :-( pozdrawiam
Oczywiscie naturalność łaczymy z nie naturalnościa i mamy pozycjonowanie.
Oczywiscie można wypozycjonowac także serwis w kilka tygodni. Ale po co sie bac przy kazdych zmianach w google :)
pozycjonowanie to nie 2-3 tygodnie pracy i koniec.. to dlugoterminowa "inwestycja" i pochlaniajaca pieniadze.. po drodze nalezy uwazac na bany i filtry trzeba wiedziec jak je ominac i jak w nie nie wpasc.. to nie jest takie proste i latwe jak sie wielu wydaje..
trzeba znac sie na zasadach i technikach na niuansach i ogolnych trendach.. zeby pozniej nie bylo pytan dlaczego stalo sie tak a nie inaczej.. dlaczego to a nie tamto..
Chcesz znać największy sekret/ skarb pozycjonera w Polsce? czytaj forum.optymalizacja.com
raczej nie czytaj forum.optymalizacja.com, bo nigdzie większych bzdur się nie dowiesz...
Stare posty tak do 2006 roku z forum są bardzo cenne, te nowsze to ciągłe pytania o różne filtry, wróżenie z fusów na temat zmian algorytmu i wojny podjazdowe.
Tak dwie godziny i wszystko jasne ,bedziesz mial wiedze w pigulce,rownie dobrze kup sobie poradnik jak pozycjonowac za 0,99,temat jak rzeka i na pewno nie tak latwy ja sie wydaje,
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|