|
Serwis GSM nie dla małolatów |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Od dłuższego czasu obserwuję zawartość serwisów proponujących rozrywkę na telefony komórkowe i stwierdziłem, że proponowane pozycje (gry) przeznaczone są raczej dla młodocianych użytkowników. Cóż z dorosłymi? Czy im nic się od tego medium nie należy? Czyż nie zaistniała w tym segmencie tzw. nisza? Co powiecie na interaktywne krzyżówki do rozwiązywania na wyświetlaczu komórki? Rozrywka stara jak świat, posiadająca rzesze fanów, a nie doczekała się wersji w miniJavie. Udało mi się stworzyć taką aplikacyjkę, krzyżówki śmigają, że aż miło. I nic do rzeczy nie ma tu wielkość ekranu, co pozwala instalować ją na wszystkich markach aparatów zaopatrzonych w Javę. A może stworzyć serwis wielojęzyczny i oferować rozrywkę również poza granicami? Właściwie brak konkurencji. Co o tym myślicie??
POmysl swietny tylko ze ta nisza juz jest dawno zapelniona, krzyzowki i sudoku etc. sa dostepne na wielu portalach z Java. Po drugie: nie mam pojecia o stworzeniu gryw Java jednak gotowy produkt to nie wszystko, sprzedaz jest trudniejsza. Albo sprzedaz ja do kompanii ktora najpierw musisz znalezc zareklamowac albo stworzysz ja sam, poprzez internet jednakze potrzebujesz licencji (o ile sie nie myle) oraz nakladow finansowych.
Em_: dziękuję za opinię. Pomysł jest na razie w fazie siania, więc każda droga może być możliwa. Przy okazji: możesz wrzucić kilka linków do serwisów oferujących krzyżówki? Będę wdzięczny....
Jedna z bardziej popularnych na jamsterze
http://www.jamster.co.uk/jcw/java/info. ... oc=2896408 Polska strona z krzyzowkami java http://mobile.matrix.pl/java.jsp,id=JN882013 Powodzenia
Dziękuję za linki. Jamster faktycznie oferuje krzyżówki wyłącznie w języku angielskim.
(a co z Hiszpanami, Francuzami, Rosjanami, czy wreszcie Polakami, bo Twój link w matrixie nie ukazuje krzyżówek, jedynie sudoku). W dalszym ciągu uważami, że jest nisza, a już na pewno w Polsce. Obserwuję serwisy z krzyżówkami w USA - tam o oferują zadania tylko na komputerki kieszonkowe, ale to Ameryka i nie znają specjalnie zastosowań miniJavy...
Pomysł dobry i przy odpowiedniej promocji ma sznsę trafić do odpowiedniej grupy użytkowników. I wiesz co? Po raz pierwszy Panie otrzymają coś dla siebie w javie, a są one poważną siłą wśród użytkowników gsm. Poważną i wyraźnie zaniedbywaną.
Życzę powodzenia.
A ja myślę, że wszystkie te serwisy z grami, tapetami są tylko i wyłącznie dla małolatów.
Nikt poważy i dorosły raczej nie ma nawet czasu na zawaracanie sobie głowy takimi bzdetami. Komórka to po prostu telefon, narzędzie. Ja osobiście nigdy nie pobrałem niczego z sieci ani za pomocą sms'a na komórkę, za co musiałbym zapłacić.
Pomysl jest ok ale taka aplikacja najlepiej zeby byla darmowa, w zamian mozna umiescic jakas mala reklame sponsora w programie.
|
|