Witam, jakby ktos mogl mi pomoc, planuje otworzyc wlasnie firme hostingowa.. wklad pieniezny mam zadny, totez chcialbym sie starac o dotacje z PUP [ z EU nie da rady, zadna firma w mojej miescinie tym sie nie zjamuje, a sam nawet nie wiedzialbym od czego zaczac ]
czyli okolo 10tys. i tu mam pytanie:
1. na jakiej zasadzie dostaje sie te pieniazki? na konto i potem mozna nimi rozpoarzadzac? tzn np przeznaczyc na oplacenie servera na rok np ? czy tylko na kupno rzeczy trwalych jak laptop, jakis fax, program do faktur itp? Czy trzeba oplacic ze swoich, przedstawic faktury i oni dopiero by zwracali?? Jak ktos moglby mi wytlumaczyc w skrocie, poratowac dobrym linkiem, na jakiej zasadzie jest to dotacja.. z gory dzieki.
Ogolnie najgorsze byloby oplacenie serverka przez pare miesiecy, zanim pozyskalbym wystarczajaca ilosc klientow by oplacac samodzielnie server, z reszta nie powinno byc problemow, strona/konfiguracja kont itd.. no moze czasu bym mial tylko malo niz dotychczas :D Jak mniemam zarejestrowanie firmy, umowa np z matula o uprzejmym o podnajeciu pokoju? ale bez uiszczania oplaty czy cos takiego?
Wiadomo ze takich serwisow jest duzo, ale mysle ze rynek nie nasycil sie tak bardzo.. szczegolnie ze mialbym zamiar w krotkim czasie wykupic drugi serverek, pod gry, ventrilo, teamspeak i inne.. dedyki w *.de i innych panstwach nie sa takie drogie [od~100$ doXXXX;)] wiec mysle ze jezeli z takiej dotacji z PUP, dalbym rade oplacic server za 1rok, dalej polecialoby z gorki.. jakby ktos mogl odpowiedziec na moje pyt. bede bardzo wdzieczny.
Moze ktos probowal taka firme otworzyc i moze cos podpowiedziec/odradzic? Pozdrawiam.