Witam.
Od dawna mam pomysł na otwarcie własnego biznesu związanego z naprawą i sprzedarzą urządzeń spalinowych (kosiarki,pilarki,podkaszarki,traktorki).Mieszkam w mieście 120tyś,gdzie tak naprawde są tylko dwa serwisy takich urządzeń,z którymi czasami współpracuje.Od 10lat zajmuje się naprawą takich urządzeń.Przez lata solidnych napraw,zdobyłem wielu stałych klijetów którzy są zadowoleni z moich usług.Posiadam wiele kontaktów i miejsc gdzie zakupuję uzywany sprzęt sprowadzony z Niemiec,a także posiadam dużą ilość częśći z demontarzu niektórych urządzeń.Posiadam narzędzia potrzebne do napraw tych urzadzen,lecz nie dostatecznie wiele aby mógł otworzyć serwis,zwiazku z tym mam kilka pytań: O jaką kwote mogłbym się starac z Urzedu na owtarcie własnej dzialalnosci i na jakich zasadach, czy urzywanym sprzetem z Niemiec i częsciami z demontarzu na ktory nie mam rachunków mógłbym legalnie sprzedawac w takim punkcie(komisie), czy jest taka możliowość? Czy trzeba mieć ukończone jakieś kursy związane z otwarciem takiego serwisu? Jeśli macie jakieś cenne uwagi i propozycje to piszcie.