|
Serwis internetowy a jego rentowność |
Serwis internetowy a jego rentowność
Biznes Forum
‹ E-Biznes
‹ Zarabianie w internecie
Autor
Wiadomość
Witam, moim pomyslem jest zalozenie serwisu na wzor galerii. Za oplata ludzie mogli by stworzyc swoja mala wystawe, ktora trwalaby jakis okreslony czas. Oczywiscie serwis musialby byc dobrze reklamowany w internecie + jakies ulotki w miejscach takich jak: galerie sztuki, teatry, kawiarnie. Co o tym myslicie?
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł.Jeżeli stworzysz galerię w której można każdy obraz kupić to myślę że będą z tego niezłe pieniądze.
Wiem że jest dużo początkujących artystów bez pomysłu jak i gdzie sprzedać swoje obrazy (np. na uczelniach plastycznych). Do tego musisz pomyśleć nad dobrą strategią reklamy. Życzę powodzenia. Ps.możesz też rozszerzyć serwis o rękodzieła,rzeźby itp.
Moje glowne zamierzenia to wlasnie mlodzi malarze, ktorzy poprostu nie maja gdzie sprzedac i pokazac swoich prac. Galerie biora strznie duza prowizje od sprzedanych prac i jeszcze rzadaja wylacznosci co do sprzedarzy.
Mysle ze same koszta zalozenia i utrzymania strony nie bylyby duze. Mam znajomych ktorzy znaja i tworza stronki w roznych formatach i jezykach wiec latwo byloby mi sie dogadac, no i doszly by koszty domeny i serwera z odpowiednia iloscia miejsca. :wink: Najwiecej wyszlo by na wypromowanie serwisu :)
Jeśli masz mało kosztów na promocję pozwól innym Cię wspomóc, np serwis sprzedający obrazy na aukcjach, wortale o sztuce itp. Musisz tylko uważać, żeby nikt pomysłu nie podkradł, bo jest dobry. Możesz go rozszerzyć o rzeźbę, może fotografia ale artystyczna.
i koniecznie musisz dotrzec do ludzi z innych, glownie bogatszych krajow
jest tam ich wielu z duzymi pieniedzmi (srednia klasa wyraznie wyzej) szukajacych namiastki sztuki w zyciu itd.
cześć. Kilka tygodni temu wpadł mi pomysł (zupełnie przypadkowo) na pewien wortal. Nie znam się jakoś specjalnie na tej materii, HTML znam powierzchownie, strony nigdy nie miałem, ale pomysł myślę jest niezły. Chodzi o stronę porównującą pewne produkty, właściwie ceny, i informacje z tym związane. Nie chodzi tu o serwis podobny do Ceneo. Raczej bardziej informacja, opis i tak dalej. Osoba wchodząca na stronę to człowiek, chcący połapać, porównać i wybrać odpowiedni produkt.. a jest w czym wybierać.. nie piszę dokładnie o jaki serwis chodzi, powiem jedynie, że szukałem kilka razy czegoś podobnego na googlach ale nie znalazłem.. a myślę, że serwis może być popularny i przede wszystkim ma możliwości stałego wzrostu zainteresowania internautów. Moje pytania:
Czy serwis musi być gdzieś rejestrowany? chodzi o stronę skarbową.. Czy mogę sprzedawać powierzchnię reklamową (np. 30 dni) w licytacji na Np. Allegro? bo myślę, że tu ludzie mogą dostrzec plus reklamy u mnie. czy tu wystarczy umowa zlecenie? i jeszcze jedno.. kupiłem prosty szablon na stronę za sms. podobno mogę z niego korzystać bez problemu. tak jest? serwis kładzie nacisk na informację i nie potrzebuję ambitnego projektu w tej chwili. Jeśli faktycznie się rozwinie to wtedy się pomyśli. A.. I jeszcze jedno? czy bez problemu mogę porównywać ceny produktów różnych firm? Używając ich nazwę, informując o nich itd? oczywiście są to ogólnodostępne ceny.. jak to jest?
Serisu nie musisz nigdzie rejestrować, możesz sprzedawać lub wynajmować powierzchnię pod reklamy.
Witam!
Chciałbym skorzystać z Państwa doświadczenia i zapytać o zarabianie na serwisach internetowych. Mam na mysli społecznościowy serwis - pewnie nie tylko ja ostatnimi czasy :) Interesuje mnie ile można zarobić na relkamach w takim darmowym serwisie. Rozumiem, że zależy to od liczby użytkowników i ich aktywności. Załóżmy, że aktywność i użytkownicy są, a serwis się wciąż rozwija. Serwis jest tematyczny (ale nie marginalny), więc target określony. Pytanie jest przy około jakiej aktywności reklamodawcy będą chętni do dawania reklam pozwalających utrzymać serwis i zwrócić koszty? Zakładam, że koszty są poważne - rzędu 20/30 tyś zł. Chciałbym się przygotować na to ile czasu żyłbym na minusie. Zakładamy również, że pomysł się udaje.
Pomysl sam. jesli jest to serwis o np. Budownictwie to ile firma budowlana jest w stanie zaplacic za reklame ktora przyniesie jej xxx zamowien o wartosci xxx.
Tyle wexmiesz za reklame ile ktos jest w stanie zaplacic. Musialbys duzooo szczegolow podac abysmy wycenili. Wszystko zalezne jest glownie od tematyki.
Oczywiście!
Nie chodziło mi jednak o wycenę. Miałem nadzieję na jakieś doświadczenia innych. Rozumiem, że trudno podać odpowiedź do ledwie naszkicowanego pomysłu. Niemniej nie sprzedawałem nigdy powierzchni reklamowej. A też myślę, że lepiej wpierw tu zapytać, tak hipotetycznie, niż zaraz pisać do firm, które i tak nie będą wiedziały co odpowiedzieć, póki to tylko projekt na kartce.
Od kilku złotych do kilkunastu tysiecy :)
Do tego Programy partnerskie, google adsense a wiec jest duzo mozliwosci.
popatrz tu: http://www.adnet.pl/ tu: http://www.idmnet.pl/ i tu: http://www.arbomedia.pl/ poszukaj w cennikach serwisów podobnych do twojego (o ile są) i będziesz miał pewien szkic obrazu. Zadzwoń do firmy dowiedz się ile biorą prowizji od jakiego poziomu oglądalnosci są zainteresowani współpracą a potem usiądź spokojnie i wszystko sobie policz a wyjdzie Ci piękny pejzaż:)
Piekny ale nie realny :)
Witam. Chciałbym Was spytać jakie byłyby koszty założenia i prowadzenia telewizji małej internetowej żużlowej :) ? Pokazywałaby ona magazyny żużlowe, opinie, itp. Co tydzień transmisja z jednego meczu lub zawodów. Nie mam zielonego pojęcia jakie to koszty. Może ktoś pomóc :) ? Wiem, że nie ma dużo szczegółów, ale nie wiem czy w ogóle się zabierać. Pozdrawiam.
Witam wszystkich serdecznie. Od dłuższego czasu przegladam to forum szukajac swojego "złotego środka". Az w końcu przyszedł mi do głowy pewniem innowacyjny pomysł na swój jak niektórzy pisza "biznes". Otóż miałby to być serwis internetowy. Wiem ze najlepiej sprzedaja sie nowości a wiem ze takiego serwisu ja ja nie ma nie ylko w polskim internecie ale nawet swiatowym. Jestem pewiemn ze wiekszośc z nas zmagała sie z pewnymi problemami które rozwiazywałby mój serwis. I tu pojawia sie moje pytanie: Ile kosztuje zrobienie wpełni funkcyjnego portalu z wszystkimi skryptami i umieszczeniem go na serwerze? Musze kupic włąsny serwer? Ile kosztuje pozycjonowanie oraz jesli chce założyc sewis zarobkowy to czy od razu musze zakładac działalnośc gospodarcza? Dziękuje za pomoc. Pozdrawiam
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|