cześć. Kilka tygodni temu wpadł mi pomysł (zupełnie przypadkowo) na pewien wortal. Nie znam się jakoś specjalnie na tej materii, HTML znam powierzchownie, strony nigdy nie miałem, ale pomysł myślę jest niezły. Chodzi o stronę porównującą pewne produkty, właściwie ceny, i informacje z tym związane. Nie chodzi tu o serwis podobny do Ceneo. Raczej bardziej informacja, opis i tak dalej. Osoba wchodząca na stronę to człowiek, chcący połapać, porównać i wybrać odpowiedni produkt.. a jest w czym wybierać.. nie piszę dokładnie o jaki serwis chodzi, powiem jedynie, że szukałem kilka razy czegoś podobnego na googlach ale nie znalazłem.. a myślę, że serwis może być popularny i przede wszystkim ma możliwości stałego wzrostu zainteresowania internautów. Moje pytania:
Czy serwis musi być gdzieś rejestrowany? chodzi o stronę skarbową..
Czy mogę sprzedawać powierzchnię reklamową (np. 30 dni) w licytacji na Np. Allegro?
bo myślę, że tu ludzie mogą dostrzec plus reklamy u mnie.
czy tu wystarczy umowa zlecenie?
i jeszcze jedno.. kupiłem prosty szablon na stronę za sms. podobno mogę z niego korzystać bez problemu. tak jest?
serwis kładzie nacisk na informację i nie potrzebuję ambitnego projektu w tej chwili. Jeśli faktycznie się rozwinie to wtedy się pomyśli.
A.. I jeszcze jedno? czy bez problemu mogę porównywać ceny produktów różnych firm? Używając ich nazwę, informując o nich itd? oczywiście są to ogólnodostępne ceny.. jak to jest?