|
Serwis internetowy |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, moim pomyslem jest zalozenie serwisu na wzor galerii. Za oplata ludzie mogli by stworzyc swoja mala wystawe, ktora trwalaby jakis okreslony czas. Oczywiscie serwis musialby byc dobrze reklamowany w internecie + jakies ulotki w miejscach takich jak: galerie sztuki, teatry, kawiarnie. Co o tym myslicie?
Moim zdaniem bardzo dobry pomysł.Jeżeli stworzysz galerię w której można każdy obraz kupić to myślę że będą z tego niezłe pieniądze.
Wiem że jest dużo początkujących artystów bez pomysłu jak i gdzie sprzedać swoje obrazy (np. na uczelniach plastycznych). Do tego musisz pomyśleć nad dobrą strategią reklamy. Życzę powodzenia. Ps.możesz też rozszerzyć serwis o rękodzieła,rzeźby itp.
Moje glowne zamierzenia to wlasnie mlodzi malarze, ktorzy poprostu nie maja gdzie sprzedac i pokazac swoich prac. Galerie biora strznie duza prowizje od sprzedanych prac i jeszcze rzadaja wylacznosci co do sprzedarzy.
Mysle ze same koszta zalozenia i utrzymania strony nie bylyby duze. Mam znajomych ktorzy znaja i tworza stronki w roznych formatach i jezykach wiec latwo byloby mi sie dogadac, no i doszly by koszty domeny i serwera z odpowiednia iloscia miejsca. :wink: Najwiecej wyszlo by na wypromowanie serwisu :)
Jeśli masz mało kosztów na promocję pozwól innym Cię wspomóc, np serwis sprzedający obrazy na aukcjach, wortale o sztuce itp. Musisz tylko uważać, żeby nikt pomysłu nie podkradł, bo jest dobry. Możesz go rozszerzyć o rzeźbę, może fotografia ale artystyczna.
i koniecznie musisz dotrzec do ludzi z innych, glownie bogatszych krajow
jest tam ich wielu z duzymi pieniedzmi (srednia klasa wyraznie wyzej) szukajacych namiastki sztuki w zyciu itd.
|
|