Witam
Rozglądałem się na forum i nie znalazłem konkretnego opisu zagadnienia jakim jest serwisowanie sprzętu ogrodniczego spalinowego. Z wykształcenia jestem mechanikiem, mieszkam pod Warszawą z przeważającą zabudową jednorodzinną. Mam powierzchnię garażową, większość potrzebnych narzędzi. W okolicy (około 15-20 km) znam tylko dwa serwisy w/w sprzętu które znalazłem z trudnością (brak reklamy). Największym dla mnie problemem w tej chwili jest znalezienie dostawców części zamiennych (wiem że będę musiał skupić się na konkretnych markach, sprzęt sprzedawany w tej chwili w marketach nie interesuje mnie gdyż są to modele do których nie ma części a poza tym szybko znikają z produkcji dla mnie są to jednorazówki.
Jak wiadomo istnieje niechęć do tego typu serwisów ze względu na ceny (wynikające z małej ilości dostawców części-zamienników oraz tym iż jest to biznes sezonowy- z czym się nie zgadzam gdyż powinno się sobie wyrobić nawyk iż to właśnie sezon jesienno-zimowy jest doskonały na naprawy i remonty).
Postanowiłem zasięgnąć Waszej opinii co do tego typu działalności. Oczekuję na wskazanie mi problemów z jakimi będę musiał się uporać, jestem otwarty na wszelkie pytania. Pozdrawiam