Witam.
Moje pytania zwiazane sa z serwisem motocyklowym.
Chcialabym zalozyc taki, ale nie wiem od czego zaczac.
Ile kasy trzeba aby zakupic podstawowe wyposazenie i co sie do niego zalicza.
|
serwis motocyklowy( warsztat) |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam.
Moje pytania zwiazane sa z serwisem motocyklowym. Chcialabym zalozyc taki, ale nie wiem od czego zaczac. Ile kasy trzeba aby zakupic podstawowe wyposazenie i co sie do niego zalicza.
kumpel prowadzi taki serwis. na brak klientów i kasy nie narzeka. jest 2 vice mistrzem Polski w klasie 600 ccm na motocyklu triumph. wyposażenie warsztatu to dzisiaj kwota około 100 tys pln. hamowania, komputery itd. gra warta świeczki.
sid a nie wiesz od czego on zaczynal zakladajac serwis? Gdzie kupowal sprzet? Jaka ma lokalizacje ( centrum miasta, obrzeza)? Jakie miasto? Ja jestem z podkarpacia i najblizszy serwis motocykli jest okolo 50 km. Ogolnie interesuje mnie wszystko z tym zwiazane.
Moze ktos wie skad uzyskac jakies dofinansowanie( up 12tys - to bym miala). Pozdrawaim
serwis pomiędzy wrocławiem a poznaniem. dobra jakość sama się reklamuje, w sezonie kolejki na 7 dni, klientów naprawdę sporo. do tego salon - rękawice, kaski, kombinezony itp ale na tym kokosów nie ma, głównie na usługach, naprawach itp. usługi transportowe, specjalna przyczepka do motorów. stara się o autoryzację suzuki i yamahy. startuje w wyścigach, co zwiększa liczbę klientów. potrzeba jednak trochę kasy i sporo wiedzy fachowej, bo jak coś nawali przy 250 km/h to wiesz. sprzęt a z intercarsu i firmy larson.
|
|