|
Serwisy promujące firmę? |
Serwisy promujące firmę?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes w Internecie
‹ Reklama w internecie
Autor
Wiadomość
Witam, szukam portalów internetowych zajmujących się reklamą firmy tak, aby rzeczywiście trafić do klienta, może znacie, korzystacie z jakiś, macie coś, co można polecić?
facebook...
prosze o kontakt na PW lub zalvi(at)vp[kropka]pl , chętnie pomogę.
baaa... nawet nk (.)pl
albo reklamować firmę tak jak w tym temacie zadać pytanie i samemu sobie odpowiedzieć pod innym nickiem ;)
Przede wszystkim dodawac swoja strone internetowa do katalogow stron . Dla przykladu Katalogpl.com albo katalogsklep.com lub wiele innych . Mozna to tez zlecic innym firmom ( wpis do 100 katalogow kosztuje okolo 120,zl ) . Reklamowanie sie na portalach to strata pieniedzy poniewaz nie daja one zamierzonych efektow . Jak kazdy wie - kazdy unika reklam przegladajac portale bo sa za agresywne , a my otwieramy strony portali w innym celu niz ogladanie reklam. Portale sa do innych celow.
Najlepszy jest adwords. Placisz za efekt i target ;-)
Ja do adwords mam mieszanej uczucia. Owszem strona pojawia się, ale konkurencja i tak CI połowę tego wyklika. Kampania w adwords musi byc dobrze przeprowadzona. Dobre słowa klucze, dobra cena za kliknięcie, bo na pewno nie tylko Ty się w ten sposób będziesz reklamować. Przyznam szczerze, że tylko raz spróbowałem i nie byłem zadowolony. Chyba ze po prostu źle to zrobiłem.
A tak to tez moim zdaniem oplacalne jest wpisywanie do katalogów firm.
Fakt, bo adwords to potezne narzedzie i trzeba miec doswiadczenie do prowadzenia efektywnych kampanii.
Co do wyklikiwania konkurencji, nie spotkalem sie szczerze z tym, ale prawdoopdobnie zawsze moze sie znalezc "ktos taki".
Google Adwords wychodzi na przeciw początkującym osobom. Wystarczy, że ustawisz na koncie śledzenie konwersji, a po 200 konwersjach włączysz optymalizator konwersji i możesz ustawić ile chcesz płacić za konwersję (sprzedaż/rejestrację), zależy od Ciebie. Ja zaczynałem od budżetu 50zł, a teraz płacę nawet 4 000 dziennie. Na początku nie szalej z budżetem. Mały budżet i wysokie stawki, aby załapać historię.
Wiadomo, ze budzet od poczatku jest progresywny;-) Albo moze i nie wiadomo;)
Tu nie chodzi o budżet.
Adwords chce zjeść jak najwięcej dla siebie. Zamiast tego dajesz niski budżet i wysoką stawkę. Dzięki temu zyskujesz wysokie CTR i wyższy wynik jakości. Później obniżasz stawkę, odkręcasz budżet i płacisz mało.
nie zgadam się, google ma odpowiednie zabezpieczania i poza pojedynczymi straconymi kliknięciami nic takiego nie ma miejsca. pozdrawiam, Wojciech Skarbek
polecam linkedin , trzeba tylko wiedzieć jak
Zgadzam się ze zdaniem ‘Krapika’, według którego opłacalne jest wpisywanie się do katalogów firm. Takie katalogi jak panorama firm są niezwykle wysoko pozycjonowane w Internecie. Firma mojego męża ma około 60% klientów powołujących się właśnie na panorame firm. Także myślę, że gra jest warta świeczki.
Bycie w tak prestiżowym katalogu na pewno sprawia, że firma jest bardziej wiarygodna.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Serwisy promujące firmę?": - serwisy - Serwisy internetowe - Serwisy społecznościowe - Samoaktualizujace sie serwisy - serwisy internetowe - nie w PL
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|