Chciałbym otworzyć serwis ogumienia (a w tym wulkanizacje,sprzedaz opon itp.)
Chciałbym znaleść ktoś kto pomógłby mi zacząć , powiedział od czego zacząć i jak ? Za co sie zabrac najpierw.
Z góry dziekuje za wszystkie porady!
|
Sewis Ogumienia - od czego zacząć ? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym otworzyć serwis ogumienia (a w tym wulkanizacje,sprzedaz opon itp.)
Chciałbym znaleść ktoś kto pomógłby mi zacząć , powiedział od czego zacząć i jak ? Za co sie zabrac najpierw. Z góry dziekuje za wszystkie porady!
Odswierzam temat poniewarz mam taki sam zamiar otwarcia serwisu ogumienia, w związku z tym kilka pytań, czy musze posiadać Decyzje Uwarunkowań Srodowiskowowych?, Czy posiadajac zwykły garaz musi on spełniać jakies specjalne wymogi itp, z góy dziekuje za odpowiedzi.
no dla mnie to troche dziwne, że chcesz coś swojego otworzyć bo nie masz pojęcia o podstawowych rzeczach takich jak zasób usług, które ewentualnie będziesz wykonywał. Odpowiedz sobioe na pytania: 1. Ile mog e na to przeznaczyć. 2. Jaka jest konkurencja (jesli jest) 3. Ile z tego bedę miał. 4. Czy jest na to zapotrzebowanie. 5. Czy mam pomieszczenia 6. Czy zdołam sam to prowadzić czy potrzebuje pracownika. Po tych pytaniach możesz się zastanawiać dalej i wtedy będxziesz miał konkretne obrazy tego, co powinieneś zrobić. Napewno musisz zakupić podstawowe urządenia. Napewno kolejnym posunięciem będzie zatrudnienie kogoś bo jeśłi w sezonie zmiany opn z zimowe/letnie i letnie/zimowe nie dasz sam rady (jesli zdobedziesz klienta)
|
|