|
Shockvertising - strona 2 |
Shockvertising
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Dog in the Fog: "Nie odbieraj życia na poważnie"
Tylko nie wiem, czy to takie szokujące:) Ale fakt faktem, że są niesmaczne:)
Jeżeli idziemy tym tropem, to ja dorzucam jeszcze większość reklam proszków do prania. Jadą równo po stereotypach. To jest ogłupianie społeczeństwa :/
Właśnie chodziło mi o reklamy powodujące szok, reklamy na pograniczu dobrego smaku... ale nie mówmy o proszkach ;)
Ja tam popieram Piotra - wsiąkanie cieczy w podpaski jest po prostu.... fujjj
Dziwi mnie, że ktoś wpadł na pomysł by wizualizować kobietą co się tam dzieje w ich majteczkach gdy mająÂ okres... boski pomysł. Do tego grona dorzuciłbym jeszcze reklamy przedwyborcze PiS-u. Ale to być może wynika z moich poglądów politycznych. Niemniej były tak przesadzone, że chyab tylko raz wytrzymałem do końca wiec wspominam :)
Normalna rzecz...wydoroślej ;)) tak samo jest z pieluszkami etc. bardziej "ostre" są reklamy środków na wzdęcia...
Dla mnie porażką jest reklama odświeżacza pow. chyba Brise z małym Azjatą /bez wydźwieku rasistycznego/ siedzącego na ubikacji i rozganiającego smrodek -jest to totalnie niesmaczne,prostackie. Jak oglądam to podczas posiłku to mniepo prostu krzywi, pozdrawiam
Mefistofeles77, dokładnie. O pewnych rzeczach nie powinni mówić. Reklamy podpasek też nie są zbyt smaczne. Saga też mi nie odpowiada.
Kiedy ja dawno wydoroślałem :) hehe. I ciesze, się, że nie musze tego przechodzić co miesiąc.
Jak każdy z nas :))
Widziałem więcej reklam nie szokujących które zrobiły więcej złego niż dobrego przez to ze były bez pomysłu, nudne i nikt ich nie zauważył a reklamy o których mówicie chociaż funkcjonują w pamięci odbiorcy. Dla mnie szokujące są reklamy past do zębów typu “Byłam przerażona mój dentysta powiedział że moje dziąsła nie są w idealnym stanie ... i wtedy polecił mi pastę xxx teraz wiem że mój uśmiech jest piękny i zdrowy” i tak 40 razy dziennie.
Oto wg jedna z bardziej szokujących reklam:
http://www.youtube.com/watch?v=6bnznnXww-w
z ostatnich reklam nie podobają mi się krokodyle, lwy i inne rekiny z głowami ludzkimi na bilboardach "zwierzęcy głód"- to chyba zacieranie granicy między człowiekiem i zwierzęciem (graficznie niezłe), poza tym uważam, że pomysł chybiony; snickers jest na tyle znaną marką, że zasada "nie ważne jak mówią byle wogóle mówili" tutaj się nie sprawdza - naprawdę mam 0 ochoty na snickersa po minięciu takiego gada.
A u konkurencji bardzo fajna reklama Liona - ta z kolesiami, którzy szaleją po lesie na rowerach a potem w domu na jednego półka spada i tekst 9 na 10 przypadków zdarza się w domu, nie siedź w domu, pokaż lwi pazur! jak dla mnie "lekka, łatwa i przyjemna". A, jeszcze reklama chyba danio ze sposobem na głoda - jak oni doszli do tego, że po oglądnięciu takiego stwora będę miał ochotę wogóle coś jeść? Wiem, wiem, zapamiętam markę i w sklepie wybiorę bo nie będę znał innych, ale ja nawet nie jestem pewny czy to było danio czy coś innego. Inni przecież też nie próżnują. jak dla mnie chybili, chyba ci spece od reklamy za dużo się różności naoglądali i za bardzo kombinują, pozdr
To o czym piszecie ma niewiele wspólnego z szokiem. Zapoznajcie się z tym:
http://www.youtube.com/watch?v=XkvCM2LH63Y
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Shockvertising - strona 2":
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|