|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Post wyżej już nie aktualny.
Witam - wszystkich !
Chciałem zapytać czy jest ktoś na forum kto zakupił maszynę z goleniowa. A może ktoś by mi podpowiedział czy do produkcji siatki powlekanej jest potrzebna łopatka prosta czy wygięta i jaki ma mieć luz w ślimaku... Z góry dziękuję i pozdrawiam
Witam wszystkich!!!
Chciałem tylko uprzedzić wszystkich -przed zakupem maszyny z goleniowa TOTALNY BUBEL ...!!!
Dlaczego tak uważasz powiedz ? Zdradź swoje wątpliwości. Może drut nieodpowiedni masz ?
Jeśli chodzi o ustawienie noża w slimaku to ja mam wykrecony o okolo 90-100 stopni i bardzo dokladnie seszlifowane brzegi noża na półokrągło co jest nieslychanie ważne, tak jak i naciąg drutu. Jeżeli nóż jest słabo wykrecony i ma jakiś ostry brzeg to kaleczy siatke a jeśli jest za słabo naciagniety to jej nie dogina, natomiast zbyt mocny naciąg również powoduje zniszczenie oplotu z pcv na drucie w miejscu załamania. A co do maszyny z Goleniowa to cieszę sie że jej nie kupiłem skoro pomimo tak wysokiej ceny wymaga przeróbek a szkolenie ktore gosc oferuje nie pokazuje najważniejszego elementu czyli produkcji na drucie pcv a tylko na pocynku. Pozdrawiam i powodznia.
U mnie nóż jest prosty, tylko jak poprzednik wspomniał bardzo ważne jest aby był bardzo gładki, no i smarowanie, w pcv drut musi być sporo lżej naciągnięcty niż ocynk. To jest na granicy aby doginało dobrze a nie kalezyło osłony PCV.
Pozdrawiam i polecam cierpliwośc a się opłaci
Witam ponownie !!!
Dziękuje za dobre rady postaram się do nich jak najwcześniej dostosować. BOBO moje wątpliwości teraz już są jasne (niestety dopiero po zakupie tego szajsu) Wczesniej nie miałem żadnej styczności z produkcją siatki, dlatego kiedy gość z goleniowa pokazał mi próbę ( pokaz(-: ) produkcji siatki na drucie 2 ocynk i nawet się to kręciło ( nie wpadło mi wtedy do głowy aby próbe wykonać na drucie powlekanym ) myślałem tylko że to kwestia wprawy, a tym bardziej gość tłumaczył że ślimak musi popracować na ocynku aby go dotrzeć, a jeżeli bym chciał już zacząć produkcję powlekanej to muszę lekko zstępić krawędzie w ślimaku ( myślę sobie OK.), ale okazało się inaczej. Po przywiezieniu maszyny na miejsce zaczynam pracę na drucie ocynkowanym 3 (oczywiśće szare mydło,itp. wszysto ustawione tak jak powinno być), na początku po wyprodukowaniu ok 2 metrów siatki wylaciały śrubki mocujące ośkę tuż za kołem napędzającym( wykonane w prymitywny sposób ponadcinane boszem kanałki) OK poprawiłem to, później mocowanie ślimaka dociskane jedną śróbą powoduje bardzo mocne drgania ślimaka (głośna praca), drut który przechodzi z kosza zacina się (zagina , blokuje) powodując bardzo duże opciążenie na rolki co wiąże się z dalszym problemem tzn. przy naciśnięciu sprzęgła drut ma straszne opory . Noi jeszcze nieszczęsny stół który jest tak wykonany że przy przeżucaniu bolców siatka cały czas podchodzi w prawo ( co jakiś czas trzeba ściągnąć i poprawić), a do tego odległość rurki zwijającej gotowej siatki jest tak przyspawana że można na niej nawinąć ok 4 metrów siatki . Itak wychodzą różne problemy podczas produkcji... na razie to raczej męka , ale staram się to poprawić. W tej chwili ptrzebuję zrobić siatkę dla siebie 2,5 ocynk powlekana ale strasznie niszczy powłokę , spróbuję waszych wcześniej wymienionych propozycji. DZIĘKUJE !!! Pozdrawiam
Ja do smarowania stosuje wodę z mydłem do rąk, kupiłem takie w 5l bańkach - super sprawa, nic nie dorówna po wymieszaniu z wodą daje niesamowity rezultat poslizgu polecam. Nie wiem co inni stosują ja wem że ja na tym jadę od początku roku i super sie sprawdza. Pozdrawiam
Narazie to mnie zastanawiają bardzo ceny drutu. Kupywałem je w różnych cenach. Jak wy kształtujecie swoja cenę za siatkę przy takich skokach cen jaki zarobek stosujecie na 1 m2. Pozdrawiam, ja już sie pogubiłem. Tak różne ceny obowiązują na rynku.
Ktoś myśli że produkcja siatki ogrodzeniowej to tani i świetny interes bo ceny w budownictwie idą w górę??? Tak powiem tylko że to mylne twierdzenie. Zauważ że musisz być konkurencyjny na rynku bowiem jest sporo firm zajmujących się produkcją czy też importem np. ze Słowacji, Chech lub Włoch( np, zgrzewana,hodowlana,hexanet). Jeśli będziesz miał dostęp do taniego surowca i materiałów potrzebnych do produkcji siatki- a to nie jest łatwe dla początkujących, to będzie to opłacalne. Firmy w Polsce te co mają pieniądze na biznes i nowe inwestycje np., sprowadzają drut tani z Chin lub Ukrainy/Rosji ale jakościowo jest to szajs. Powodzenia życzę może ci się uda. A w wielkopolsce znam kilku producentów siatek poszukaj sobie zanim napiszesz że ich brak:).
Witam !!!
Mam do sprzedania nową mało używaną maszynę do produkcji siatki. W razie pytań proszę pisać na e-maila : pawelmic@poczta.fm Pozdrawiam
Czyżby z Goleniowa?
Tanio prawie nieużywana!
Tak z goleniowa ...!
a co taka skifa z ta maszyna??? przeciez pisali ze to rewelacja. ile chcesz za ten "badziew"???
To jest link do producenta automatow z Malezji
http://wirenettingmachine.com/ a tu maszyna http://wirenettingmachine.com/wnm500.html mozna ja zobaczyc podczas pracy na youtube wklepujac chain link fencing machine
|
|