|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
jeżeli ktoś ma do sprzedania maszynę proszę o kontakt na prywatną wiadomość
do borys24so
Nie umiem Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie ponieważ 20m siatki można wyprodukować z różnej ilości matreiału (przykładowo na wyprodukowanie 20mb siatki o wys. 1m potrzeba 1x, a o wys. 2m potrzeba 2x). Zużycie matreiału zależy od wysokości siatki, wielkości oczka(4, 5 czy 6) i od ilości odpadów. Na początek możesz robić tylko z drutu ocynkowanego.Gdy nauczysz się ustwienia maszyny i wplatania to spróbuj robić z drutu powlekanego ocynk - wykonanie siatki z tego drutu jest cięższe ze względu na otuline drutu, która jest dość delikatna i przy niewłaściwym ustawieniu naciągów potrafi się przecinać a nawet schodzić (więcej jest odpadów z takiej produkcji). Zużycie drutu najlepiej mierzyć w kg a nie w metrach tzn.w takich wartościach jak go nabywasz. Zważysz rolki siatki o wys.1m; 1,25m; 1,5m i zobaczysz ile kg drutu jest w rolce. Pozdrawiam.
michal220
Ciężko mi napisać czy zarobisz 1zł czy 3 zł. Naprawdę to wszystko zależy tylko od kosztów jakie poniesiesz na materiał, energie i mydło:) Nie wiem komu chcesz to sprzedawać. W hurcie czy w detalu.
Rabel
szcerze mówiąc sam jeszcze nie wiem, dopiero rozmyślam nad tą inwestycją. Za 2 tygodnie pochodzę po składach budowlanych i sie trochę podowiaduję. Na pewno był by też detal, trzeba się rozejrzeć po cenach materiałów i muszę się jakoś dowiedzieć po ile składy kupują od producentów. Jak by były optymistyczne prognozy to muszę namówić na to kumpla, będziemy mieli pomieszczenia magazynowe za free i hale produkcyjną, która stoi pusta, może i w przyszłości ze 3 ludzi do montażu tej siatki i produkcja słupków i akcesoriów montażowych.
do michal220
Rozumiem, ale pamiętaj, że ktoś Cię może wyprzedzić z pomysłem. Radziłbym już wybrać się na rozmowy z potencjalnymi odbiorcami, ponieważ zima szybko się skończy a działalność najlepiej byłoby zacząć wraz z początkiem sezonu. Ważny jest odpowiedni moment i szczęście. Pozdrawiam.
Rebel Ty siedziałes w tym biznesie,więc może orientujesz się jak jest ze zbytem. Czy np w kuj-pom mam szanse na utrzymanie sie z produkcji.Czy na jednej maszynie można wykonywaćkilka rodzajów siatki? ( grubośc drutu i rozmiary oczek) . czy należy ograniczyć sprzedaż do swojego obszaru ,czy jak to wygląda.Zacząłem sie tym interesować niedawno więc z tąd moja niewiedza. Jak to wyglądało w twojej firmie?? Jakie siatki szły Wam najlepiej z pośród tych bez powłoki PVC?I jakiego drutu używaliście ,gruboocynkowanego czy cynkowanego elektrolitycznie??Czy Twój były wspólnik ma jakas strone internetową,chodzi mi o cenniki dla orientacji.pozdrawiam
Przyłączam sie do pytania "borys24so".
Pozdrawiam.
Jeśli ktoś mógłby mi coś przybliżyć coś na temat produkcji siatki ogrodzeniowej,tzn.maszyny,jaką najlepszą wybrać,jakiś kontakt(używana czy nowa,rozsądna cena,interesuje mnie półautomat),koszty materiałów i ogólnie produkcji,rynki zbytu(mieszkam w okolicy Częstochowy),na siatki o jakich gabarytach jest największy popyt?,tzreba mieć jakieś szczególne pozwolenia.Co z rynkami europejskimi itd??
Witam
Uważam, że masz szansę na sukces w tym interesie ale chcę zaznaczyć, że nie znam chłonności (czyli popytu) i konkurencji na Twoim terenie. Polecam starannie przeprowadzić analizę SWOT. Na jednej maszynie można wykonywać siatki: - różnej wysokości, - z drutu o dowolnej średnicy, - o różnych wymiarach oczek(40x40, 50x50, 60x60,itd.) - do poszczególnych rozmiarów jest odpowiednia tuleja i nóż(są to elementy wyminne). Przedsiębiorstwa już nie ma. Najpierw skup się na rozbudowie firmy, produkcji i sprzedaży lokalnej a następnie myśl o eksporcie. Produkcja, sprzedaż hurtowa i detaliczna, bogaty asortyment produktów i akcesorii do montażu, własny transport i grupa montażowa - pracuj nad tym i staraj się o dobrą reklamę.Pozdrawiam
Jeszcze chciałem zadać takie oto pytanie do osób znających temat.
Jakie własciwości fizykochemiczne ma posiadać drut do produkcji siatki ogrodzeniowej (chodzi mi głównie o twardość, ciągliwość itp. zarówno ocynkowany, stalowy i powlekany). Ps. pablo20 i Malczyk odbierzcie PW ode mnie.
Jeśli ktoś ma maszynę do produkcji siatki do sprzedania w atrakcyjnej cenie to proszę pisać.Najlepiej żeby był to ktoś z okol woj. śląskiego
witam
Ja tez rozmyślam na produkcją siatki.Potrzebuje informacji na temat ceny drutów,lub jeśli ma ktos do zaoferowania drut po dobrej cenie prosze o kontakt
Witam,
Zajmuje sie produkcja siatki w wolnych chwilach - tak juz od kilku lat. pracuje na polautomacie i nigdy nie udalo mi sie zrobic wiecej niz 80 metrow kwadratowych w ciagu 8-miu godz. Sprzedajacy maszyny podaja " rolka na godzine " Jesli zdecydujecie sie na zakup maszyny warto poswiecic ta godz i sprawdzic czy " Mistrz " zrobi norme. Na metrze kwadratowym mozna zarobic kolo dwoch zlotych. O zbycie do duzych skladow budowlanych zapomnijcie tam licza sie kontrakty i wiarygodnosc, a male firmy nie daja takiej gwarancji.
Przymierzam się do kupna maszyny jest facet w Goleniowie ma podobno bardzo dobre i daje gwarancję co jest ważne oglądałem już kilka w Trzebnicy ,Łodzi, Głogowie Totalna kicha niby nowa a od razu widać ze stara albo nie kompletna Maszyna musi mieć stół zwijarkę a nie zwijać na kolanach teraz czas na Goleniów więcej kasy wydam na jazdę i sprawdzanie niż to warte .Brat mój ma starego deptaka i robi przez 8 g 350m2
Człowieku o jakim ty półautomacie piszesz może nam opiszesz swoją maszynę bo chcę półautomat kupić najpierw trzeba popracować na deptaku żeby coś mówić ile metrów można zrobić a jeżeli chcesz sprawdzi ile można zrobić siatki to zapraszam do Słupska brat jest producentem jak mu to jutro przeczytam co napisałeś to padnie ze śmiechu
|
|