|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja - strona 32 |
Siatka ogrodzeniowa - produkcja
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
ręce bolą chyba od noszenia zwoi 10 metrowej siatki , bo od niczego więcej , ja zrobiłem swoją maszynę tak że mam siedzącą prace i nie raz *cenzura* mi odpadała , można się też pośmiac na "you tubie" wpisując "saskaluczak" są tam dwie maszyny do produkcji siatki jedna praaaaawie automat
przewyrazowałem się, miałem siedzącą pracę
jozek699"]przewyrazowałem się, miałem siedzącą pracę
jozek skąd właściwie jesteś. zastanawiam się czy twoja maszyna działa na tej samej zasadzie co moja. ale o tym to raczej na privie można pisać. masz "trzepak" obracany?
hm nie wiem czy oglądałeś moje filmy z "you tuba " tam są pokazane dwie maszyny obydwie działają na podobnej zasadzie z tym że ten automat różni się wielkością podwójną ślimacznicą noi wielkością a mój deptak nie różni się napewno niczym od twojego z tym że swoją maszynę zrobiłem od podstaw tak więc te maszyny nie mają przedemną żadnych tajemnic dodam że ze zwijarką siatki robota jest miodzik , "trzepak obracany" , zapewne chodzi o kosz ? nie robiłem obracanego ze względu na to że jest to zbędne moim zdaniem bo wniczym mi to by nie ułatwiało produkcji, to znaczy gdybym miał kosz wielkości parasola ogrodowego napewno by się to przydało
moje maszyny też robiłem od podstaw. i nie są to typowe deptaki jak z allegro. moje maszyny są zupełnie inne, ja też mam siedzącą prace i mogę robić nawet kilka rolek na raz. choć zazwyczaj robie na dwie. co przyśpiesza cały proces
no tak tylko żeby przyspieszyło jeszcze zbyt ,dwie rolki naraz to nie jest takie trudne miec stół 3 metrowy i ciąc rolke na pół ale wtedy siatka nie wychodzi idealna tylko robi się z niej śmigło ale przy naciągnięciu drutem naciągowym i tak się wyprostuje sposobem hitler zrobił kupę w rękaw , cenię ludzi którzy mają czache i potrafią coś wystrugac chociasz maszyny tego typu nie są zbyt skąplikowane to trzeba trochę pomyślec, ja swoją stworzyłem z filmu na you tubie nigdy nie widziałem jej na żywo a więc proste jak budowa cepa ( tylko jak wygląda cep? )
a co najlepsze moje maszyny nie działają jak wszystkie. nie mam stołu nie mam sprzęgła a mogę robić naprawdę długą siatkę i wcale nie jest pokręcona wszystko dzięki tym prostym rozwiązaniom
znam to rozwiązanie " maszyna na korbe" jest nawet na allegro
jeszcze napisz że nie ma ślimaka i włancza się tą oto maszyne przełoncznikiem od dzwonka do drzwi w trakcie produkcji
jozek699 ten automat jest całkiem ciekawy ,musiałeś kiedys robić na automacie.dodaj jeszcze film jak działa naprawde cała maszyna ,jak liczy oczka ,na tym filmie widac pojedyńczy ślimak a nie jak pisałeś podwójny?ile dasz rade na niej ukręcic?może bym sie skusił, a na ile wyceniasz te maszyne?
nie stety nigdy nie robiłem na automacie i nie stety tej maszyny już nie mam tzn. automatu, był kupiec i sprzedałem bo zaczoł się kryzys i bałem się że mi się ta inwestycja się nie zwróci hociaż trochę żauję bo ktoś mi chciał dac więcej , nie był on w prawdzie skończony ale to była kwestia kasy, tak na filmie jest pojedyńczy ślimak bo znowu się przewyrazowałem miał byc podwójny ślimak no ale jak już pisałem wszystko kwestia kasy , liczenie oczek nie bardzo rozumie czy chodzi o oczka nawiniętej siatki ? czy długośc skręconego drutu bo jeśli chodzi o oby dwa to tu wchodzą krańcówki,i miałem zastosowac sterownik (czasówkę) na razie mechaniczny też jest pokazany na jednym z moich filmów są tam dwie krańcówki która by rozłanczała elektromagnes a drugi załanczała by nożyce oczewiście wszystko było by na przekażnikach większej mocy jak widac na filmie nie ma też sprzęgła elektromagnesowego i nożyc do cięcia drutu było jeszcze mase problemów które musiałem rozwiązac ale to wszystko pieniądze może się kiedyś skuszę na zrobienie czegoś takiego wszystko zależy od tego czy w moim rejonie będzie zbyt a wiem że to by działało bo zrobiłem na tym kilkadziesiąt metrów siatki na pojedynczym ślimaku tylko musiałem odsuwac i przysuwac maszynę tą ze ślimakiem a to trochę denerwowało, jest takie przysłowie " nie możliwe żeczy załatwiam od ręki a cuda zabierają mi troche czasu"
ps. widzę że jednak chciałbyś abym się wypowiadał na tym forum jednak zmieniłeś zdanie
hm, czyżby wszyscy byli zajęci kręceniem siatki czy sprzedażą swoich maszyn, mój post zakończył forum? aaaaaaaaa już wiem wszyscy przeżucają się na automaty ! hurrrrra polacy do przoduuuuuuuuu ! hehe widzę z daleka wieeeeeeeeeeeelki upadek
nie no bez przesady tak wielkiej przerwy to jeszcze nie było ;cytuję to administratora tego forum czyżbym zablokował forum???? czy wszystkich zatkało? hm, zara ktoś napisze, tak myśle , i będzie tak, juzek 699 nie wypowiadaj się bo wszystkim firmy upadają przez te twoje błędy ortograficzne !!!!!!!!!!!!!! hahahahhahahahahahahaha
juzek 699 nie wypowiadaj się bo wszystkim firmy upadają przez te twoje błędy ortograficzne
No ja już napisałem kto będzie następny ;) pewnie nikt nie ma pytań na temat produkcji. a pisać tak żeby się nie nudzić można na innych forach. albo wszyscy dostali ogromne zamówienia i trzepią siatkę ewentualnie ciągną drut ( do produkcji siatki oczywiście) :))
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|