|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja - strona 33 |
Siatka ogrodzeniowa - produkcja
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
już lepiej?
nooooooo zaraz lepiej bo już myślałem że to upadek tego interesu, a bym się zasmucił bo trzymam deptaka na możliwie leprze czasy ale ten rok ma byc jeszcze gorszy niż ten, ale nie przejmuje się tym ważne żeby ruszyło
ja na razie też mam przerwę tyle że spowodowaną innymi czynnikami ale przed nowym rokiem włączam się do gry ze zdwojoną siłą
oppczno : jestem z centralnej polski a załorzyłem firmę budowlaną pracuję w rużnych regionach polski przeważnie wrocław, i południe polski i od czasu do czasu przyklejam swoje na słupach lub na drzewach swoje oferty siatki ogrodzeniowej i zadzwoni do mnie ktoś co 2 tygodnie z pytaniem o cenę czy 11 zł za ocynk 3 grubości drutu to wygórowana cena? pytam się po składach mają po 15 nie wiem czym to idzie ale najlepiej jakby była za darmo , wtedy by brali
no tak jeśli chodzi o cene to jest raczej normalna spotykałem się z wyższymi. u mnie było tak że kiedy mówiłem ceny od najniższej za siatkę 2,5 to ludzie podchodząc do 4,0 pytali czy to jest ta przewraca się niektórym nie będę mówił gdzie.
ps. mówiąc 12 zł za 3,0 jakie masz na myśli oczko
60 / 60
no widzisz w moich okolicach za standard przyjęło się 6,5x6,5 za mniejsze się dopłaca. słyszałem że w innych regionach robi się nawet 7,0x7,0 jako standardowe. ale skoro ludzie chcą taniej to trzeba robić tańszą siatkę tyle że z większym oczkiem. choć z kolei niektórzy zwłaszcza starsi ludzie pewnie i odrobinę mądrzejsi kupują 5,5x5,5 lub 5,0x5,0 bo kiedyś to był standard w całej Polsce i wiedzą że taka siatka wytrzyma lata. ja robiłem nawet 6,5x6,5 z 2,0 ocynku i pcv bo klient chciał tanio tak na sztuke ale niema się co dziwić takie czasy
no właśnie co tu dużo pisac ten biznes powoli umiera chyba że stanie się cud, ja nie rezygnuję chyba że naprawde będzie popyt wtedy się stawię i napisze że powstałem, jakiś grosz z tego jest maszyny nie sprzedam bo się mija z celem a ten automat tak jak już pisałem powstanie w zależności
Czyli juz nieopłaca wchodzić sie w taka 1osobowa firemke z siatk ??prosze o odpowiedz
BADBOY : to zależy czy w twoich okolicach jest zbyt , jeśli w tych czasach chcesz miec firme co najmniej 2 osobową to zycze powodzenia ale ;licz się z tym jest podział na 2 oje a to jest dodatkowe spadek twojego zarobku prawie że całkowity wątpię żeby na tym forum miał ktoś jeszce pracownika, to się mija z celem zresztą poco ja się wypowiadam powo..........
jak już było nie raz pisane od tego czy się opłaca czy nie zależy wiele czynników. zbyt, tani drut itp. jedno wiem na pewno nie myśl że wystarczy kupić maszyne na allegro kupić drut i robić siatkę. maszyna to podstawa te z allegro w większości nie nadają się do produkcji na większą skale. ja i kolega jozek mamy maszyny troszke inne (chyba) robione przez siebie i dla siebie. przeczytaj to forum dokładnie to znajdziesz większość odpowiedzi. jeśli nie to pytaj dalej
jestem z wojewodzctwa pomorskiego i chcialbym ja robic sam .. chodzi mi o to ze od czasu powstania tematu do teraz troche minelo i zastanwiam sie czy w tych czasach <kryzys> da sie z tego wyzyc robiac na polautomacie ?
co masz na myśli pisząc półautomat. o ile się orientuje w twoim regionie działa dość duża firma Mark-... (bez kryptoreklamy) a oni mają kilka automatów. pamiętaj ludzie bez względu na wszystko będą stawiać nowe ogrodzenia
mam namyśli maszyne za oko 5tys ze stolem i zwijarka ktora trzeba obslugiwac samemu .. faktycznie jest firma 10 km od miejsca mojegozamieszkania wiec chyba po biznesie gdyz maja duzy asortyment i pewnie konkurencyjne ceny
ijeszcze mm pytanie bo interesuje mnie dodatkowo produkcja płotow czyli kowalstwo artystyczne kupuje sie to na elementy i spawa czy jak to wyglada ?
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|