|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja - strona 34 |
Siatka ogrodzeniowa - produkcja
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Co do siatki albo innych biznesów , firm jest pełno jak nie spróbujesz nie bedziesz wiedział czy straciłes czy zyskałeś. A co do kutych bram to niektóre elemęty się kupuje gotowe(rozety,groty) bo do tego trzeba osobnej linij produkcyjnej. Ale resztę robi sie samemu trzeba miec pare maszyn-urządzeń i na początek nie wystarczy miec migomata trzeba niestety zainwestować pare ładnych tyś . min 15-20, a co do zbytu to jest tylko przez pierwszy rok nie licz ze zarobisz kokosy bo całą kase pakujesz w sprzęt i przedewszystkim materiał. pozdrawiam do odwarznych świat należy!
Badboy_2009_"]mam namyśli maszyne za oko 5tys ze stolem i zwijarka ktora trzeba obslugiwac samemu .. faktycznie jest firma 10 km od miejsca mojegozamieszkania wiec chyba po biznesie gdyz maja duzy asortyment i pewnie konkurencyjne ceny
właśnie o tych maszynach mówię kilka takich widziałem i każda wymagała jakichś poprawek ulepszeń lub nowych ślimaków. jeśli masz lepszą i pewną to staruj co do cen tej firmy (jeśli chodzi nam o tą samą) to ceny mają normalne jak w całym kraju. i choć to duża firma to nie stosują dużych upustów a już na pewno nie dla małych klientów detalicznych. oni robią ogromne ilości jak na zwykłego śmiertelnika. ale nie robią małych zamówień i może w tym powinieneś szukać swojej niszy. bo znalezienie jej decyduje o dobrym biznesie
maszyny wlasnie nieposiadam jak narazie mam dzialke z mała hala i mały kapitał wlasny . Jaka maszyne proponujesz abym był konkurencyjny oczywiscie z tych tzw pólautomatów i jak sie na nia szybko przeszkolić z tego co widzialem niejest to skaplikowane bardzo ..
no tak kiedy się patrzy jak ktoś robi siatkę to wygląda prosto ale później sam zobaczysz że tak nie jest. na tym forum było dużo pytań co robić jeśli siatka wychodzi za krótka bądź za długa ślimaki się wyrabiają albo drut się nie rozwija. ja pracowałem wcześniej pewien okres czasu w innej firmie i tam poznałem tajniki. ale "szef" leciał w ch... więc wole swój biznes. wszystko trzeba zobaczyć bo opisać się tak łatwo nie da
ten półautomat to po prostu zwykła maszyna do siatki prostsze są już tylko na korbę. nie doradzę ci skąd możesz kupić dobrą bo nie wiem. ja jedną zrobiłem od podstaw na wzór tej z firmy w której pracowałem. drugą kupiłem używaną za 100 zł i przerobiłem ją po swojemu ale to też były duże koszty. wiem jedno większość maszyn z allegro robionych jest na sztukę byle zarobić nie widziałem tam jeszcze porządnej choć mogę się mylić pytaj, szukaj może coś znajdziesz.
witam,
Chcę kupić taką maszynę do siatki , czy może ktoś doradzić gdzie można kupić najlepszą lub od których trzymać się z dala.
moim skromnym i prywatnym zdaniem. powinieneś szukać maszyny używanej ale sprawdzonej nawet do remontu. ( ja niestety żadnej na sprzedanie nie mam może kiedyś) zawsze wiesz co kupujesz bo jest sprawdzona i zazwyczaj pewna.
jeśli chodzi o prezentowane a aukcjach maszyny to ja osobiście nigdy nie byłem przekonany do tych stołów zwalniają pracę a w dodatku stać przy maszynie cały dzień to jest po prostu samobójstwo. ale niech wypowiedzą się inni wtedy będziesz miał lepsze rozeznanie bo pewnie moje zdanie jest mało ważne
Poszukuję drutu 2,5 czarny, 2,0 oraz 3,0 ocynk jak najtańsze!
Witam nie dawno wystartowałem z produkcją "siatki ogrodzeniowej"
Do tej pory robiłem siatkę z drutu ocynkowanego i wszystko było w porządku. Nie mogę jednak rozpocząć produkcji z drutem powlekanym PCV gdyż "Płetwa" będąca w tulei tnie powłokę PCV na zagięciach. Z tond moje pytanie do bardziej doświadczonych osób w branży. Gdzie może tkwić problem? Co należało by zrobić by maszyna nie przecinała powłoki drutu? Proszę o pomoc w tej sprawie z góry Dziękuje.
witam, Gdzie i od kogo kupiłeś maszynę i jak Ci się na niej robi? Z góry dzięki za info.
"ruso"]Witam nie dawno wystartowałem z produkcją "siatki ogrodzeniowej"
Do tej pory robiłem siatkę z drutu ocynkowanego i wszystko było w porządku. Nie mogę jednak rozpocząć produkcji z drutem powlekanym PCV gdyż "Płetwa" będąca w tulei tnie powłokę PCV na zagięciach. Z tond moje pytanie do bardziej doświadczonych osób w branży. Gdzie może tkwić problem? Co należało by zrobić by maszyna nie przecinała powłoki drutu? Proszę o pomoc w tej sprawie z góry Dziękuje. kilka przyczyn maszyna drut albo powód przez który napisałeś ten post czyli nie potrafisz dobrze ustawić maszyny
WITAM
Oferuje wszystkim producentom siatki ogrodzeniowej narzedzia (TULEJE, NOZYCE DO CIECIA DRUTU, ROLKI). Wykonane z bardzo dobrej stali narzedziowej. Wiecej jnformacji pod nr 513 326 039
Problem Pana tkwi przede wszystkim w tym ze jezeli robil Pan duzo siatki ocynkowanej na tulei to nie ma juz mozliwosci zeby na tej samej mogl Pan produkowac PCV. Rowniez wazne bardzo jest wygiecie noza. do powlekanego drutu musi on byc bardziej wygiety.
Posiadamy duze doswiadczenie w dziedzinie narzedzi do produkcji siatki ogrodzeniowej. Prosze o kontakt a na pewno postaram sie Panu pomoc
JEZELI JEST KTOS Z PANSTWA ZAINTERESOWANY AUTOMATEM DO PRODUKCJI SIATKI OGRODZENOWEJ TO PROSZE O KONTAKT PODAM NAMIARY NA PRODUCENTA 513 326 039
Witam serdecznie Tak się składa że posiadam lokal który by sie nadawał pod tego typu działalność i chetnie bym przystapił do spółki. Lokal to 2x po 50 m kw na dwóch poziomach o wysokości 2.9 m. Zainteresowanych prosze o kontakt. Pracownia znajduje się 10 km od Łodzi. Pozdrawiam
Witam
Posiadam lokal 10 km od Łodzi który byłby jak sądzę idealny do tego typu działalności. Są to dwa pomieszczenia po 50 m kw plus biuro.Dwie kondygnacje produkcyjne mają wysokość 2.9m. Chętnych do wynajęcia lub przystapienia do spółki proszę o kontakt. Pozdrawiam Wojtek maxares@autograf.pl
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|