|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja - strona 36 |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Mam pytanie dotyczące ewentualnych pozwoleń na produkcje siatki ?
Nic nie trzeba, normalnie zakładasz DG
chciał bym otworzyć taką produkcje jest jeszcze sen otwierać jest popyt na siatke mieszkam w centralnej Polsce
Jasne, musisz zlozyc wniosek o koncesje do WUNPS (wyzszy urzad nadzoru produkcji siatki)
emil.m. co ty p....................???????????
tak tak, wszystko jest potrzebne nawet 2 letnia gwarancja na rdzę i nie zapomnij o rejestracji swojej działalności zusu i innych tam pierdół bo papier na chandel i produkcje trzeba miec, tylko niewiem dlaczego chińczyki nie mają to jest dziwne
Witam.Może jakieś namiary na w miarę tani drut
Witam.Może jakieś namiary na w miarę tani drut warmińsko-mazurskie,podlaskie
Witam robie siatkę ogrodzeniową ,zajmuje sie sprzedażą montażem.. Interes na początku dobrze szedł a teraz nie ma roboty co dalej....
Jak wejśc na rynek??Prosze o pomoc !!
Ale z czym? Chodzi tylko o siatki ogrodzeniowe?? Nie bardzo rozumiem co masz na myśli. Najpierw musisz wypromowac swoja firmę, zainwestowac w reklame. Naprawdę podajesz za mało szczegółów.
Tzn ja mam juz tą firme i na początku bylo wszystko ok a teraz nie ma zadnej roboty ?? Co robic?
Poczekaj do wiosny.
Do wszystkich planujących zająć się produkcją siatki ogrodzeniowej. Nie jest to taki złoty interes jak się wszystkim wydaje, przed wszystkim policzcie najpierw sobie ile was będzie kosztowało wyprodukowanie metra kwadratowego siatki, a potem porównajcie ceny z konkurencją. Kuzyn posiada firmę, która produkuje siatkę juz od 25 lat ,zarobek na metrze kwadratowym ma maksymalnie 1 zł (dowozi gratis na terenie województwa). Dlatego zastanówcie się czy bedziecie w stanie sprzedać miesięcznie 5 km siatki zeby mieć z tego jakikolwiek zarobek, bo przy wiekszej marży wiadomo, że nikt od was nie kupi. Do tego jeszcze dochodzi przerwa od grudnia do marca, wtedy ruch praktycznie zerowy w interesie. O chinskiej konkurencji nie wspominam bo cenowo może i sa lepsi ale jeżeli chodzi o jakość to jest tragedia, nikt w miare inteligentny nie kupi równiez siatek firmy betafence w castoramach, które wyglądają jakby były psu z gardła wyciagnięte.
Witam.Może jakieś namiary na w miarę tani drut w okolicach warszawy??
|
|