Panowie nie spierajmy się o słówka każdy może się pomylić a z tym prądem to pewnie prawda leży po środku 20zł dziennie to trochę dużo(może ma za duży silnik i robi 12h a jeszcze oświetlenie i może grzeje trochę zimą prądem) znowu te 120zł/ miesięcznie to ciut mało łatwo można to w swoim konkretnym przypadku policzyć. Opoczno pisze że nie jest tak źle ale zależy czy patrzymy z punktu widzenia tego pracownika który zarabia 0.3333zl za m2 miesięcznie wychodzi 1700zł i ZUS płaci za niego pracodawca czy patrzymy z punktu widzenia pracodawcy lub osoby prowadzącej jednoosobowa DG a chyba o takiej sytuacji rozmawiamy.Zastanawia mnie tylko ta cena siatki którą podajecie około 12zł brutto czy naprawdę w tej cenie sprzedaje się siatka w większych ilościach? A może jest tak ze ta cena jest sprzed dwóch lat kiedy drut kosztował 4zł a teraz 3.1zł i niektórzy producenci starają się trzymać dalej cenę sprzedając coraz mniej a inni idą po minimalnych cenach na Chińskim czy wschodnim drucie.
Trafne pytania postawił 1234 chociaż nie jestem starym wyjadaczem (robi znajomy)to odpowiem pierwszy
1. 160m
2. sam robi /lubelskie/mazowieckie
3. paru lokalnych małych producentów 12zł brutto ale przywozi tez ten producent którego podałem link wcześniej po 7.5zł brutto
4. Metalurgia sprzedaje po 3.4 netto pow. 5 ton (1234 gdzie kupujesz po 3.1?)
5. tutaj odpowiedzi nie znam i jest ona dla mnie największa zagadką ale mali producenci zima raczej nic nie sprzedają(znajomy przekwalifikował się na ogrodzenia kute)
Z niecierpliwością czekam na wypowiedzi starych wyjadaczy.