|
Siatka ogrodzeniowa - produkcja - strona 41 |
Siatka ogrodzeniowa - produkcja
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
1234 ale jaka wysokość tej siatki ? Twój znajomy sprzedaje normalnie jeżeli 1.5m wysokości masz na myśli a ta z OBI dziwnie droga może to rolka 20 m była? Ma ktoś jeszcze jakieś wieści o wyższych cenach w innych sieciach,czyżby coś drgnęło
Witam,
Mam do sprzedania maszynę do siatki producent Goleniów. Kupiona koniec listopada 2009r przerobiłem 80kg. drutu. zainteresowanych zapraszam na priv
Siatka w OBI w jest w rolkach po 10 mb ale firmowa (betafence) wysokości 1.5m, Siatka po 11.5 też 1.5m Pozdrawiam
niestety nie moge odpowiedzieć , bo masz zablokowane odbieranie priv
Zadzwoniłem do potentata siatkowego w moim regionie i cena sie nie zmieniła 11zł brutto za 6x6 1.5h drut ocynk 2.5/3.5 i powiem wam coś jeszcze zadzwoniłem do gości do których podawałem linki na allegro i tu zdziwienie taką siatkę sprzedają po 9.5zł i 11.5 zł wszystko brutto a nie tak jak by wynikało z ceny na podobną siatkę na allegro za jakieś 6-7zł brutto.Nie drążyłem tematu czemu ta cena sie tak różni bo takiej identycznej na allegro nie mieli ale odpowiedz pewnie by była ze tak już jest bo wynika z kalkulacji.
Albo to allegro to tylko reklama żeby klient zadzwonił do nich albo oni tam sprzedają jakąś wadliwą lub starą co im nie schodzi a leży w magazynie lub sprzedają poniżej kosztów niektóre siatki tylko po to żeby na allegro wysoko być jak ktoś wciśnie najniższą cenę to oni są najtańsi a może chcą takich jak ja zniechęcić i wolą parę złotych na allegro stracić niż bym im połowę rynku odebrał he he.Sam nie wiem co z tym allegro, fakt że nie należy sie nim za bardzo sugerować. Przy cenie drutu 3.1 brutto to by nawet coś zostawało tylko trzeba wziąć poprawkę że ci producenci to robią tą siatkę z drutu po cenie z jesieni jakieś 3.4zl i jak go wyrobią i kupią po 3.1 to cena zapewne spadnie chyba że wszyscy sprzedają po cenie średniej jak drut drogi to zarabiają mało albo nic a jak tani to wychodzi nieźle. Jakiś producent to by to pewnie wyjaśnił ale zapewne się tutaj taki nigdy nie pojawi. Idzie wiosna może spróbować szczęścia? Maszyna ciągle czeka. Largo czemu kupiłeś maszynę w najgorszym czasie, znaczy jesieni i czemu rezygnujesz?
SPRZEDAM LUB ZAMIENIĘ MASZYNĘ DO SIATKI.PROPOZYCJE NA PRIV.
Ostatnie wieści z frontu cen drutu
ocynk 2.3 zł powleczony 2mm-3.05zł powleczony 2.5mm-3zł
Witam czy dobrą mam cene 1,5wys ocynk i pcv 11,40 za mb?
Jakie oczko?
Brutto czy netto? Sprzedajesz czy kupiłeś? Jak schodzi? Dawno produkujesz? Cena ok
oczko 5x5 cena brutto sprzedaje tak sobie sie sprzedaje produkuje juz od 10 lat 2 lata temu było dobrze teraz nie za bardzo dobra cena i nie wiem co robic?
Iwan to znaczy ze 1 zł na mb zostanie na czysto?
Skoro tyle lat działasz to powinieneś mieć już swoja klientelę a może ktoś blisko dużo taniej sprzedaje i mocno się reklamuje czy allegro psuje temat a może załamanie w budowlance, jakieś rozeznanie pewnie masz jak to widzisz? Może oczko większe zacznij robić teraz wszyscy robią jakieś 53x53 czy inne dziwne rozmiary.
Jaco poczytaj PRIV. I pomyśl w końcu o czymś co da Ci jakiś grosz. Darmo rozwlekasz jakies szczegóły które i tak do niczego nie prowadzą ( i weż się w końcu może za rolety które dają 200% zysku). REWELACJA !!!
Ok skoro Kabar sam mnie do tablicy wywołał to parę słów napiszę.
Parę tygodni temu Kabar napisał do mnie na PW i zaproponował żebym do niego zadzwonił to on mi wytłumaczy parę spraw w temacie siatki ponieważ jest producentem. Myślę sobie sa jeszcze normalni ludzie. Rozmowa trwała parę minut z konkretów dowiedziałem sie tylko po ile kolega kupuje drut o dostawców nie pytałem i że na mb zarabia 1-2 zł reszta to same ogólniki o których już wiedziałem i na tym forum były poruszane. Na koniec rozmowy spytałem z jakiego miasta jest Kabar i tutaj i ja i on nieźle sie zdziwiliśmy bo okazało sie że jesteśmy z tego samego miasta. Po naszej rozmowie telefonicznej na forum napisałem tylko ceny drutu jakie podał Kabar żadnych tajemnic które zresztą nie wyjawił rozmówca nie podawałem. I po paru tygodniach dostaje taką miła wiadomość na PW od Kabara
Miłe prawda? Początkowo myślę, gościu miał zły dzień albo przy produkcji siatki sie zamotał i uwolnienie trwało zbyt długo musiał na kogoś wylać żale. Ale potem zrozumiałem że Kabar po paru tygodniach od rozmowy załapał jaki podstawowy błąd w biznesie popełnił rozmawiając z potencjalną konkurencja która pod samym bokiem może wyrosnąć a widząc moją ciągłą aktywność na tym wątku i podnoszenie tematu chce za wszelką cenę naprawić swój błąd nawet posuwając sie do zastraszania. Jestem ciekaw waszych opinii na ten temat i może ktoś poda mi te tajemnice z prywatnej rozmowy co je wyjawiłem na forum bo jakoś nie mogę ich znaleźć a chętnie poczytam.
Kabar widzę że cię boli że na roletach jest przebicie 200% a ty musisz sie naszarpać i masz tylko 5%. Jeżeli nie wierzysz to poczytaj sobie wątek o roletach albo pójdź do pierwszego lepszego producenta rolet i spytaj o najbardziej popularne rolety w kasetkach to zobaczysz ile kosztują a ja ci podam koszt materiałów. Po drugie ty sie o mój grosz nie martw bo jak na razie to wyciągam troszkę więcej niż ty na tej siatce nawet jak byś ją całą dobę zwijał przez cały rok a czasu wolnego jak widzisz też troszkę mam. Taki z ciebie wielki producent to moze napisz ile sie uczyłeś robić na deptaku siatkę a teraz straszysz nowych że ich zdyskredytujesz bo nie umieją robić. Żenada
Acha a np jak mam sie dobrze zareklamować??
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|