|
Siec intrnetowa |
Siec intrnetowa
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
witam szukam jakiegos miasteczka luw wiekszej wsi na załozenie sieci internetowej czyli udostepnienia łacza dla odbiorców prywatnych gdzies w okolicach mikołowa zor glieic rybnika chciałbym otwozyc firme lecz nie mam odpowiedniego miejsca gdzie mogła by zaistniec prosze o podpowiedzi pozdrawiam
Jezeli to mialaby być bezprzewodowa siec oraz koszta instalacji nieduze, to jest miejsce tylko w woj. mazowieckim, miasto radom:) Sam o tym myslalem ale teraz to tylko bezprzewodowa, kazdy ma prawie laptopa i dla szpanu to nawet w kiblu by surfowal:)
sprubuj w stanowicach. przegedzy, rowniu może gdzieś w takich zadupiach ci sie uda:)
witam ponownie no moze pomyle nad akas wies bo niewiem czy tam cos jest ?? :/ musze zrobic rozeznanie
a dla kolegi wyzej odpowiadam ze siec bezprzewodowa wcale nie jest taka dobra zalamania pogodowe i juz nie chodzi tak jak ma a z tym internetem w kibelku to kazdy moze miec ja ciagne kabel do domu odbiorka inwestuje w ruter koszt okolo 90 zł na hurtowniach i odbiorca moze sie poprzez wifke podlaczyc nawet 20 lapow gdzie sie da wolal bym kablem a gdzie sie nie da no to radio :) pozdrawiam
zakladanie sieci zaczyna byc dochodowe przy 150 klientach. biorac pod uwage abonament 40 zl i szybkosc lacza 512 kbit.
Na zadupiu nie znajdziesz wystarczającej liczby klientów aby na tym zarobić. Większość ludzi z zadupia nie potrzebuje do niczego żadnego "internatu" :) Ci, którzy potrzebują mają w tej chwili tanią neostradę.
ewentualnie poszukaj duzej miejscowosci z kiepskim netem. wejdz jako konkurencja i daj 3 razy szybszy internet za te same pieniadze. pamietaj jednak ze sciagniesz do siebie tylko najwiekszych "sciagaczy" i klientow u ktorych czesto jest awaria. niestety 3 razy szybciej oznacza tez ze bedziesz musial dysponowac duzo szybszym laczem. w praktyce ATM 100/100 MB za 12.000 zł spokojnie wyciagnie 500 klientow ktorzy maja przydzielone 1 MB .
ps. w gre wchodzi tylko i wylacznie radio. kabel odradzam poniewaz koszt dzierzawy slupow od energetyki to lekkie nieporozumienie :) ( ok 3-6 zl/msc za sztuke :) )
Jak dla mine to będziesz miał bardzo trudno z siecią wifi w okolicach Rybnika, jest tego bardzo dużo, niekiedy są dwie firmy na dzielnicę mającą 100 domów. Kiedyś bawiłem się w wyszukiwanie sieci wifi i w okolicach Rybnika było ich ponad 150. Może spróbujesz z Wimax, ma większy zasięg, jest szybszy ale niestety też droższy.
mniej wiecej wiem jak sie prowadzi taki biznes ja płaciłem nawet 7 zł od słupa no ale to było dawno temu według mnie kabel to dobre rozwiazanie na krodkie odcinki na osiedlach wifi na wieksze odleglosci radio lecz mam problem z znalezieniem miast wioski odpowiedniej by miec conajmniej 120 uzytkownikow i jak na 2 osobowa firam to sie opłaca
witam,
Mam dla Ciebie dobra propozycje (okolice Rybnika) - wchodzisz z dobra radiówka lub kablem blisko centrali (tylko musi być stale minimum 512 kb) i tyle klientów masz od ręki ! Napisz na GG: 2200541 lub na maila: computronics@o2.pl Pozdrawiam
witam a rybnik juz ni jest zalany no 512 było by napewno bez problemu dzisiejsze ceny dla tp nie sa juz takie wygurowane rybnik mogł by mnie zainteresowac :) pozdrawiam
w rybniku nie masz najmniejszych szans.... Są potęzne sieci takie jak rybnet itp zrzeszające tysiące użytkowników. Jeśli chodzi o okolice też będzie cieżko. Ktos pisal tu o stanowiach itp ... tak sie sklada ze konkurencja duża, gęstość zaludnienia niska. W tych okolicahc masz już śląskie sieci teleinformatyczne, czarnet, mikemi.net , oraz wielu pomniejszych dostawców... będzie cieżko tutaj! ale powodzenia! pracuje w tej branży tak sie składa jak co to pisz na gg 8119730
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Siec intrnetowa": - Sprzedaż intrnetowa, oraz transport do 3,5t. - siec - Sieć banków - buduję sieć IT - Sieć lokalna
• Strona 1 z 1
|
|