Witam!
Co byscie powiedzieli o stworzeniu sieci malych sklepow monopolowych(40-50m kwadratowych powierzchni) otwartych 24h?Asortyment to alkohole(plus cos do popicia:)+papierosy.
|
Sieć małych sklepów monopolowych 24h |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam!
Co byscie powiedzieli o stworzeniu sieci malych sklepow monopolowych(40-50m kwadratowych powierzchni) otwartych 24h?Asortyment to alkohole(plus cos do popicia:)+papierosy.
Myślę, że to bardzo dobry biznes, szczególnie w Polsce. Polacy pili, piją i pić będą, a sklepy monopolowe dzięki temu będą miały zawsze klientów. Przy dobrym marketingu i promocjach może to się udać.
Pozdrawiam, LB
Jeśli byłyby to sklepy pod względem powierzchni podobne na przykład do niektórych sklepów typu Żabka tylko wyspecjalizowane w standardowych alkoholach to może by miało szansę powodzenia.
Podkreślam to kolejna z moich wielu propozycji:) Pozdrawiam
mysle ze spokojnie z alkoholami bys sie zmiescil w polowie tego metrazu co podales... z tym ze nie tak latwo dostac pozwolenie aby sprzedawac alko 24h
A właśnie, że nie. Ustawa o wychowaniu w trzeźwości i przeciwdziałaniu alkoholizmowi nie reguluje kwestii otwarcia takiego lokalu/sklepu z alkoholem. O ile się nie mylę taki zakaz może próbować wprowadzić rada miejska, ale nie jest to takie proste-przykład Sopotu. Jednak na poziomie wydawania zezwolenia burmistrz, wójt czy prezydent nie ma prawa określać w zezwoleniu godzin otwarcia sklepu. Wiem, że są takie gminy gdzie takie regulacje godzinami mają miejsce, ale jest to niezgodne z prawem i są w tej sprawie odpowiednie orzeczenia SKO.
ja bym poczekał do wyborów:) Poniewasż o ile pamietam to pis chciał wprowadzić taka uistawę a konkretnie Zbigniew Religa chyba aby alkohol nie byłdostepny 24/h powodzenia
|
|