|
Sieć sklepów odzieżowych |
Sieć sklepów odzieżowych
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałby m otworzyć sieć sklepów, gdzie mógłbym się zaopatrywać i jak to zrobić i oczywiście ile można zarobić :). Proszę o pomoc.
Coz ,odpowiedz na wiekszosc zadanych przez Ciebie pytan zalezy od wielu czynnikow-jaka odziez chcesz sprzedawac,jej poziom i jakosc,co wiaze sie z cena,ile sklepow chesz otworzyc i w jakich miejscach i miastach-jakie bedziesz mial koszty utrzymania sklepu-lokal,personel,koszty eksploatacji+koszt towaru-musisz srednio zrobic przewalutowanie jaka ilosc danej odziezy jestes w stanie sprzedac miesiecznie i w jakim przedziale marzy-z tego srednio mozesz wyciagnac wnioski co do oplacalnosci i wlasnego przychodu.
Tak wiec do dziela-zdecyduj gdzie i za ile-dodaj koszty eksloatacji,personelu i inne koszty zwiazane z dzialalnoscia-po otrzymaniu sredniej ilosci wydatkow zacznij kontaktowac sie z firmami,ktore proponuja odziez i racjonalnie przelicz jaka mozliwosc marzy daja ci ich produkty i ile srednio minimalnie mozesz takich artykulow sprzedac-z tego mzesz wyliczyc zyskodejmujac jedno drugiego masz plan oplacalnosci. Duzo zalezy od miasta,lokalizacji sklepu,zapotrzebowania na odziez itp.Z twojego pytania tak ogolnikowo postawionego trudno jest wyliczyc ile zarobisz
ok dzieki za info
[ Dodano: Sob Paź 14, 2006 9:29 pm ] Może ktoś mimo wszystko da mi jakieś kontakty do producentów odzierzy lub do hurtowników
Jedź do warszawy na stadion, tam kupisz tanio, najlepiej o godzinie 2-3 w nocy :mrgreen:
Moj wpis byl jedynie prosba o specyfikacje-jaka odziez cie ibnteresuje-otwarcie sieci sklepow nic nikomu nie mowi-firm-hurtownikow-importerow jest wielu....tylko jaka odziez cieb ie interesuje-co chcesz sprzedawac?
Interesuje mnie odzież młodzieżowa dla kobiet i dla męszcyzn. Oczywiście chciałbym również jakieś dodatki w sklepie mieć tzn paski, torebki, kolczyki, naszyjniki. Najcelniej byłoby jakbym powiedział, że interesują mnie sklepy w stylu Reservd.
Tak się skałada, że w moim mieście które liczy 50 000 mieszkańców nie ma tej marki, może warto spróbować?
W jakim miescie chcesz zaczac-czy masz wlasny lokal czy wynajmujesz-jesli tak to za jaki koszt i przede wszystkim jaki metraz-jaka sume chcesz zainwestowac w lokal a jaka w jego zatowarowanie-bo z Twoich postow poprzednich wnioskuje,ze nie masz jeszcze doswiadczenia w tego typu handlu wiec prawdopodobnie nie masz gotowego lokalu.Jesli nie chcesz pisac tu napisz na priv-tylko prosze o konkrety,poniewaz nie chce tracic czasu na bajerowanie -zajmuje sie sprowadzaniem odziezy wloskiej-damskiej wiec jesli dasz mi baze moze bede mogla ci pomoc
Dori, napisz na priv skąd jesteś i podeślij mi swoją przykładową ofertę. Jeśli będzie atrakcyjna oboje możemy na tym zarobić.
Pozdrawiam.
Witam,
Jeśli interesuje cię modna odziez młodzieżowa w dobrej cenie i dobrej jakości proszę o kontakt pod nr tel 600-055-971. Proszę odwiedzic rowniez nasze strony: http://www.indrax.pl http://www.justyuppi.pl http://www.niren.pl jesteśmy producentami odzieży. pozdrawiam Krzysiek Leśniewski specjalista d/s handlowych
Zanim założysz sieć sklepów , zainwestuj w siebie i ortografię ;-p
[quote="holaa"]Zanim założysz sieć sklepów , zainwestuj w siebie i ortografię ;-p[/quot
Nie bedzie to na temat ale musze zwrócic na to uwagę, nie wiem poco piszecie takie śmieszne uwagi typu "zainwestuj w siebie i ortografię" skad wiecie ze nie jest dyslektykiem. To ze robi błędy ortofraficzne wcale nie wyklucza tego ze bedzie dobrym przedsiebiorcą. Pozdrawiam
Można być dyslektykiem , ale nie potrafić napisać poprawnie swojej płci to już się pod nic nie łapie , wybacz.Może i będzie , ale przy pomocy innych.Przez całe życie nikt kogo nie będzie wyręczał.Nie wyobrażam sobie napisać pismo do urzędu/firmy/instytucji z 200 błędami.Pomijając formułę zadanego pytanie , które ostatnio tutaj jest standardem."Chcę założyć XXXXX , ile to będzie kosztowało i jakie będą zyski?Proszę o Pomoc" - Jeżeli ktoś nie potrafi stworzyć samemu biznesplanu lub zakręcić się w okół tego , żeby ktoś mu w tym pomógł to nie będzie dobrym biznesmenem , niestety.
Po części sie z Toba holaa zgadzam, ale mój wujek stworzł firme i zarabia potęzne pieniądze a ma skończone 8 klas. Ktoś mądry napisał ze własna firma to "ciągłe poszukiwanie zysku". Zgadzam sie z tym w pełni bo prowadzenie własnego przedsiębiorstwa to nie praca na etacie, trzeba byc poprostu operatywnym i dązyc uparcie do celu. Niektóre pytania na foum są rzeczywiscie nie poważne bo mozna wpisac w wyszukiwarke dane zagadnienie i już się czegoś dowiemy. Wiem ze to nie miejsce na tego typu wywody ale moze ktos to przeczyta i coś zrozumie. Pozdrawiam i przepraszam ze zaśmiecam temat.
Nie twierdze , że ktoś kto jest 'zerem' np. z ortografii nie może być dobrym przedsiębiorcą , ale to jest forum internetowe , mozila sama sprawdza błędy ,a poza tym też to świadczy o powadze pytającego.A Twój wujek pomimo skończenia podstawówki , pewnie nie pytał nikogo - ile trzeba zainwestować i jakie będą z tego pieniądze bo każda mądra osobą znająca odpowiedź i wiedząca że jest to opłacalne , nie powie tego tylko woli zachować to dla siebie lub wejść w spółkę ew. odsprzedać cenne informacje.Ludzie tutaj myślą , że dostaną biznes podany na tacy a oni wyłożą tylko pieniądze , których 80% i tak nie ma.
Musze się z Tobą zgodzic. mam podobne odczucia. Te forum jest po to zeby pytac ale niektóre pytania naprawde są smieszne. Koncze ten wątek bo "zeszlismy" z tematu.
Sprawdź również podobne tematy:
- Siec sklepow odziezowych
- Sieć sklepów odzieżowych poszukuje dostawców. - Sieć sklepów odzieżowych poszukuje dostawców. - Pracuję w firmie posiadającą sieć sklepów odzieżowych - POSZUKUJĘ SKLEPÓW ODZIEŻOWYCH - Właściciele sklepów odzieżowych (dla młodzieży) - SZUKAM sklepów odzieżowych do wspołpracy. - POSZUKUJEMY HURTOWNI, SKLEPÓW ODZIEŻOWYCH -WSPÓLPRACA - Brak kradzieży na terenie sklepów odzieżowych Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|