|
Siedzę i siedzę, myślę i myślę czego naprawdę mi brak... |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam!!! Mam problem-dla mnie urasta on do rangi wulkanu...Otóż znalazłam sie w fatalnej sytuacji-mieszkanie dzielę z rodzicami a jestem już osobą zamężna i nie muszę chyba dalej tłumaczyć. Dlatego szukam każdego sposobu by otworzyć jakiś biznes i zacząć zarabiać pieniądze. Jakieś tam warunki mam-jestem młoda, studiuję ekonomię, mieszkam w mieście turystycznym w Karkonoszach tylko...No właśnie to"tylko" jest najgorsze-bowiem "tylko" brakuje mi pomysłu jaki biznes mogłabym otworzyć. Dodam może, że chęci mam ogromne i jak widać-motywację!!! Mąż mój również jest osobą stosunkowo młodą i ma duże doświadczenie w branży hotelerskiej! Na odpowiedż czekam Z NIECIERPLIWOŚCIĄ!!! Pozdrawiam;)
a jak wygląda Twój kapitał na początek ??
Brakuje mi podstawowoych informacji czyli jakej wielkosci jest ta miejscowoc, zmaznosc mieszkancow, liczba turystow, atrakce czy wazniejsze punkty turystyczne w okolicy, jakie masz inne umiejetnosci oprocz ekonomii (Ty i Twoj Maz) no oczywiscie kapital.
A pozneij cos pomyslimy :]
Witam ponownie:)
Kapitał poczatkowy wynosi 10 000 zł Miasto o którym wspominałam to Karpacz( http://www.karpacz.pl ) Właściwie wiekszość mieszkańców "żyje" dzięki turystyce i tak się zastanawiam czy może nie wymyslić jakiejś alternatywy...Większym ośrodkiem jest Jelenia Góra( http://www.jelonka.com lub http://www.jelenia.pl ) , znajdujaca sie ok 20 km od Karpacza. Nie jest więc tak nagorzej;) A co do umiejetności to hmmm-myślę, że poradziłabym sobie z wieloma rzeczami;) Pozdrawiam;)
A moze zostan przewodnikiem? chyba trzeba rpzejsc jakis kurs czy cos ale to moze byc calkiem ciekwe zajecie :]
Witam!!! Przewodnikiem??? Hmmm... :roll: No nie wiem-bo jak widzę niektóre barbi w szpilkach wspinające sie na szczyt czyli Śnieżke -i biedactwa wybieraja jeszcze czarny szlak moj Boże -to mogłabym je zaprowadzić, ale chyba do jakiejs poradni. Sama nie mam nic do szpilek-przeciwnie, bardzo je lubie ale w górach to lekka przesada....Bardzo lubie gory ale chyba wolalabym zostac goprowcem niz przewodnikiem-chociaz wielkim plusem jest nawiazywanie kontaktow podczas spacerkow;) Nie no generalnie wole cos bardziej "przyziemnego";) :wink: Pozdrawiam!!!
Może wynajem sprzetu? rowery deski narty sanki ?
jak wyżej: dobra by była wypożyczalnia sprzętu... jeżeli kapitał wynosi ok 10 tys. to moze jakieś qady czy coś w tym stylu...
Witam:)))
Wszystko pieknie. Myślałam już też o tym ale...Wypozyczalni jest tu tyle, że niektórzy nawet rozkładają sie z tymi dechami na chodniku(normalnie wszędzie) a co do kładów to hmmmm...w sumie dobry pomysł ale znów mam kapitał który starczy mi na zakup 2 kładów a to za mało, bo z tego co widzialam(jeden gostek juz sie tu czyms takim zajmuje), to przychodza grupy, wiec mi zostaje jeden(a raczej mezowi, bo choc jezdzilam na crossie to na klada nie wsiade haha), a drugi dla innej osoby. Mysle, że lepiej by bylo gdyby jezdzilo jednak kilka osob. Jest tez tu fajne miesjsce do tego-kolo bardzo obleganej przez umiejacych(i niekoniecznie;) ) jezdzic na nartach itd turystow, gorki. Szkopul w tym, ze wyzej wspomniany facet zajal juz wczesniej to miejsce i chyba go nie wygryze bo to kolega wlasciciela owego placu.... :???: :???: :cool: Wiec narazie z tym tez lipa.POzdrowionka. [ Dodano: Sro Paź 04, 2006 4:47 pm ] A tak P.S. Pani Basiu i Panie Maćku, może jednak cos od siebie?? :smile:
widzisz.. qady... zależy jakie. Jeżeli chcieć inwestować w takie pożądne to żeczywiście niewielka kasa, ale są takie małe do 2 tys. zł. Zastanawiam sie tylko czy ktoś dorosły wypożyczyłby taki sprzęt.. wtedy można by było kupić ich kilka... widziałem dużo na allegro..
A może firma organizująca imprezy integracyjne. Mój mąż był ostatnio na takiej imprezie. Firma w której pracuje wynajęła taką firme do zorganizowania imprezy integracyjnej. Byli właśnie w górach, mieli takie atrakcje jak paintball, lot balonem, coś w rodzaju "podchodów" tylko z gps-ami i takie tam. Ta firma organizująca wzięła dużo kasy za to, że znalazła hotel dla uczestników, zorganizowała te wszystkie zawody, zorganizowała posiłki i takie tam. Sprzęt nie należał do nich, no może poza tymi zabawkami do paintballa, ale balon napewno nie.
Witam-jak zwykle bardzo serdecznie:)
Pomysł z firmą bardzo przypadł mi do gustu...W sumie kształce się w branży ekonomicznej oraz zarządzaniu przedsiębiorstwem wiec podstawy od strony teoretycznej mam. Teraz tylko...uwagi i biznesplan jak mozna by to bylo wcielic w zycie i jak by to wygladalo.Wciaz za malo tworczosci w mojej glowie :wink: Ale musze nad tym posiedziec i pomyslec. Moze macie jakies pomysly? Pozdrawiam:)
Instruktor jazdy na nartach?
Za godzinę nauki-60 zł ;)
słuchaj mam prośbę do Ciebie skoro studiujesz ekonomie, może będziesz wiedziała, jakie są wytyczne, by otworzyć agencje pośrednictwa finansowego? Chodzi mi o przyjmowanie opłat od klientów. Czy po za zmianą we wpisie do ewidencji i umową z bankiem o masowych przelewach, potrzebne są jeszcze jakieś zgody itp.? Z góry dzieki za pomoc!
|
|