|
Silownia a dotacje? |
|
Strona główna forum
‹ Banki, lokaty, kredyty, dotacje z UE
‹ Dotacje
Autor
Wiadomość
witam :) zamierzam otworzyc silownie wraz z sklepem z odzywkami... w przyszlosci jeszcze jakies inne bajery ;) i mam pytanie czy UE daje na taka dzialalnosc dotacje ? chodzi mi o sprzet do silowni bo to nie jest tania rzecz :)
Jeżeli napiszesz ładny wniosek to nie powinno być problemu.
hmmm... ok jeszcze jedno... bo wszystko sobie tak poobliczalem no i mam dylemat czy wogle wyjde na plus... sa jakies strony ktore mniej wiecej daja sie zorientowac w dochodach i wydatkach firm??
Sam musisz przeprowadzić kalkulację :-) Jeżeli masz z tym problem skorzystaj z fachowej pomocy
po to robi się biznes plan :)
Pytanie? gdzie można pytać sie o dotację z Unii Europejskiej na siłownie. Ile kosztuje pomoc fachowa w stworzeniu właściwego biznes planu, na istniejący już fitness klub. Dotacje chciałbym przeznaczyć na rozszerzenie działalności
Obecnie nie ma dostępnych dotacji z UE na rozwój działalności. Najwczesniej coś może w listopadzie. Cena za pozyskanie dotacji zależna jest od działania, w ramach którego składany jest wniosek, wartości inwestycji, firmy i jeszcze innych różnych czynników. Najczęściej płaci się za złożenie wniosku (bez względu na wynik) plus procent od otrzymanych środków.
|
|