|
Siłownia dla Pań |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Noszę się z pomysłem otwarcia siłowni tylko dla pań, w mieście z ok. 20 tys. mieszkańców. Czy ktoś coś takiego już robił? Jakie ma doświadczenia :?:
Nie sądzę, że jest to dobry pomysł. Za mały rynek. Fajny jest entuzjazm na początku, potem coraz mniej ludzi przychodzi. Coś takiego wypaliłoby w większym mieście.
Pzdr
ja nad tym myslalem i to chyba lipa bo miasto musi miec wiecej mieszkancow. tylko ze w wiekszym miescie duza konkurencja. koszty przystosowania lokalu sa duze a jakby byly tyly to sie nie zwroca :( ale jak cos wymyslisz to daj mi znac na maila latawiec01@interia.pl
A w mieście gdzie jest 100tyś mieszkańców, w tym ok 60 tyś kobiet wypaliłby taki biznes? jak myślicie....?
aha...no i jak myślicie...ile osób mogłoby dziennie odwiedzić taką siłownie?
pomysl kiepski - odradzam. powodow na NIE jest kilka, ale glownie wielkosc miasteczka w jakim zyjesz/ druga sprawa to silownie na ten moment i jeszcze dobrych pare lat do przodu to jednak jest domena mezczyzn.sam na silownie chodze od 5 lat, jestem z warszawy i co zauwazylem silownie typu "piwnicznego" nie maja juz racji bytu. sam kiedys na takie chodzilem, jednak teraz silownia ktora ma szanse powodzenia to inwestycja conajmniej 500tys zl - sam sprzet w miare profesjonalny to koszt ok 300 tys. zl, duzy lokal, aranzacja, wynajem, zatrdunienie trenera. jakies 2 lata temu zostawa wlasnie w Wawie otwrzona silownia dla kobiet - sam bylem ciekaw jak potocza sie jej losy - ok 200mkw powierzchni, sprzet ok, ladny lokal. ale po ok pol roku juz byla zamknieta takze ze jesli chodzi o silownie wylacznie dla kobiet to stanowczo odradzam, jesli juz to moze aerobic..?
zgadzam sie z przedmowcami iż wielkość twojego miasta jak i pomysł "Siłowni" dla kobiet jest trochę nietrafiony lepiej było by otworzyć siłownie ogólnodostępną ,ale posiadającą kadrę odpowiedzialną za fitness i aerobik. Kobiety chętniej uczęszczać będą na zajecia typu Rock&Roll sportowy niż wyciskac siódme poty wyciskając ciężary. Pamietaj że kobieta chce być szczupła i wysportowana ,a nie napakowana. dobrym rozwiązaniem będzie przeprowadzenie badania w twoim mieście np. internetowe na witrynie miasta.
Pozdrawiam
Dobrze, że ktoś zauważył, że jednak różnice między kobietami, a mężczyznami istnieją. Prędzej aerobic, rytmika, gimnastyka, jeżeli siłownia, to coś lekkiego, ale nie tężyzna fizyczna jest tu priorytetem, tylko zgrabna sylweta, proste plecy, elegancki sposób poruszania. Dla większości kobiet hantle 2 kG zupełnie wystarczają. Ostatecznie to facet był po to, żeby ubić bizona i przytaszczyć go, żeby kobiety się nie nudziły. A potem krótki odpoczynek i wspólne tańce przy ognisku. Gdzie te wspaniałe czasy!
1000 lat juz mineło od takich rzeczy.... a tak to można jeszcze zainteresować sie w SPA lub innych zabiegach poprawiajacych urodę w sposób naturalny i zdrowy by kobieta uprawiajaca fitnes lub inny sport aerobowy żyła w pełnym zdrowiu.
Nie wiem, co masz na myśli pisząc o pełnym zdrowiu. Ta trucizna, którą się produkuje w Smithfield Foods i Animex jest spożywana przez miliony ludzi na świecie. Fitnes, czy aerobic nie spowoduje, że trucizny pochodzące z tych produktów "wyparują" z organizmów.
sauna oraz wszelkiego rodzaju zabiegi pielegnacyjne sprawia że toksyny znikaja z naszych ciał więc trzeba sie zastanowić nad tym co będzie zawierał nasz salon fitnesu
Owszem, masz rację w kwestii dobroczynnego wpływu sauny i sportu, ale nie przesadzaj z tą teorią o calkowitym oczyszczaniu organizmów z toksyn.
no niebedzie to 100% bo generalnie niema takiego miejsca na ziemi krystalicznie czystego ale zawsze mozna sprawić żeby życ tak zdrowo jak to możliwe
W siłowni miały by być sprzęty typowo dla kobiet, czyli rowerki, steppery, bieznie i dodatkowo jakiś sprzęt do ćwiczenia mięśni brzucha, pośladków, ud, itp.... Oprócz tego zastanawiam się też nad sauną...i body spacem. Myślę że wiele kobiet zaczyna chodzić na siłownie a wolą ćwiczyć w miejscu, gdzie faceci nie mają wstępu...Niektóre kobiety się krępują lub wstydzą ćwiczyć w obecności gapiących się facetów...
|
|