|
Siłownia - strona 5 |
Siłownia
Biznes Forum ‹ Biznes, Dotacje z UP i UE ‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
napisz tak wniosek ............ to sam się zdziwiasz ile dostaniesz
to był Mój pierwszy pomysł wyrzucony do kosza, dofinansowanie dostaniesz z ue,
1. miejsce (lokalizacja) 2. kasa, średnia siłka to około 100 000, chyba że złom kupisz lub sprzęt z piwnicy lub stoczni to będzie taniej 3. ile za wejście? bo za mniej niż 10pln to nie pociągniesz a to nie jest mało 4. baz faktury kupisz sprzęt taniej nawet o 30% i to w renomowanych polskich firmach (nie wiem jak oni to robią) hehe 5. pisania jest dużo lecz Ty i tak się do tego nie weźmiesz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam
PRZY PIERWSZEJ KONTROLI ZAMKNĄ SŁKĘ RAZEM Z SIŁACZEM to pierwsza sprawa a druga jak kupi się na tzw kwit , to masz mozliwosc wliczyc w koszty wiec juz 19 % d przodu nie wiem jak z vatem , czy aby sprzet nie jest zw ale jeśli na 22 % t bez kwitu masz w plecy a i krymiał na głowie
A za co? I z jakiego paragrafu?
uzyłem przenosni
jak z tym dawcą zlecen no wchodzi kontroler , zakładam ze moze wesjc ( chyba ze się mylę ) fajna ,,siłka " blabla bla , no to pokazmy sobie ksiazki .... ile to kosztowało eee. a gdzie rachunki zakupu ... pomijam fakt ze koles bedzie zdziwiony ze na 100 000 nie chciałes kwitu zaczyna myslec , skoro ni eksięguje kosztów to znacz sję ze i łoszukuje na przychodach pomijam fakt czy to zgodne z prawda czy nie , ale tak pomysli , no ja bym tak pomyslał KOMUS NI EZLAEZY NA 300 000 ZŁ KOSZTÓW ? to znaczy ma duzo do ukrycia ten fakt logicznego myslenie pominmy bo moze ktos bedzie chciał dyskutować , ale jak ktoś kupił to KTOŚ PRZEDAŁ BEZ KWITU - USZCZUPLIŁ DOCHÓD I VAT czy taka logika tez do ciebie nie trafia ? sprzedał bez kwitu 30 000 taniej a zaksiegował na kasie jako detal ????????? wapię ze w tym kierunku pojdzie kontrola i tu taka przenosnia najbardzie mi sie nasunęła , ze go zamkną no siłkę z pewnoscia tak - NA POCZET ...HEHEHH
Straszysz chłopaków... :)))
Na "piękne oczy" jeszcze nie zamykają. Mogliby "zamknąć" (też taka przenośnia) ;) za coś akurat odwrotnego. Gdyby MIAŁ kwity, a NIE MIAŁ sprzętu. ;) ;)
jesli ma sprzet a ni ema kwitów to TYCH KWITÓW KTOŚ NIE WYSTAWIŁ
wiec ten ktoś ukrył dochów moga mu wspołudział w zbrodni przybić ( przenosnia ) ale rozumowanie ze jak nie księgujesz 100 000 to znaczy ze masz forsy jak lodu to chyba logiczne to nie jestpedzel czy wiadro malarza to 100 000zł nie zaksięgowane koszty ludzie kombinuja jak zwiekszyć koszty a tu ... św Mikołaj nie chce kosztów .... kontrola zaczyna myslec : dlaczego nie chce kosztów ? jak wymysla to mu powiedzą w miedzyczasie wiesz ze jak ktoś chce to znajdzie to za co napradę mogą dupnąc
zapytam jeszcze raz czy orjentujecie sie ile maksymalnie mugłbym dostac dotacji z UN na taką działalnosc?
teraz max 40 tyś a od styczenia 09 ma byc około 70 patyków
25 lat
ukonczony a-wf uprawiam sporty siłowe chcialbym załozyc wlasna siłownie czy jest to dobry pomysł?? miasto 70 tys juz sa 4 siłownie :) czy moge liczyc na jakies dotacje ulgi itp. itd. prosze o rady porady i wyrozumialosc pozdrawiam
Witaj,
Otworzyć możesz, z tym że sprzęt to wydatek około 100.000 plus niemałe koszta wyposażenia... Przemyśl pomysł na otwarcie kameralnej siłowni, gdzie będziesz przyjmował klientów na umówiony czas i będziesz im zarazem indywidualnym instruktorem. Znam parę takich miejsc, jednak są one połżone w miastach powyżej 150 tys. Ponadto użyj funkcji SZUKAJ, bo na tym forum już parokrotnie przewinął się temat siłowni. Pozdro.
Hello, ja mam kilka pomysłów na własna działalność. jedna z nich to siłownia.
Mieszkam w miescie ok 30tys ludnosci. Byla swego czasu siłownia i podobno duzo ludzi chodzilo, zamkneli poniewaz przyszła żabka, no i chyba wiecej za wynajem zapłaciła, w związku z czym właściciel musiał się zwinąć. Ja mam do dyspozycj swój lokal. Nie wiem tylko jakie są wymagania sanepidu (czy kto tam sie tym zajmuje). Mysłałam tez o solarium albo saunie z siłownią. No i dodam, że sama jestem fizjoterapeutą, więc oferowałabym także masaże i może rehabilitacje ruchową. Jakie są koszty zakupienia sprzętu? Ja oszacowałam że na niedużą siłownię muszę wydac (na sam sprzęt) ok 20-30tys, zaznaczam ze tu brałam pod uwagę po 1szt np rowerku czy bieżni. Bo napewno nie myślę o siłowni gdzie bedzie, po 5 atlasów itd.. bo chyba jak na moje miasto to zbyt dużo. Chociaż z tego co sie dowiadywałam to w poprzedniej siłowni niekiedy czekało się w kolejce np do ławeczki czy atlasu. Drugim pomysłem jest hurtownia albo sklep kosmetyczny, taka ala drogeria z prfesjonalnymi kosmetykami do pielęgnacji ciała, twarzy itp. Oraz inne akcesoria kosmetyczne. Znalazlam odpowiednich dystrybutorów, tylko teraz pytanie isc dalej czy sie zastanowic jeszcze. Boje sie najbardziej tego czy bedzie mi to jakos szlo..
Witam
Ostatnio zabrałem się za badanie rynku w swoim 70 tysięcznym mieście. No i doszedłem do wniosku .... że w tym mieście nie ma ani jednej siłowni z prawdziwego zdarzenia. Co prawda jest jedna przy ośrodku sportu ale tylko dla osób które mają 80 zł na karnet lub osób które należą do klubu. Widzę szanse realizacji mojego pomysłu. Wiem że temat już pojawiał się kilka razy jednak przypuszczam że w większości tych miast już jakieś siłownie funkcjonowały. Proszę o małe porady, szczególnie osoby które tym się zajmują na codzień. Napewno interesuje mnie metraż lokalu oraz czy są potrzebne jakieś pozwolenia ?? Póki co noszę się z otwarciem takiego lokalu, tylko jak to mówią "jak Cię nie kopną to nic nie zrobisz". Bardzo proszę o pomoc. Interesuje mnie również cena takich usług. Dodam tylko tyle, że w promieniu 7 km jest wiele szkół, ośrodków młodzieży, myślę że rozwój fizyczny młodzieży jest i będzie na topie. Ponadto rozmawiałem ostatnio z pracownicą urzędu pracy - która powiedziała mi otwarcie że miasto czeka aż ktoś w końcu coś podobnego otworzy (dziwne że do dnia dzisiejszego nikt nie otwarł owej siłowi). Sama zaznaczyła że jak otworze to mam przynieść ulotkę bo z miłą chęcią będe chodzić z koleżankami na siłownie. Chciałbym również wprowadzić aerobik (kobiety, mężczyźni). W tym temacie interesuje mnie ile kosztuje usługa trenerska osoby która prowadzi aerobic ( częstotliwość wizyt mniej więcej jaki koszt). W planach mam również "zatrudnić" trenera kulturystyka. Tutaj czytaj że to mój znajomy więc przypuszczalny koszt 8 wizyt w miesiącu znam. Zauważyłem również że wiele siłowni inwestuje w sztuki walki !!! Co o tym myślicie, jest to opłacalne ??? Bardzo proszę o ewentualne pomysły (tylko nie solarium) co jeszcze można otworzyć w takiej siłowni (pomysły raczej sensowne proszę) Proszę o cenne uwagi, sugestie, pomysły !!! Za wszystkie komenty z góry dziękuje !!!!! Na otwarcie biznesu mam zaledwie 20 tyś zł. Wiem że to kropla w morzu, ale od czegoś trzeba zacząć !!!!
Witam, sam wyliczałem koszty silowni(sprzęt) na około 15 tysięcy. Wyposażonej w stanowiska na ok 20 osób. W tym uwzględniłem rowerki, orbitrek, steper, bodajże 4 atlasy, 3 ławeczki, sztangielki, gryfy - kilka rodzajów. W 20 tysiącach się zamkniesz. Jeśli masz do wynajęcia w miarę tani lokal to myślę, że to dobry pomysł. Dodam że ceny sprzętu szacowałem na podstawie aukcji w allegro ale tylko od użytkowników wystawiajacych faktury. Suma sumarum najwięcej kosztują obciążenia ale udało mi się znaleźć po 3 PLN za kg - różne wagi.
W sztuki walki bym się nie bawił - chyba że masz oddzielne pomieszczenie, bo największa klientela to jednak siłownia i aerobik a ludzie wpadają o każdej godzinie(wiem po sobie) Oczywiście pomyśl o dużej renomwanej firmie ochroniarskiej i problem haraczy masz z głowy. Życzę sukcesu i samozaparcia bo generalnie pomysł jest OK tylko trzeba z głową. Pozdr
ja swój pierwszy samochód zacząłem kupować od ............breloczka moze spróbuj i ty kup najpierw ..breloczek a tak powaznie jak nie masz kasy na sprzet to jak masz zamiar ruszyc z siłownią ? a w miedzyczasie bedą na sznurkach targać cięzary ? w planach instruktora ? qurna bez niego nie masz prawa otwierać mało tego wymaga sie zeby nie był karany
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|