|
Siłownia |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
hmmmm a masz ze 200 tys zeby otworzyc silownie???? ewentualenie jestes doskonalym spawaczem amsz znajomosci w roznego rodzaju fabrykach i potrafisz sam sklecic sprzet? nie wspominajac o saunie i o solarium gdzie koszt takich urzadzen to koszt na moj gust kolo 15-18 tys pln oprcz tego ze 2 osoby trzeba zatrudnic nie jakies z urzedu pracy tylko takie co sie znaja jako tako na kulturystyce co by mogly doradzic dobrze by tez bylo zapoznac sie z wlascicielami hurtowni z odzywkami ja bym tez polecal otworzenie w takiej siloni malego "klubu sztuki walki" boks judo itp itd a oprocz to fitnes dla pan to bardzo je przycaiaga chcec zrzucenia zbednych kilogramow no ale to tak jak mowie minimum koszt 200tys ale to moja opinia i jej sie bede trzymal pozdrawiam :mrgreen:
200 tyś to przesada!!!
Wiesz co ja mam wolne 200tys to moze podpowiesz co otworzyc zeby siedziec na wyspach kanaryjskich (a moze jakas spolka ??)
po pierwsze kolesko to wyrazilem swoja opinie po drugie jak jestes taki madry to po co piszesz na forum koleszko po drugie cos Ci sie chyba pokrecilo ze karki podnosza wysoko noge przeciez to nie chodzi o to zeby pompy czwiczyly tylko zwykli biali ludzie ktorzy wola posparowac a nie podnosic ciezary masz z tego dodatkowy zarobek po trzecie Ty widze chcesz zrobic jaskinie koksu a nie silownie typu fitnes solarium itp itd :mrgreen: po ktores tam z koleji ceny sie roznia nie wiem jak jest u Ciebie ale u mnie na silowni na ktorej chodze od poczatku istnienia koszt wynajmu za miesiac to 1800pln znajduje sie w centrum miasta 300tys. przynaje Ci racje ze jesli nie ma duzej konkurencji to mozna zaryzykowac i nie bawic sie w rzeczy typu solarium sauna ale na tej silowni u mnie to wypalilo bo nie bylo czegos takiego i ludzie zaczeli tam lazic nawet po to zeby popatrzec soebie na towarki ktore cwicza na fitness albo jak na macie rzucaja chlopami po 100kg po nastepne czlowiek ktory to prowadzi mowi ze on ma 5 razy wiekszy zarobek na tejze salce z matami i 8 workami niz na silowni sa zajecia 2 razy dziennie znaczy sie treningi (judo box valetudo kravmaga ) i oprocz tego fitnes a na silowni to wiesz jak jest przyjdzie znajomy i ze zaplaci w przyszlym miesiacu i dlatego napomnialem o tejze salce ladnie wystrojonej bo na niej bys mial wiekszy zarobek!! po nastepne 200tys to nie jest przesada jesli mowimy o silowni takiej no podobnej co ronnie cwiczy :mrgreen: a jesli chcesz otworzyc zwykla jakinie koksu dla swoich ziomkow to koszty wiadomo zmniejszaja sie o bardzo duzo a jesli jescze sam sobie sprzet zrobisz to bajka po nastepne jesli chcesz biznes za 200 tys zl na ktorym dobrze zarobisz to znajdz jakas satara babe ktora ma pole w dobrym miesjcu i kup od niej i poczekaj :cool:
Ale powtarzam po raz kolejny TO JEST MOJE ZDANIE I WYRAZILEM JE NA PUBLICZNYM FORUM BO OD TEGO JEST A JESLI SIE Z TYM NIE ZGADZASZ TO PRZYNAJMNIEJ NIE KRYTYKUJ !! to tyle w tym temacie mi8lej soboty :mrgreen:
Boogieman - prosze, miej szacunek do siebie i nie osmieszaj sie. Dzialam w branzy fitness, silowni i odzywek i temat jest mi dosc dobrze znany. Kolega z02 dobrze Ci poradzil. Pisales wyraznie ze chcialbys zrobic silownie urozmaicona, lepsza niz konkurencja i z lepszym pomyslem, wiec chyba nie sadzisz ze nie wiaze sie to z dodatkowa inwestycja? Silownia + solarium, z odpowiednimi szatniami i natryskami to koszt "na lekko" 200 tys. NIe pisz bzdur ze 200k to kwota ktora zagwarantuje Ci nieslychany biznes. Za duzo widzialem upadkow ludzi z milionem, zeby teraz spokojnie sluchac tekstu "200 patoli to ja mam taka firme ze nie musze siedziec na forum tylko na wyspach kanaryjskich".
A najwazniejsza sprawa : zmien jezyk i podejscie do ludzi. Obsluga klienta to 99% sukcesu kazdego biznesu. Piszac do osoby ktora chce Ci pomoc takie teksty jak ty - nie wroze Ci powodzenia w biznesie. pozdrawiam i zycze rozwoju osobistego
yep min. 200k , tez doloncze sie do pozdrowien dla owego " koleżki "
yo ziom pozdro&poćwicz :mrgreen:
Spoko, ja koncze temat - dalsza dyskusja nie ma sensu.
Boogieman uspokój się. Póki co wszyscy mówią o 200tys. i mają racje. Nie ośmieszaj się!
Witam WYdaję mi się że kwota 200 000 zł to LEKKA przesada kwota zalezy od lokalu w jakim jest stanie. jednak przypuszczam ze 70 000 zł napewno wystarczy a opłacalność jest
Boogieman czy jak ci tam, komu jak komu, ale jedyna osoba ktora wyglada na to ze pomieszalo sie jej od prochow jestes Ty :/
Wybacz, ale za silownie o jakiej sobie marzysz zaplacisz duzo wiecej. Sprawdz sobie ile zaplacisz za same dwa DOBRE lozka do solarium, nie mowie juz o dobrym i profesjonalnym sprzecie kulturystycznym oraz fitness. Cos mi sie wydaje, ze do silowni jaka plaujesz zrobic, gdyby mi chodzilo o jej standard nigdy bym sie nie zapisal. Na koniec zadam ci pytanie uzywajac po czesci cytatu z pewnego Polskiego filmu(pewnie znasz): Tylko gadasz czy tez "bujasz sie pierd..... rezus"?
ostatnio sprzedałem BP dla siłowni
w zestwie były solarium, sauna i sprzęt oraz nieduży barek - lokal około 170m2 koszt wyposażenia + 3miesiace kosztów pracowników + najem + reklama to koszt około 180.000 pewnie że da się taniej - ale - umówmy sie że sukcesu nie wróży siłownia z atlasem...
To zalęzy jakie kto ma dojścia do wyposażenia ja np. oteirrając solarium miałem oferty na łóżka 30 tys zł i 19 tys zł za TO SAMO łóżko tak samo jest z wyposażeniem siłowni, troszkę kontaktów w ... umiejętności znajomego tokarza i masz za 40 % ceny wytoczone i pomalowane krazki niczym nie rozniące sie od orginalow
solarium oraz sauna poniżej ceny rynkowej
maszyny - cena rynkowa nawet przy obniżkach - cena nie spadnie poniżej 150 k
Zupełnie poki co nie orientuje sie w temacie, wiec prosze o kilka wskazowek od ludzi, ktorzy sie na tym znaja.
Fakty: Miasto: 111 000 osob. Lokalizacja: ścisłe centrum. Dokładna lokalizacja: Galeria handlowa w rynku. Chce otworzyc tam luksusowa silownie, cos na wzor tej w galerii dominikanskiej. Teraz pytania do Was: - czy da sie na tym wyjsc? (procz silowni - masaze, fitness, ew. moze kosmetyczka, dietetyk na pewno, z ludzmi nie ma problemu, znam wiele osob po AWFach, instruktorow i bylych nauczycieli). - ile osob moze odwiedzac sama silownie dziennie? 10? 50? 100? Sprzetu bedzie duzo. - czy 200 - 250 metrow wystarczy? Chyba nie, ale chce sie upewnic. - czy 111 000 osob to nie za malo na tego typu silownie? Zaznaczam, ze procz osiedlowych mordowni, praktycznie nie ma konkurencji. Karnety w przedzialach cenowych od 100 do 180 zlotych - u konkurencji znacznie taniej, ale jak mowilem - to zwykle mordownie, gdzie strach wejsc ludziom z drozszym zegarkiem czy telefonem. Nie mowie juz o zostawianiu nowych mercedesow pod brama na osiedlu ;) - patrzac na powyzszy punkt, jakie moze byc zapotrzebowanie na tego typu uslugi? Ja sam przyznam, ze naleze do majetniejszej czesci spoleczenstwa i nie moglem w swoim miescie znalezc odpowiedniej silowni, a znow w domu z hantelkami nie mam mobilizacji. - jakies porady? Wnioski? Cokolwiek? Ostrzezenia? - moze jeszcze jakies dodatkowe pomysly? Urozmaicenia? Pozdrawiam
a ja myslałem ze na siłownie ,to ludzie chodza własnie zeby się ni ebac o zegarek czy merca
jak sobie podpakuja to każą własnie z zegarka wyskakiwac nie wiem jak zmiescisz siłownie na 200m i do tego aerobic nie mówiąc o saunie i szatni dla 100 osób a gdzie prysznice? chyba ze bedziesz wpuszczał pojedynczo
|
|