|
Skąd brać części samochodowe do aut: niemcy, anglia? |
Skąd brać części samochodowe do aut: niemcy, anglia?
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, zastanawiam się nad sprowadzaniem części samochodowych z zagranicy. Na razie myślę sprowadzać same części, gdyż uważam, że to bezpieczniejsze i mniejsze są koszta transportu ( później może rozbite auta na czeęści). Skąd brać te części z Niemiec, Holandi czy Anglii? Czy kupuje się je na szrotach czy giełdach? Jakie elementy, marki auta najbardziej są chodliwe?. Dzieki za jakiekolwiek informacje
co do Anglii to radził bym raczej kupować całe, bo są tanie, przynajmniej te trochę starsze roczniki, no ale przydała by się jakaś laweta żeby chociaż trzy naraz się dało zabrać, ale czy to by się kalkulowało to trudno powiedzieć
Witam
Zajmuje sie sprzedaza czesci samochodowych z Holandii. Idzie na tym zarobic ale musisz znac miejsca. Ja kupuje czesci w duzych firmach, ktore zajmuja sie recyklingiem samochodow po crachtestach. idzie na tym wyciagnac kolo 30-40% minus transport. Po czesci jezdze sam przy okazji sprowadzania samochodu wiec z transportem nie mam problemu. sprowadzam czesci do nowych aut wysokiem klasy. Np. navi klucze lampy blacharka do nowych BMW Fordów i innych
tez mam pomysl na sciaganie czesci samochodowych z anglii mam dostep do samochodow i ogolnie wszystko juz ustawione w polsce gdzie bede to trzymal i gedzie bede rozbieral bo nie ma sensu na poczatku niczego wynajmowac ,kasa wiadomo , moje pytanie jest takie czy jest mozliwosc sprzedazy czesci przez internet nie rejestrujac tego jako dzialalnosc gospodarcza bo obroty moga byc spore i czy trzeba zaplacic podatek za sprowadzenie samochodu do polski ktory i tak pojdzie na czesci. dziekuje
Sprzedając przez internet też musisz mieć działalność gospodarczą. Nie ma szans żeby nie mieć. Za samochód podatku nie płacisz - jesteśmy w unii, płacisz jak zarobisz na częściach. W Polsce żeby legalnie rozebrac auto musisz miec specjalne licencje, hale, sprzęt, załatwioną utylizację odpadów, smarów, paliwa z tych aut, zgody urzędów co zajmują sie ochrona środowiska, musisz spełniac rygorystyczne przepisy w tej hali. Koszt takiej hali z wyposażeniem, podnośnikami, , spokojnie ponad milion zł. Lepiej ściągaj z zagranicy same części. Mniej pieprzenia.
dzieki bardzo jeszcze pytanie chce kupic busa koszt w polsce jest spory czy jest jakas opcja kupienia w anglii i przelozenia kierownicy tak zebym sie zamknal do 4 tys funtow slyszalem ze tak ale jak to wyglada w zeczywistosci?
Dasz radę. Zawsze to będzie coś młodszego niż z UE...
Napisz czego oczekujesz to Ci doradzę. Zajmuję się tym tematem
BEZKIT jestem zainteresowany temat który tutaj piszecie :) Miałbym kilka pytań do Ciebie w sprawie tych czesci. Kupujesz np. w Holandii części z hurtowni (przykladowo) i sprowadzasz i tutaj spzredajesz (sklep lub inetrnet) i wychodzi Ci to na plus taka forma handlu? :) Jestem nowy tutajk dlatego moge szokowac moimi pytaniami :) ale mysle bardzo intensywnie nad otworzeniem wlasnie podobnej formy spzredazy czesci uzywanych lub nowych
Ja ten biznes zakończyłem 2 trupami na podwórku ponieważ ludzie dzwonią za tym samym i jak wymontuję to jeszcze się targują, bo każdy za darmo chce...
Ja pisałem w sprawie przekładki angola. Nie w części. Pieniądze na tym są. Owszem ale żeby w to wejść to trzeba pieniądze wg. mnie z 80tyś by zacząć działać na jakotakim poziomie i konkurować na moim rynku dobry punkt i reklamę dobry towar i częste dostawy sprzedaż na allegro dodatkowo ceny adekwatne do stanu a nie tak, że ja pytam się o tarcze do transita na koła 15tki i używki są droższe na dziupli od nowych w sklepie o 50% hahahahaaa Ale ludzie są głupi i myślą czasem, że używka tańsza zawsze będzie! I na to sprzedawcy czekają. Jak macie dojście, dobre ceny, nerwy, lubicie jeździć za fajerą za częściami i babrać się w motoryzacji to zaczynajcie ale lekko nie ma.... powodzenia i wysyłajcie mi cenniki na blachy, komplety przekładek i wtryski do diesli :-)
Jestesmy firma dzialajaca juz od dluzszego czasu, zajmujemy sie glównie sprzedaza czesci i akcesoriów samochodowych.Do Samochodow osobowych, dostawczych,Motocykli i quadow.
Posiadamy tez w swojej ofercie Tarcze Hamulcowe,Klocki,oleje,Smary, plyny eksplatacyjne, kosmetyki samochodowe, Cb Radia i Anteny. Dzieki doswiadczeniu i rozleglym kontaktom handlowym, mozemy zaopatrzyc Cie praktycznie we wszystko, co jest niezbedne dla ciebie i twojego Auta.Wspólpracujemy z takimi firmami jak: Brembo,ATE,Pagid,Bosch,Denso,UFI Filters,K&N i wiele innych... Posiadamy sklepy internetowe na Ebay i Amazon: Wpisz w wyszukiwarke ebay stores.ebay.co.uk/Quality-Part-Solutions-Ltd Jesli nie ma jakiejs czesci w naszym internetowym sklepie prosimy o kontakt: Telefon: 01663765226 Lub 01663308392 qualityparts-uk.co.uk
hmmm zastanawia mnie to dlaczego ludzie robią z tego taki problem, zakup części nie jest az tak skomplikowany jak to się nie którym wydaje....
Jasne ze nie jest problemem wejdz na mojego ebay i kup to co potrzebujesz :):):)
chodzi mi o sprowadzanie części bezpośrednio np. z Niemiec...
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|