|
skąd brać części samochodowe do aut: niemcy, anglia...? |
|
Strona główna forum
‹ Biznes
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam, zastanawiam się nad sprowadzaniem części samochodowych z zagranicy. Na razie myślę sprowadzać same części, gdyż uważam, że to bezpieczniejsze i mniejsze są koszta transportu ( później może rozbite auta na czeęści). Skąd brać te części z Niemiec, Holandi czy Anglii? Czy kupuje się je na szrotach czy giełdach? Jakie elementy, marki auta najbardziej są chodliwe?. Dzieki za jakiekolwiek informacje
co do Anglii to radził bym raczej kupować całe, bo są tanie, przynajmniej te trochę starsze roczniki, no ale przydała by się jakaś laweta żeby chociaż trzy naraz się dało zabrać, ale czy to by się kalkulowało to trudno powiedzieć
Witam
Zajmuje sie sprzedaza czesci samochodowych z Holandii. Idzie na tym zarobic ale musisz znac miejsca. Ja kupuje czesci w duzych firmach, ktore zajmuja sie recyklingiem samochodow po crachtestach. idzie na tym wyciagnac kolo 30-40% minus transport. Po czesci jezdze sam przy okazji sprowadzania samochodu wiec z transportem nie mam problemu. sprowadzam czesci do nowych aut wysokiem klasy. Np. navi klucze lampy blacharka do nowych BMW Fordów i innych
|
|