|
Skąd pieniądze |
Skąd pieniądze
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Dotacje Unijne, Dotacje z PUP
Autor
Wiadomość
Wpadłem na kilka ciekawych pomysłów, lecz brakuje mi części funduszy:/ Dodam że są to pomysły bardziej z branży spożywczej. Jestem młody mam 20 lat. Co z dodatcją z PUP? Czy to że studiuje zaocznie jakoś w tym przeszkadza? do jakich programów europejskich składać podania?
Będąc osobą uczącą się zaocznie nie ma problemu z rejestracją na bezrobociu, a więc możesz starać się o dotację z PUP. Nie wiem z jakiego miasta jesteś dlatego trudno mi powiedzieć jaką kwotę dotacji można otrzymać w urzędzie do którego należysz. U nas jest 12tyś :( dlatego chętnych brak i wszędzie się ogłaszają, że posiadają środki.
Warto skorzystać z dotacji z projektu 6.2 ale to znowu ciągnie się i ciągnie. Warto iść do agencji regionalnych, centrum przedsiębiorczości czy jak to się nazywa w Twojej okolicy i zapytać się kto przeprowadza teraz rekrutacje z działania 6.2
Dzięki za info;) Jestem z pow. Krakowskiego, mieszkam na wsi. A orientujesz się ile z 6.2 można otrzymać maksymalnej dotacji i ile wkładu własnego?
jeśli mieszkasz na wsi to działania 312 Tworzenie i rozwój mikroprzedsiębiorstw w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich.
Wnioski można składać od 26 września do 7 października 2011 tutaj sobie możesz poczytać: http://garg.pl/index.php?option=com_con ... 9&Itemid=1 6.2 chyba do 40tys + pomostowe :) nie spotkałam się z większą dotacją
Ile muszę być zarejestrowany w PUP-ie żeby starać się o dotacje na otworzenie działalności z PUP-a? I jakie papiery mi są potrzebne przy składaniu takiego wniosku? Jadę w poniedziałek ale chciałbym się dowiedzieć część informacji wcześniej.
Witam,
różne PUP-y mają różne wymagania dotyczące okresu bycia bezrobotnym. Spotakłem się nawet z 12 misięcznym przymusem bycia na bezrobociu aby dostać dotację. Najlepiej dowiedzieć się wszystkiego na miejscu. Papiery, które należy złożyć to przede wszystkim formularz z biznesplanem, który trzeba odpowiednio napisać aby dostać dotację. Dokumenty te najczęściej są do pobrania w urzędzie. Jednakże ze względu na ograniczenie budżetu PUPów w tym roku dotacji na rozwój przedsiębiorczości udziela się mniej. Proszę sprawdzić, czy obecnie w Pańskim urzędzie trwa nabór. Pozdrawiam SCEBUSINESS
Mam pytanie, bo dobiegają mnie sprzeczne wiadomości, czy w 2012 roku, nadal będą przyznawane dotacje unijne?
Witam,
sprawa nie jest jeszcze do końca rozstrzygnięta ale najprawdopodobniej od początku 2012 bezzwrotne dotacje zamienią się w pożyczki. Pozdrawiam SCEBUSINESS
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skąd pieniądze": - Pieniądze, ale skad? - Skad pieniadze?? - Skąd pieniądze? - Skad pieniadze...? - Skąd wziąść pieniądze?
• Strona 1 z 1
|
|