|
Skąd wziąć towar? |
Skąd wziąć towar?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Witam, myślę poważnie nad założeniem własnej firmy, miałby to być sklep z odzieżą, niewielki i w związku z tym chciałabym się dowiedzieć skąd mogę wziąć towar, myślę nad sprowadzaniem go z zagranicy ale jak się do tego zabrać, bardzo proszę o jakieś wskazówki będę zobowiązana. Pozdrawiam sredecznie
towar mozna kupic u importera lub hurtowni a nawet od sasiadki jak by ktos mial wypisac wszystkich importerow czy hurtownikow odrzierzy to by mu nie starczylo dnia o ile wogole by ktos wszystkich znal...
http://www.google.pl <- tu mozna poszukac dostawcow search.php <- tu mozna znalesc info jak zabrac sie za import
Dzięki serdeczne za informacje na pewno tam zajrzę, pozdrawiam
Słuchajcie ile może kosztować wynajem lokalu i co się bardziej opłaca kupić czy wynająć, bo i tak i tak trzeba co miesiąc płacić
to zależy gdzie chcesz wynajmować, jako przykład: sklep mięsny miasto 10tys. na rynku koszt 1400zł(w tym wliczone ogrzewanie, woda, prąd itp.)
wogle i oddzierzy ? gowa mala vavis piownictfo bes skazy parcie na ekran zadziwiające piaty raz pisze i znika jakas fotomrugana czy cos w podobie ?
dziekuje za poprawienie bledow juz edytuje posta
co do parcia to sam je masz i to duzo wieksze ode mnie bo az 100% jestes na forum krocej niz ja a masz jeszcze raz tyle postow napisanych "piaty raz pisze i znika jakas fotomrugana czy cos w podobie ?" - ze niby co? Co do pytan autorki: 1. jak mozna ci napisac gdzie kupic towar jak nie piszesz co cie interesuje no chyba ze interesuje cie kazda odziez 2. koszt lokalu moze byc od 1zl do kilku tysiecy za m2 zalezy jaki lokal w jakim miescie jaka lokalizacja jaka wielkosc itp...
tu masz racje vavis
mam duzo postów bo lubię pisać mądre rzeczy , ale szkoda że nawet jak je czytasz to nie wyciagasz wniosków a to ze nie wiesz co to takiego fatamrugana - to nawet nie powinieneś pisac nawet się nie pucuj że nie masz czucia humoru
To fakt nie napisałam jaka odzież mnie interesuje, nie chciałabym zakładać lumpeksu, to nie dla mnie chodzi mi raczej o nie używaną odzież ale i też nie tak strasznie markową jeśli wiecie o co mi chodzi, głównie żebym nie zbankrutowała już na starcie przy zakupie towaru :) jestem na tak jeśli chodzi o założenie firmy, wiem jak wygląda cała ta papierkowa robota ale największy problem mam właśnie z towarem a niestety jestem w tym zielona i próbuję się jakoś w tym rozeznać :)
czesc nie czytalem calego posta ale: pracowalem jakis czas temu w anglii i fajne ciuchy i tanioo mozna bylo kupic w sklepie TK-MAX. Do skelpu robia zrzute wszystkich starszych kolecji markowych firm i nie tylko.
moze cos pomoze, ubrania w cenie od 1-25 funtow zawsze wyszprralem fajne spodnie LEVIS`a , kurtki itp To nie jest hurtownia to byl sklep. Albo sa ulice pod miastami w anglii INDUSTRIAL ESTATE gdzie jest masa sklepikow z tanimi towarami. W sklepie PUMA kupowalem w lecie testowe kolekcje koszulek (byly i inne ciuchy), naprawde ladnee/super wzory mam je do dzisiaj (juz 2 lata) w cenie 3-4 funty ~ 15zl
Prócz wspomnianych wcześniej dostaw z Anglii istnieje jeszcze bliższa lecz rzadsza możliwość. Mianowicie chodzi o wyłapywanie tzw. sklepowych okazji. Nie chodzi tu o super promocje wielkich firm o 30% kiedy i tak przy kasie okazuje się, że ubranie kosztuje 150zł.
Przeważnie raz w roku znane marki urządzają tzw. wyprzedaże z "felerami". Chodzi tu o handel towarem, który zawiera jakieś małe haki (maleńka dziurka, delikatne przebarwienie, brak guzika w lewym rękawie). Koszt koszuli, która normalnie kosztowałaby 150zł maleje automatycznie do ok. 10-20zł. Nie biorę tych przykładów z księżyca, ponieważ niejednokrotnie widziałem, a nawet kupowałem taki towar. Ceny są wtedy nadzwyczaj śmieszne, ponieważ wielcy giganci nie mogą sobie pozwolić na żadne niedociągnięcie. Niestety dużym minusem jest szybka wyprzedaż i ograniczenia wynikające z zakupu (10 osób na godzinę, sprzedaż do 8 artykułów każdej jednostce kupującej). Trzeba więc mieć czuja i dość zgraną ekipę by skorzystać z takiej okazji. Dzięki temu po objaśnieniu tych "śmiesznych felerów" nabywcom na każdej sztuce towaru można nawet zyskać do kilkuset procent (40-60zł). A dzięki oryginalnym, markowym metkom i przywieszonym kartkom cena ta jest i tak życiową okazją :) Pozdrawiam !
Cena dzierżawy zależy od lokalizacji. Ulicę dalej może być trzy razy taniej, ale nie można się sugerować ceną. W przypadku handlu detalicznego waże są takie kwestie jak: atrakcyjność lokalizacji, natężenie ciągu komunikacyjnego, zasięg oddziaływania, aktywność konkurencji i inne czynniki. Trudno jest znaleźć dobrą lokalizację do dzierżawy, a jeszcze trudniej jest kupić taką lokalizację. Dlatego nie pytaj, czy lepiej kupić, czy lepiej wydzierżawić. Przy dzierżawie koszty wynajmu wpisujesz sobie koszty DG, a w przypadku gdy kupujesz lokal masz prawo go akortyzować, z tym, że stawka amortyzacji wynosi 2,5% rocznie. Jeżeli więc kupisz lokal za 100 tys. zł, to rocznie moesz wpisać w koszty 2 500 zł.
Odzież to pojęcie bardzo szerokie, dlatego chyba nikt na tym forum nie wie co właściwie potrzebujesz. Nie wiem gdzie mieszkasz, ale pod Łodzią jest kilka takich miejsc, gdzie jest handel hurtowy: Tuszyn, Głuchów, Rzgów (POLROS I CH PTAK).
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skąd wziąć towar?": - Skąd wziąć prawnika? - skąd wziąć pieniądze? - Skąd wziąć ciuchy??? - skąd wziąć częśći - skąd mogę wziąć dotację i ile:)
• Strona 1 z 1
|
|