Witam, zacznę od przedstawienia się, mam na imię Piotr, mieszkam w Warszawie, 19 lat.
Od jakiegoś czasu planuję zacząć co miesąc odkładać gotówkę ale niestety póki się ucze i nie zarabiam to ciężko mi jest co miesiąc odłożyć cokolwiek. Zwłaszcza,że co miesiąc z pieniędzy które jakoś sobie zarobię muszę zapłacić za benzynę na dojazdy do szkoly, telefon, jakies codzienne wydatki typu jedzenie papierosy itd.
Jestem kompletnie zielony w temacie lokat, kont oszczędnościowych itd. więc szukam informacji na forum. Mianowicie chciałbym założyć konto na które co miesiąc bym wpłacał 50-100zł (w przyszłości pewnie mógłbym pozwolić sobie na wpłacanie większej sumy) ale nie miałbym możliwości wypłaty zgromadzonych pieniędzy póki nie ukończe np. 25 roku życia. Czy jakiś bank oferuje coś takiego?
Mam konto już długi czas w ing i drugie konto od niedawna w pekao. Orientuje sie ktoś jakie są najkorzystniejsze oferty w tych bankach? Bardziej mi chodzi o ing z bardzo prostego a zarazem może i głupiego powodu: interfejs graficzny ich strony internetowej mi dużo bardziej odpowiada niż pekao z którego prawie wogle nie korzystam i gdyby nie było darmowe to bym je dawno zamknął. Chyba, że polecacie jakieś inne formy oszczędności?
Pozdrawiam