|
Skład Drzewny |
Skład Drzewny
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Witam. Chciałbym otworzyć w Polsce (woj. zachodniopomorskie) skład drzewny. Mam spore pole do zagospodarowania 2,13 ha. Na tym terenie posiadam halę (300 m2) do wykończenia (150 m2 jest już gotowe) i myślałem właśnie o składzie drzewnym. Co muszę zrobić aby to założyć, z kim wejść w kooperację? Proszę o odpowiedź.
Witam, też jestem z zachodniopomorskiego :)
Co do składu to i racja, najlepiej wejść w kooperację z tartakiem. Wyjdzie się na tym lepiej niż otwierając skład samemu. Tartak składuje drewno i zapewnia reklamę względnie przysyła klientów. Pod warunkiem że hale są w mieście najlepiej dużym i do tartaku niedaleko. W tym wypadku cały interes to wynajem hal. Można tez prowadzić sprzedaż, biorąc od tartaku pensję, prowizję, czy jakąkolwiek opłatę za swoją pracę. Jednak w tym wypadku tartak powierza drewno do sprzedaży i oczekuje rozliczenia się z towaru i pieniędzy. Hale w składzie drewna są jak najbardziej wskazane, ale tarcica mokra, belki, kantówki, krawędziaki i łaty oraz więźby mogą też leżeć pod chmurką, byle nie za długo bo zasinieją i zagrzybieją. W składzie przy sprzedaży detalicznej jak i hurtowej potrzebny jest widlak, piła motorowa, bandownica i najlepiej jakiś transport, wystarczy nawet auto z lawetą dla klientów bez transportu. Ale myślę że kluczową sprawą jest lokalizacja. Jak jest dobra to hale można wynająć pod prawie każdy biznes. Może i o tym warto pomyśleć? Pozdrawiam.
skontaktuj się z klausner group :) tam wyrzucają na zmielenie takie deski ładne jak u nas sprzedawane są jako pierwszy gatunek wiem bo widziałem na własne oczy, nie wiem jak z cenami jest teraz ale jakość mają pierwsza klasa. Wiem że niektóre składy z Polski zaopatrują sie w towar tam
http://www.klausner-group.com/
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Skład Drzewny": - Pellet drzewny. - PELLET BRYKIET DRZEWNY - Potrzebny pellet drzewny - Potrzebny pellet drzewny - Potrzebuję pellet drzewny Din Plus
• Strona 1 z 1
|
|