|
Skład węgla |
Skład węgla
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Sądze, że skład węgla jest dobrym pomysłem. Po dobraniu dobrego miejsca ( np: w okolicach ośrodków przemysłowych) można zarobić dobre pieniądze. W szczególności duże wzięcię miałby węgiel w zime... Co o tym sądzicie?
Bardzo dobrym pomysłem, znam kilka firm węglowych i biedni oni nie są. Z tym że przydałyby się plecki w jakiejś kopalni.
Temat wiecej niz ciezki.
Jezeli to jest pomysl - bez faktycznych 'pleców' w kompaniach weglowych to z gory skazany na porazke. Taka jest bynajmniej moja opinia. Dlaczego ? Po pierwsze wegiel jest ciezko dostac - tak ! Wiem, ze to brzmi absurdalnie, ale w Polsce jest ciezko o wegiel. A przynajmniej o taki posiadajacy odpowiednie parametry i rozsadna cene. Poza tym firmy pala koksem czesciej, a nie weglem - to oczywiscie zalezy. Nastepna kwestia jest to, ze kiedy juz dostaniesz wegiel - musisz go sprzedac. Mam wielkie watpliwosci, czy dostaniesz wegiel po cenach, ktore zapewnia Ci konkurencyjnosc, a przy tym zysk. To jest bardzo obstawiony temat i nie radze sie w to pakowac. Pozdrawiam.
Witam! Właśnie zastanawiam się nad założeniem małego składu węgla na wsi?
Tylko nie wiem od czego zacząć i czy wogółe jest szansa żeby taki pomysł wypalił? Teren mam - kasę dostałbym z urzędu - dotacja! Dowiadywałem się o kupnie wagi - ceny są przerażające, ale myślę że na początek może i bez wagi bym sobie poradził? Tzn. jakaś waga musi być np. na początek sprzedawać na worki? sam już nie wiem? może ktoś doradzi? pozdr.
Na początek może być i mały. Węgiel możesz zdobyć z hurtowni węgla, która dostaje swój duży przydział z kopalni. Musisz też pomyśleć co robić w lato z tym węglem. Ta zima pokazała, że węgiel jest potrzebny, ale w lato będziesz potrzebował kupców z innych ośrodków przemysłowych. Jeśli Ci się uda to później możesz zmodernizować swój biznes na skład budowlany, jednakże tutaj będą potrzebne większe pieniądze na start, materiały budowlane i większy teren. Nad tym też myślałem i zapewne utworze temat związany z Składem Budowlanym. :cool:
Witam wszystkich
Posiadam nastepujace rodzaje węgli z Kazachstanu: - węgiel opałowy -węgiel przemysłowy - wegiel koksujący -węgiel energetyczny Warunki dostaw: DAF Izow/Hrubeszów, lub na warunkach DDU (oczywiscie koszty, związane z transportem są po mojej stronie) Cena: podam przy zainteresowaniu oraz wszystkie nezbędne dokumenty (parametry jakościowe, certyfikaty i t.d.)
Za węgiel z Kazachstanu dziękuję bardzo !!!!!!!!!!!!!!! Rocznie spalam ok 100 ton węgla i raz kupiłem taki "węgiel", napiszę krótko, jest gó....no wart !!!! On pali się jak drewno, tylko duuuużo więcej żużlu zostaje, który szlakuje się i ciężko jest "wyciągać" go z pieca, ale co najważniejsze to nie daje on temperatury !!!! Rada dla osób, które chcą założyć "skład węgla"-nie bierzcie węgla z Kazachstanu, bo klient, który raz go kupi, więcej nie wróci !!!!
węgla brakuje, popatrzcie chodźby na składy, dawniej było ze ścianami równo teraz jest gó..o, jednak jakby się udało to faktycznie ładną "maniane" można kręcić. POWODZENIA
Też myślę nad czymś takim, posiadam działke w dobrym miejscu ale brak kontaktów.
Firmy, które siedzą w tym interesie od x lat mają problemy z pozyskaniem węgla, a co dopiero mówić startująca firma ? No chyba, że ze wschodu, ale ............ (patrz dwa post wyżej)
Posiadam węgiel w cenach hurtowych, pomoge w rozwinieciu interesu, gg 1287382, PEWNY ZYSK, ZAPRASZAM DO WSPÓŁPRACY
Już miałem zakładać nowy wątek na temat składu wegla, ale znalazłem na google przypadkiem :)
A teraz do rzeczy.. Od września prowadze firmę remontowo budowlaną, nie był to najlepszy czas na wjeście na rynek ale jakoś sie kręci w sezonie, bo zimą to nie bardzo.. Mój pomysł na zarabianie zimą to skład węgla;-) Mieszkam blisko miasta, 60 tyś mieszkańców przy głównej drodze wjazdowej do miasta, kilka kilomentrów ode mnie są dwa składy węgla. Prosperują bardzo dobrze, bez przerwy widze ich samochody jak kursują. Moim zdaniem to mieć dostęp do dobrego węgla, a konkurencyjna cena sama przyciągnie klienta. Węgiel zdecydowanie sprzedaje sie w okresie jesienno-zimowym i do kwietnia.Czyli sezon na wegiel trwa blisko 7 miesięcy.. Mam kontakt na kopalnie, dostawce węgla mam. Teraz pytania odnośnie wyposażenia składu z węglem ?? -- Utwardzony plac -- Na początek 1 Multikar ( 6,7 tyś zł ) , żuk - ( 4 tyś) -- Waga najazdowa to znaczny koszt 15 tyś -- waga mniejsza do warzenia worków 3 tyś zł -- a teraz bardzo istotne, czym mam nakładać ten węgiel na samochód ? Czy mowa tu o mini ładowarce, koparce itp ?? Jakie są inne możliwości, pomijając pakowanie w worki po 50 kg i wysypywanie na samochód. DORADZAJCIE
mam dojścia dość wysoko na kop.
i co dalej???
może ładuj taśmą. ale to raczej niewielkie ilości:/
oj weglowcy, mieszkam w jastzrebiu zdroju a to chyba wszystko tlumaczy :) powiem krotko...od 15 lat nie widzialem tak zawalonych weglem placów jak od kilku miesiecy. kiedys wegiel ciezko bylo zobaczyc na kilku hektarowym polu przed kopalniami, ateraz przez caly ten kryzys, stoja takie haldy jak wydmy na saharze. cala zime sie zbieralo i zbieralo, nie bylo odbiorcow, firmy i przemysl produkowaly coraz mniej i mniejsze bylo zapotrzebowanie a teraz po zimie wiec jeszcze gorzej. Nie wspomne juz o mafii weglowej, kto nie ma ukladow ten nic nie zdziala
Sprawdź również podobne tematy:
- Skład węgla.
- Skład opału - węgla - Poszukuję dostawcy węgla na skład ! - 200-250tyś zł w co? Skład węgla? Czy coś innego? - Skład węgla i materiałow sypkich - Skład węgla kamiennego - pomysł na biznes co o ty myślicie ? - Skład węgla, cementu oraz ziemi ogrodowej - NAJLEPSZY INTERES - SKŁAD WĘGLA - WSPÓŁPRACA - DUŻE ZYSKI - Import wegla Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|