Witam serdecznie zapraszam do dyskusji zaczne od sytuacji ktora mnie meczy juz kilka tygodni moja ukochana dziewczyna prawie rok temu zaczeła robic sobie kolczyki i takie tam rozne elementy bizuteri oczywiscei nie ze s\rebra ani nic z p[odobnych rzeczy ja sie na tym nie znałem i oczywiscie wszytko mi sie podobalo w koncu zaczela robic dla kolezanek i tak dalej nawet ja dalem piniazki na owy cel i sie kupilo mase elementow wtedy głownie z allegro teraz sie kupuje w innych sjkle[pach ostatnio w poszukiwanieu najpierw jakis fajnych i nowych elementów natrafiliśmy na rożne sklepy które oferują nie tylko biżuterie ale i inne elementy doszliśmy w końcu do lampek USB czyli wszytko co w chinach można wyprodukować ostatnio zastanawiam się nad zmiana branży z wiadomych przyczyn jak tak dalej pójdzie nie wyżywię siebie a co dopiero rodziny chciałem otworzyć "jakiś" sklep myślałem i myślałem aż w kocu połączyłem poszukiwania biżuterii i tych wszystkich drobiazgów i zacząłem się zastanawiać poważnie nad sklepem jak w temacie 1001 drobiazgów wszytko spoko ale teraz się zaczynają moje dylematy są sklepy po 2złote są po 4 i nawet słyszałem ze są po 1 zł w internecie można znaleźć hurtownie takich artykułów ale jak dla mnie są drogie do takich sklepów bo marża sięga od kilkunastu do kilkudziesięciu groszy czyli wniosek nasuną mi się taki ze te hurtownie w internecie same się nazwały hurtowniami i bezpośrednimi importerami czy Ktoś z Was szanownych i cierpliwych czytając mój post forumowiczów wie coś na ten temat? oczywiście mam kilka dodatkowych pytać pewnie standardowych w tej sytuacji ale mnie nurtujących :
1. ile taka osoba (sprzedawczyni) zarabia w sensie ile mnie zatrudnienie osoby będzie kosztowało
2. czy w hurtowniach bez www będę mógł taniej kupować owe rzeczy
3. czy sa jakieś ograniczenia sklepów po 2,3 i 4 złote sam bym chciał mieć ceny od 2 powiedzmy do 10(1001 drobiazgów od 2zł do 10złoraz sztuczna biżuterią)
4. ile potrzebował bym pieniążków na zatowarowanie 50m2 sklepu
5. i czy warto w to się pchać
Dziękuje wszystkim za cierpliwość i proszę o wyrozumiałość możliwe ze bardzo chaotycznie wszytko opisałem