|
Sklep a częsciami samochodowymi - strona 2 |
Sklep a częsciami samochodowymi
• Strona 2 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Chciałbym jeszcze żeby wypowiedział się ktoś kto pracuje w takim sklepie, albo kto prowadzi taką działalność. Jest to opłacalny biznes? Przy założeniu, że konkurencja jest ale "idzie powalczyć" z nią.
I mam jeszcze pytanie czy lepiej zamawiać w dużych hurtowniach, czy w mniejszych? A może szukać producentów?
ja jestem w branzy!! od producentow nie masz szans, oni maja swoich dystrybutorow, ktorzy z kolei sprzedaja do duzych hurtowni i nie masz wyjscia musisz brac od nich
Tak właśnie myślałem, orientowałem się trochę w tym temacie teraz i powiedzieli mi to samo, dzięki Łukasz11
Ja bym Ci tylko polecil zebys mial czescid o francuzow :) mnustwo tego czegos teraz u nas jezdzi glownie male babskie wozidelka zima sie konczy wiec bedzie zapotrzebowanie na lampy i zderzaki :P a do francuzow czesci sa najdrozsze drozsze chyab nawet niz do japonskich czy amerykanskich po za tym te marki psuja sie jeszcze w salonie wiec to jest to :P
Wezmę pod uwagę :D dzięki za wszystkie rady i z chęcią będę czytał następne :)
Znalazłem już lokal :) muszę jeszcze uzgodnić warunki wynajmu. Miejsce myślę, że najlepsze w tej okolicy jakie można było wynająć. Około 30 metrów, w sąsiedztwie niedaleko nowo otwarta galeria handlowa, hurtownia z art. metalowymi i kilka innych, praktycznie przy samej głównej drodze i najmniejszych problemów z parkingiem nie ma. Na przeciwko zakład który instaluje radia, alarmy itd. Także według mnie lokalizacja jak najbardziej na plus :)
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Mam taki dylemat mianowicie chodzi o to że chcę otworzyć sklep z częściami samochodowymi. Mam swój lokal 100m2.Miasto 17tyś mieszkańców. Jest tam teraz sklep właśnie z częściami wynajmuje lokal dla człowieka, który to prowadzi. Od końca września wychodzi ode mnie i przenosi się z interesem do siebie na działkę bo postawił tam budynek gospodarczy. Widziałem się z przedstawicielem jednej hurtowni InterCars zaproponował mi nie złe upusty. Teraz w sklepie jest taki sobie ruch bo u tego dzierżawcy są drogie rzeczy. U mnie były by tańsze i myślę że dobra reklama nagoni trochę klientów. Na przeciwko jest zakład samochodowy i z boku jest drugi ale wiadomo nie ma gwarancji że będą u mnie brać! Oczywiście zajdę do właścicieli tych zakładów i dam im dobre rabaty. Chodzi o to że waham się jeszcze byłby to mój pierwszy biznes. Na częściach znam się jako tako. Czy ktoś na tym forum zna temat części i mógłby mi coś podpowiedzieć? Byłbym bardzo wdzięczny
Witam. Jak sądzicie czy ktoś nie siedzący w temacie części samochodowych może spokojnie prowadzić taki sklep ? Polegając tylko na katalogach z nr. części a nie własnej wiedzy z zakresu mechaniki.
I jak sądzicie czy hurtownie moga dawać jakieś częsci w komis ? Spłacam je po sprzedaniu ? Znacie jakieś ciekawe hurtownie na terenie małopolski a konkretniej okolice kraków-chrzanów ?
Witaj.
Bez podstawowej wiedzy n/t motoryzacji może być ciężko.Katalogi oferowane przez hurtownie w wersji elektronicznej ułatwiają dobór odp częsci jednak czasem do jednego modelu jest dostepnych kilka róznych np klocków hamulcowych w zależności od wielkości felgi/zacisku hamulcowego etc. i trzeba wiedzieć o co się zapytać klienta. Co do sprzedaży na przelew o wydłużonym okresie zapłaty to takie rozwiązania stosuje się wobec znanych i długoletnich klientów a nie "świeżaków". Proponuje Ci zaistnienie poczatkowo w branży np chemi motoryzacyjnej, albo zaciśnieniu sprzedaży do 1 marki - koncernu np VW,SEAT,SKODA,Audi. Hurtownie motoryzacyjne to mi: Inter Cars, Inter Team,Moto Profil, Auto Partner,Hart, AD Stachura - siedziba Kraków , FOTA,Giętka,do tego dochodzą hurtownie blacharskie np AutoElements, Polcar
OK dzięki za rady ;)
witam cie krzysku chcialem cie zapytac jak ci poszlo z zalozeniem tego sklepu z czesciami samochodowymi i od czego zaczoles
Jeżeli chodzi o hurtownie Inter Cars to NIE POLECAM.
Dlaczego? Pracowałem tam, wiem jak wygląda zbiórka cześci(pracownicy rzucają częsciami do pojemników) często zamówienia się nie zgadzają.
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep a częsciami samochodowymi - strona 2": - Sklep z częściami samochodowymi - Sklep z czesciami samochodowymi. - SKLEP Z CZĘŚCIAMI SAMOCHODOWYMI NA SŁOWACJI - SPRZEDAM SKLEP Z UŻYWANYMI CZĘŚCIAMI SAMOCHODOWYMI - Sklep Allegro z używanymi częściami samochodowymi - pytania
• Strona 2 z 2 • 1, 2
|
|