|
Sklep dla cukrzyków,dietetyków? |
Sklep dla cukrzyków,dietetyków?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Siedziałem sobie dzis w pociągu i tak sobie pomyslałem czy gdybym otwozył slkepik,taki ala spozywczak tylko z tym że znajdowały by sie tam produkty z małą ilościa cukru,dla dietetyków czy cukrzyków,w cale nie taki zły pomysł?.Oczywiscie starałbym sie doradzać klientom co by mieli kupowac mógłbym nawet spoządzac im listy produktów które by w zaden sposób nie kolidowały ani nie szkodziły organizmowi,takie dobre odzywianie.Skoro sa np.kuchnie wegetarianskie to czemu nie sprzedawac artykułów dietetycznych.Narazie nie mam o tym pojecia pisze o tym o czym nie wiem,lecz może jakis człowieczek z forum mógłby cos doradzic.oczywiście do sklepu jak sądze przychodziły by osoby starsze ,które własnie dbają o swoje zdrowie i miał bym nadzieje jak często chodzą do apteki tak czesto przychodzili by do mnie po artykuły.I dla ludzi młodych coś by sie znalazło cherbatki na pobudzenie,czy uspokojenie przed maturka kto wie?
Diabetycy i Celiatycy - tak nazywa się Twoja grupa docelowa.
W sieci istnieją 2 sklepy z takimi artykułami. Niestety nie należą one do najtańszych. Sklep tradycyjny jeśli uż to w dużym mieście i raczej jako dodatek do sklepu interenetowego. W Polsce o ile dobrze pamietam jest ok 2 mln ludzi z tymi przypadłościami w różnym wieku, zatem jest to dość pokaźna grupa. Marża około 30%. Większość producentów w Słowacji. Zaglądnij też: http://www.celiakia.pl/ Pozdrawiam Paweł
Sklepik z dietami w naszym kraju to jeszcze nie to. Spoleczenstwo zbyt slabo doinformowane, mozna powiedziec biedne.
No właśnie społeczeństwo jest niedoinformowane, czyli należałoby doinforomować, uświadomić, toteż twój sklep mógłby pełnić też taką funkcję(może po jakimś czasie,gdy zaczniesz zarabiać stworzysz na swojej stronie taki smsowy informator,czyli każdy klient,który dokona zakupów i poda numer swojej komórki-wyrażając zarazem zgodę na tę usługę),będzie dostawał na telefon od ciebie jakieś porady zdrowotne,przepisy może kulinarne i inne takie "zdrowe" informacje),a jeśli chodzi o drogość
zdrowej żywności, to są ceny naprawde zróżnicowane, współpracuję ze sklepem Zdrowa Żywność i tam są wiecznie kolejki, a to dlatego, iż Pani kierowniczka, rezolutna:) osoba kupuje żywność od ekologicznych gospodarstw w naszym kraju,gdzie ceny są "normalne",a np.w Czechach jest jeszcze taniej. Sądzę, iż w dobie rosnących zagrożeń chorobami, także cukrzycą, nasi rodacy zaczynają się przeprogramowywać pod tym względem. Ja tam jestem optymistką w tym temacie:)[/i]
powiem ze masz troche racji, moze rynek otworzy oczy, czy raczej zaslepi ze ta "zdrowa" zywnosc jest cool, trzeba o tym pomyslec
Mi sie wydaje, że ludzie mają w podświadomości ze żywność dietetyczna czy też zdrowa jest nie smaczna, mi osobiście kojarzy się to z ziółkami i potrawami z pora i marchewki ;) Może trzeba by świadomić ludziom, że tak nie jest? Heh może nawet pokusić się o coś takiego, każdy kto odwiedzi sklep jest częstowany jakimś frykasem :D (byc może gadam bez sensu i dietetyczna żywność naprawde jest nie smaczna, nie wiem bo nie korzystam :roll: i tutaj jest miejsce dla Twojego sklepiku kamilos07 )
wyobrazasz sobie zeby cos bez cukru, soli czy oleju bylo smaczne :lol:
Kolego. Jadłem batomy smakujące znacznie lepiej niz snikersssy, które były dla diabetykow czy celiatyków. Zapewniam Cię, że mawet bez sztucznych dodatków mzna uzyskać dobry smak nie stosując cukru.
jesli chcialbys doradzac to juz jakis bardziej dietetyk musialby siew tym zajac, czy technolog zywienia czy kto tam jeszcze jest od takich rzeczy- sie nie znam. zdrowe odzywianie u nas jeszcze nie jest modne,w sensie zdrowia, ale coraz modniejszy staje sie wegetarianizm a co za tym idzie VEGANIZM. wiec mozesz polaczyc zdrowie ludzi i zycie zwierzat.u nas w polandzie jet bardzo malo -a nawet jeszcze mniej-sklepow oferujacych taka zywnosc.internetowych tez niezawiele.wiec moze cos w tym kierunku?ludzie zaopatruja sie w takie pozywienie na czechach lub najczejsciej w anglii.coraz wiecej mlodych ludzi jet teraz wegan i vege. jedna ma ten produkt wade. jest naprawde drogi wiec nie wiem jak by bylo z nabywcami. takie moje skromne zdaine
Hallo
Kolega nie pisał o zdrowej żywności tylko o sklepie specjalistycznym dla diabetyków i celiatykow. To zupelnie co innego. Czytajcie prosze uwazniej posty. Podtrzymuje moje zdanie. Sklep tak ale przy okazji internetowego sklepu. Paweł
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep dla cukrzyków,dietetyków?": - Dopis do zakresu firmy - SKLEP + SKLEP INTERNETOWY - więcej niż sklep internetowy. sklep life stylowy. - Firma a sklep internetowy. Czy mogę założyć sklep - sklep spożywczy, sklep z firanami co otwierać? - Co lepsze - zwykły sklep czy sklep internetowy?
• Strona 1 z 1
|
|