Heyka.
Chodzi mi po głowie sklep z artykułami dla dzieci-ciuszki, zabawki, wózki itp . Nie bardzo wiem jak się za to zabrać i ile musiałabym mieć na rozkręcenie kasy. Może ktoś mi podpowie?
|
Sklep dziecięcy |
Sklep dziecięcy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Heyka.
Chodzi mi po głowie sklep z artykułami dla dzieci-ciuszki, zabawki, wózki itp . Nie bardzo wiem jak się za to zabrać i ile musiałabym mieć na rozkręcenie kasy. Może ktoś mi podpowie?
Witam.
Pomysl bardzo dobry, w koncu mamy baby boom. tylko trzeba bedzie sie rozkrecic aby za pare lat przetrwac niz demograficzny ktory bedzie w fazie "produkcyjnej" ze tak to nazwe. Wszystko zalezy od lokalizacji i rozmachu i rodzaju klienta na ktory sie nastawiasz. Sam jestem producentem pewnego produktu dla dzieci, ktory sprzedaje do roznych sklepow. Generalnie rozrozniam, male sklepiki, wrecz osiedlowe, Duze i drogie, zwlaszcza w galeriach lub lokalne sieci. Duże i tanie, stawiające na tanich producentów gdzie np. najdroższy wózek kosztuje 300 zł. Wiadomo, pewnien rodzaj asortymentu jest obowiązkowy ale np. łóżeczko dziecięce za 1500 zł już nie w każdym sklepie znajdziemy. Wszystkie sobie jakoś radzą. Radzę zastanowić się, który model wybierasz i zrobić dobry plan. Zadzwoń do dostawców, zapytaj jak jest z płatnościami, ale generalnie na początek trochę kasy jest potrzebne na sam towar.
Pomysł bardzo dobry, tylko pamiętaj, że będziesz miał sporą konkurencję. Na początku na pewno będziesz musiał otworzyć równolegle sklep internetowy, to zagwarantuje ci większą ilość klientów. Popatrz jak robi to twoja przyszła konkurencja, możesz się od nich sporo nauczyć. Przykładem jest sklep dla dzieci www.4kids.com.pl, mają nie tylkjo artykuły dla dzieci, dbają też o młode mamy. Pamiętaj żeby mieć duży wybór jeśli chodzi o artykuły dla niemowląt.
moim zdaniem pomysl dobry :) ale internetowy czy stacjonarny sklep ?
Tzn chodzi mi o stacjonarny ale nie wykluczam internetowej sprzedaży. Nie dodałam że w asortymencie znajdować by się miały artykuły przeciwalergiczne dla maluchów bo takich akurat sklepów specjalistycznych jest bardzo mało.
no i właśnie jak znaleźć dostawców bo to mój największy problem. Biegam po necie ale nic rozsądnego mi się nie znalazło.
Cześć jesli chodzi o wózki to zalezy po ile są,im taniej kupisz tym lepiej dla ciebie pozatym ew, mozesz kupować w Czechach ubranka chyba sa taniej ,możesz też sprzedawć pieluszki tetrowe =bo nie wszystkich stać na pampersy Marzena
Największy problem to znalezienie dostawcy bo tak biegam po necie i za wiele nie znalazłam a Nowy rok Niebawem a po Nowym Roku chciałabym zacząć działać.
Napisz na maila co cie interesuje moze jakos pomoge,pozatym tez mozesz szukac kontaktu z kims kto importuje np. z Turcji ew, inne kraje jesli cię to interesuje.Czekam na maila od ciebie Marzena a wózki,chodziki,nosidełka ,zabawki też możesz sprzedawać. mój email marz11@op.pl
tu masz listę producentów jeśli chodzi o artykuły dla dzieci http://www.4kids.com.pl/producent_30/ wejdź na zakladkę producenci i zobaczysz całą listę. Jeśli chodzi o artykuły dla niemowląt to moim zdaniem warto zainteresować się bugaboo. Maja drogie produkty, ale bardzo solidne i zauważyłem, że są coraz bardziej popularni w Polsce.
i jak tam otworzyłeś ten biznes dzieciecy?????
bo jak jeszcze nie to mogę ci podpowiedziec ile kasy potrzebujesz bo ja otwierałem. Powiem szczerze ze nie spodziewałem się ze aż tyle trzeba wydać. Okaząło sie ze bielizna,akcesoria wózki itd to tyle tego trzeba ze sklepik 50m2 władowałem 150tys zł. tez byłem w szoku ale przynajmniej nikt nie otwiera ci konkurencji jak dostanie z urzedu pracy 12tyś i tak jak odzież dla kobiet na każdym rogu. mazy mi sie sklep dzieciecy taki 200m2 ale to z 400tyś min musisz mieć.Jednym słowem kosztowny biznes. Jak chcesz otworzyć na 50m2 za 50tyś zł też otworzysz głównie zabawki bedziesz miał bo to objetosciowy towar i tani ale nie zarobisz albo bedziesz wegetować jak ci staczy wypłatka 1000zł moja byla pracownica tak sie napaliła i tak otworzyła i po roku zamknela,naprawde jak nie masz dużej gotówki to nie tykaj tej branży tymbardziej ze wiekszość dostawców to producenci bo hurtowni jest jak na lekarstwo tylko za gotówkę przywożą towar. Podrowionka
Kazzik- piszesz głupoty! Twn sklepik- www.4kids... to niestety dla początkującego banał! Jak dla mnie ceny z kosmosu- fakt- ubranka piekne, ale zależy, czy twój sklep mieści się na wsi, czy w mieście.
Ja otworzyłam sklep na wsi, i dostawców szukałam tutaj. Niestety ta stronka mnie tak zraziła, że byłam o krok od zaniechania swojej działalności. Długo szukałam dostawców w necie- ale niestety- bez konkretnej nazwy firmy- niewiele można znaleść. No chyba, że kogos interesuje naprawde wysoka półka cenowa w sklepie. Mi zależało, żeby było ładnie i tanio. NIE NAJTANIEJ! Ale tanio- na tyle, zeby zachęcić miejscowych do kupowania tu- a nie jechania do miasta i teracenia czasu na bieganie po kilku sklepach- i robieniu zakupów- co u mnie zajmuje im tylko parę minut. Moja rada na znalezienie dostawcy- to iść do konkurencji- i kupić dla siebie parę rzeczy- których zakres cenowy by cię interesował. Jeśli chcesz mieć bluzki z cenie 25-35 zł- to idziesz do konkurencji i je kupujesz. Jeśli chcesz sprzedawać je za ok 40-60 zł, to idziesz do droższego sklepu. Potem patrzysz na metkę, bierzesz telefon- i dzwonisz! Bezpośrednio do producenta. Ja tak zrobiłam, i myślę, że to najlepsza metoda na znalezienie dostawców w przedziale cenowym, który cię interesuje. Reszta to strata czasu i pieniędzy. Szukałam długo w internecie, dzwoniłąm do producentów, i jak przyszło co, co czego- tzn, po przysłaniu mi katalogu z cennikiem bywałam zwykle załamana, bo kategoria cenowa mnie nie zadowalała.
Witam. Ja do GWIAZDECZKI. Mam pewną sprawę. Posiadam sklep z odzieżą dziecięcą. Szukam od dłuższego czasu dostawców z tanią odzieżą ale niestety jest coraz gorzej. Może mógłbym liczyć na pomoc w postaci podania paru adresów dostawców. Jestem z województwa wielkopolskiego. Mój adres rysio2000@poczta.pl . Pozdrawiam.
Witam...
Zgłaszam się jako sprzedawca hurtowy odzieży dziecięcej. Odzież niemarkowa, zarówno import z Anglii, Francji, wschodu, jak i polska produkcja. Rozmiarówka od 62 do 164. Moge wysłac zdjęcia towaru na maila, można zamówić przez net, wysyłam paczki, w wypadku wiekszego zamówienia na swój własny koszt. Jeśli ktos jest zainteresowany, poproszę o wiadomość na priv.
Ja polecam odzież firmy Flocco. Mają świeże i modne wzornictwo przez co zawsze się dobrze sprzedają ich ciuchy. Jeszcze nigdy mnie nie zawiedli więc gorąco polecam. Zresztą sami zobaczcie na ich stronie flocco pl
Sprawdź również podobne tematy:Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|