|
Sklep i ciekawy pomysł |
Sklep i ciekawy pomysł
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Pomysł na biznes
Autor
Wiadomość
Cześć. Mam 2 pomysły na biznes. Pierwszy to sklep z kosmetykami. Czy sie opłaca? W takim Rosmanie są zawsze tłumy. Drugi biznes to także sklep. Sklep z odżywkami dla kulturystow itp. Odżywki są bardzo drogie i taki paker to z 500 zeta wyda na odzywki na miesiac. Oczywiscie jedni wydadzą wiecej inni mniej, nie ma co generalizować. Moj pomysł na ten sklep jest taki, zeby zapewnić kulturyście suplementacje na raty. Nie musi kupowac np kreatyny za 100, gajnera za 150 i płacic 250 zeta tylko np 20 zl miesiecznie. Wpadlem na ten pomysł bo sam uprawiałem ten sport, znowu chce zacząć, ale naprawde cięzko mi wydawac tyle kasy na odzywki. A jakbym mógł własnie se na raty brać to skusilbym się.
Skoro mowisz ze 100 miesiecznie ma pacjent wydawac na odzywyki, a Ty chcesz mu dac na to raty tak aby splacal po 20 zł miesiecznie? to sobie policz jak na tym wyjdziesz. W 12 msc dasz mu towaru za 1200 zł a z rat wezmiesz 240 za rok, i jesli ten paker przestanie je brac po roku (w co watpie) to nadal bedzie ci jeszcze 4 lata splacal te odzywki!!! WIECEJ TAKICH POMYSŁÓW!!:). Juz przestan brac to odżywki bo ci nie sluza chyba :) powodzenia.
100 na miesiąc? Za stówe to se kupisz słabego gajnera, ktorego zjesz w 5 dni.
No to dobra to pacjent wyda na 5 dni 100 zł, wiec w miesiac potrzeba mu GAJNERA za 600 zł :) czyli znowu male liczonko: 12 msc X 600 zł = 7200zł :) za taka kwote mu dasz towaru w ciagu roku( i to tylko jednemu, a reszta? i taki pacjent to chyba nie bedzie bral roku tylko wiecej).Wiec ty jako cudowny wlasciciel sklepu dasz mu to na raty nawet po 50 zł miesiecznie :) czyli za 12 msc wezmiesz od niego 600zł :)<brawo> czyli po 12 latach pacjent Ci splaci całego GAJNERA!!!:) Beton nie obraz sie ale ten pomysł to... zostawie bez komentarza :)) przynajmniej sie posmialem :) Powodzenia:)
No wielkośc raty zależna by była od kwoty jaką wydał na suple jak i od ilosci rat. To oczywiste, wiec co ty pleciesz.
To tam samo jak bys w sklepie spozywczym chcial chleb na raty codziennie:) i powiedz kiedy sie skoncza te raty skoro w kazdy dzien trzeba kupic ten chleb? wiec analogicznie rosnie twoj kredyt:) hehe Stary wez pomysl troche:)
Witam
A dla mnie pomysł z odżywkami całkiem się podoba :) Jak wiadomo odżywek nie bierze się co miesiąc więc te kalkulację 12 miesięcy razy.. to Bujda. Po każdym cyklu masz miesiąc przerwy więc w rzeczywistości mamy 6 miesięcy przyjmowania używek. Gainer + kreatyna + Dexteroza na miesięczny cykl wydamy jakieś 180zł. Wydać jednorazowo taką kwotę jest szkoda.. ale rozkładając ją na pół czy też na 3 raty wychodzą nam niewielkie pieniądze które jesteśmy w stanie wydać. Druga sprawa.. Nikt Ci nie da 2 kredytu jeśli pierwszego nie spłaciłeś.. Tak samo z odżywkami. Weźmiesz raz na raty musisz najpierw to spłacić... żeby wziąć drugi raz. dajmy ze będziemy mieli 100 klientów na nasze produkty każdy wyda po 180 zł = 18 000zł biorąc to w 3 ratach wychodzi 6 tyś przychodu.. Towar lepiej rozłożyć np. na trzy raty i go sprzedać (pełną kwotę dostajemy po 3 miesiącach) niż towar miałby leżeć na półkach pół czy rok czasu.. Myślę że to całkiem ciekawy pomysł chodź jest w nim parę alee.. Jeśli go dopracujesz, znajdziesz dobrą lokalizację i rozreklamujesz się pomysł wypali :) Życzę powodzenia
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep i ciekawy pomysł": - Mam ciekawy pomysł... - ciekawy pomysł. - Ciekawy pomysł :) - Ciekawy pomysł?!? - mam ciekawy, niekonwencjonalny pomysł
• Strona 1 z 1
|
|