|
Sklep internetowy a magazynowanie kawy |
Sklep internetowy a magazynowanie kawy
Biznes Forum
‹ Biznes, Dotacje z UP i UE
‹ Ogólnie o biznesie
Autor
Wiadomość
Mam pomysł na założenie sklepu internetowego z kawą i herbatą. Od jego realizacji dzieli mnie tylko jedna przeszkoda, a mianowicie: jak magazynować tą kawe? Czy to można w domu w szafie chować, czy trzeba mieć specjalne, klimatyzowane pomieszczenie, czy co? A może da się tak jak z produktami niespożywczymi np. komputery, gdzie zamawia się na bieżąco z hurtowni po każdym zamówieniu w sklepie internetowym, zamiast magazynować wszystko u siebie... Wie coś, ktoś może na ten temat?
Myślę, że jeśli chcesz przechowywać kawę "na własną rękę", to musisz jej zapewnić odpowiednie warunki typu wilgotność powietrza, temperatura itd. Może niech wypowiedzą się kawowi eksperci ;)
Mnie osobiście też wydaje się że produkty spożywcze powinny mieć zapewnione odpowiednie warunki przechowywania. Chodzi głównie o temperaturę. Może najlepiej spytać producenta. Osoba która zajmuje się wytwarzaniem tego rodzaju produktów powinna się całkiem nieźle orientować w kwestiach przechowywania i magazynowania towaru.
Sprawdź również podobne tematy:
- SPRZEDAM SKLEP KOLONIALNY- KAWY, HERBATY
- Transport i magazynowanie - Transport i magazynowanie? - Działka = magazynowanie - Transport i magazynowanie - Magazynowanie i dystrybucja towarów Warszawa - MAGAZYNOWANIE A LICENCJA NA TRANSPORT DROGOWY - Magazynowanie wyrobów gotowych i półproduktów DAMCO - Warszawa przyjmę magazynowanie i dysrtybucję towaru Dobrze oceniasz ten temat? Poleć go znajomym!
|
|