Witam
Mam kilka pytan zwiazanych z prowadzeniem sklepu w internecie. Dla ulatwienia wypunktuje poszczegolne rzeczy,
chetnie poczytam uwagi osob ktore prowadza juz cos takiego.
1
domena = jest
lacze + serwer = jest
oprogramowanie sklepowe = wybrany skrypt brak grafiki ale cos sie dzieje w tym kierunku
pytanie: jaka sciezke reklamy wybrac? mysle o banerach w kilku miejscach w swoim miescie, do tego moze cos na samochod. A co w
internecie? Pewnie integracja z porownywarkami cen. A moze ktos z Was korzystal z mailingu firmy produkujacej komunikator tlen? Jakis czas temu mieli promocje i za 800zl netto mozna bylo wyslac duzo maili, tylko czy to faktycznie dziala?
2
Mam dzialalnosc gospodarcza. Do tej pory wystawialem faktury, ale klientami zawsze byly firmy. Co teraz? Musze miec
kase fiskalna, zeby sprzedawac osobom prywatnym?
3
Musze dodawac dowod zakupu papierowy do paczki czy mozna wystawic tylko fakture elektroniczna i wyslac klientowi? Taka
faktura bedzie w swietle polskiego prawa miala taka sama wartosc jak papierowa?
4
Chce podpisac wspolprace z hurtownia X. Ma ona mozliwosc wyslania towaru bezposrednio do klienta. Plusem jest to ze jest
szybciej, klient placi mniej za transport (hurtownia ma super taniego kuriera), potrafia zalaczyc tez fakture do paczki.
Tylko pytanie co z gwarancja produktow? Bo jak idzie bezposrednio do klienta koncowego to ja jej nie podbije. Poniewaz
nie handluje, nie wiem jak to sie zalatwia. Taki HP np w swoim punkcie serwisowym bedzie wymagal podbitej gwarancji czy
tylko dowodu zakupu? To dosc istotne bo wiekszosc towarow ma gwarancje producenta, i naprawy sa tylko w jego punktach lub firm ktore z nim wspolpracuja.
5
Rozumiem ze musze klientowi zagwarantowac prawo do 10 dniowego zwrotu towaru bez podania przyczyny. Czy po tym okresie
klient moze mi zwrocic towar i powiedziec ze go nie chce i musze mu zwrocic pieniadze? Szperajac po forach wyczytalem
ze w ciagu 2 lat moze to zrobic uzasadniajac ze towar nie jest zgodny z umowa. Zmierzam do tego ze ludzie pisali
o takich pomyslach nie mogac wyegzekwowac praw gwaranyjnych od producenta. Pisali o tym ze to jakis sposob na odzyskanie kasy,
tylko co sprzedawca ma do tego ze laptop po roku pracy szwankuje, a klient ma problemy z egzekwowaniem praw gwarancyjnych?
Dzieki za wszystkie opinie.
Michał