|
Sklep internetowy, jaki podatek? |
Sklep internetowy, jaki podatek?
• Strona 1 z 1
Biznes Forum
‹ Podatki i ZUS
‹ Podatek dochodowy, podatek VAT
Autor
Wiadomość
Witam serdecznie. W tym miesiącu dostałem dotacje z UP w wysokości 13500zl. Otwieram sklep internetowy ale zamierzam również handlować na allegro. Kwota z dotacji jaką mogę przeznaczyć na pierwszy rzut towaru to 7500zł. zamierzam na nim zarobić jakieś 2500-3000zł, czyli mieć jakieś 10tyś zł przychodu miesięcznie. W związku z tym mam do was pytanie. Jaką formę podatku byście mi polecali? bardziej ryczałt czy KPiR? Która forma była by waszym zdaniem korzystniejsza? Pytanie numer dwa: czy te 7,5tyś które zamierzam przeznaczyć na towar od producentów i hurtowni moge wliczyć jako koszty? chce sie tylko utwierdzić w przekonaniu bo wiem ze np. koszt wystawienia aukcji moge oczywiście wliczyć..
czy naprawde nikt nie może mi pomóc? myśle na kpir, oczywiście bede vatowcem, jak myślicie to dobre rozwiązanie?
Najlepsze.
dzięki, utwierdziłeś mnie w przekonaniu. mam jeszcze jedno pytanie, czy do tego rodzaju działalności potrzebna mi bedzie kasa fiskalna, jeśli tak to czy moge ją zakupić dopiero po przekroczeniu wymaganego progu? czytałem posta o kasach jednak już sie troche w tym pogubiłem.
no więc rozumiem że kasa fiskalna jest obowiązkowa jęsli w ciągu pierwszego roku ma sie min 20tyś obrotu, ale czy muszę ją zakupić na starcie czy moge to zrobić po jakimś czasie prowadzenia DG?
kupić możesz kiedy chcesz,ale zafiskalizować musisz jeśli przekroczysz przychód 20 tys. Tylko po co kupować teraz?
dzięki wielkie za rozwianie wątpliwości. w takim razie kase nabęde jak zbliże się do progu 20tys. myśłe że tak będzie najlepiej
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep internetowy, jaki podatek?": - Sklep internetowy - Jaki podatek, jaka księgowość? - Sklep z odzieżą. Jaki podatek wybrać? - sklep z odzieżą używaną - jaki podatek - otwieram sklep internetowy,podatek - Sklep Internetowy. Ale jaki ?
• Strona 1 z 1
|
|