Sklep internetowy!
Jaki sklep internetowy polecacie? Darmowy czy płatny?
Istotne jest to by był stabilny, łatwo aktualizowany oraz przyjemny dla użytkownika.
Proszę o informacje osoby, które prowadzą sklepy internetowe.
|
Sklep internetowy jaki wybrać? |
Sklep internetowy jaki wybrać?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Biznes Forum
‹ Twoja firma
‹ Marketing i Reklama
Autor
Wiadomość
Sklep internetowy!
Jaki sklep internetowy polecacie? Darmowy czy płatny? Istotne jest to by był stabilny, łatwo aktualizowany oraz przyjemny dla użytkownika. Proszę o informacje osoby, które prowadzą sklepy internetowe.
Odświeżam!
Ja stawiam raczej na własne odrębne projekty. Nie jestem totalnie przeciwna działalności w "gotowych" serwisach oferujących prowadzenie sklepu za niewielkie kwoty- one tez mają swoje zalety. Ale w mojej opinii chcąc budować trwały, pozytywny wizerunek firmy mimo wszystko trzeba postawić na niezależność. Tak więc nie jestem w stanie polecić konkretnej oferty sklepu.
Wszystko zależy od tego czy masz program magazynowy i jaki.
Jeśli nie masz programu magazynowego i wszystkie info trzymasz w sklepie - to masz duuuże pole manewru. Jak masz program magazynowy i chcesz mieć pełną synchronizację danych- to jest to już wyzwanie. Określ czego potrzebujesz to podpowiem dalej.
Może pomyśl nad dzierżawą jakiegoś skryptu, np iai-shop.
Jeśli kryterium decyzyjnym ma być "jakość" i największe ROI to polecam rozwiązania "szyte na miarę". Na przykład PrestaShop, który daje ogromne możliwości. System jest darmowy, natomiast jeśli sklep chce wdrożyć najlepsze standardy web-design ecommerce i e-marketingu to należy system Presta dostosować do swoich & rynku oczekiwań.
Usługi Strategie Marketing Internet Konsulting | Yeelders | E-Commerce Yeelders.com
Polecam Ci samemu zlecić wykonanie takiego sklepu jeżeli myślisz poważnie o działalności tego typu. W kwocie kilkuset złotych można zmieścić się z projektem, jego realizacją i serwerem z domeną. Masz wtedy design taki jaki tobie odpowiada, nie masz żadnych dodatkowych zobowiązań wobec darmowych sklepów typu wyświetlanie ich reklam itp.
Moim zdaniem najlepiej skorzystać z oprogramowań gotowych (już z hostingiem) i zainwestować w odpowiednią grafikę. Ale jakie wybrać sam jeszcze nie wiem bo dopiero 3 przetestowaem i jeszcze sizę zastanawiam. Zastanawia mnie to nowe Tradoro, ale nie spotkalem się jeszcze z opiniami użytkowników, więc czekam na takowe. Posiliłem się nawet o napisanie do jednego ze sklepów postawionych na tym, ale jeszcze czekam na odp.
Moim zdaniem polecal bym platny, poiewaz jest fachowa obsluga i kazdy blad Ci poprawia. A darmowy to duzo bledow ma i jak cos nie bedzie dzialac to musisz kogos szukac zeby Ci to zrobil.
Ja ostatnimi czasy skozystalem z sklepu SellSmart. Zaplacilem nie duze pieniadze, fachowa firma, kurs obslugi sklepu gratis. Moj sklep to skrzatparty. pl
Wypada się tylko zgodzić z takim zdaniem. Rozwiązania dedykowane są zdecydowanie najbardziej efektywne.
polecam darmowy prestashop
Zdecydowanie płatny. Ja już "darmowe" z super funkcjami mam za sobą - zawsze było coś nie tak. A brak supportu doprowadzał mnie do szału (pół roku szukania kogoś żeby mi przerobił formularz rejestracji). Dlatego zmieniłem i polecam AptusShop. Najwazniejsze mam opiekuna do którego mogę zadzwonić i omówić jakiś temat, dodać opcję itd.
Wszystko zależy przede wszystkim od tego jaki cel sobie postawiłeś i jaką gotówką dysponujesz - postaram Ci się w skrócie przedstawić wady i zalety skryptów gotowych i dedykowanych.
1) Sklep darmowy Plusy: -jest przeważnie darmowy przez co doskonały dla osób startujących w tym biznesie, którzy nie wiedzą czy w ogóle wypali Minusy: - jeśli jesteś zielony w kwestii konfiguracji takiego sklepu to może się okazać, że i tak będziesz mógł za coś płacić - zawsze coś będzie nie tak i będziesz potrzebował osoby, która Ci dostosuje ten sklep = płacisz - jest to kolejna tysięczna kopia jakiegoś sklepu - a google nie lubi kopii, przy konkurencyjnej branży nie masz szans na wybicie się w wyszukiwarce - skrypty nie są dobrze zoptymalizowane przez co pozycjonowanie takiej strony trwa znacznie dłużej i pociąga za sobą większe koszty (oczywiście jeśli firma, która robi sklep dedykowany nie śledzi na bieżąco tego co wprowadza google, to dedyk też może nie zdać egzaminu) - jeśli będziesz chciał go rozszerzyć o jakiekolwiek funkcjonalności to może sporo zaboleć - dużo łatwiej jest dopisać firmie jakąś funkcjonalność do sklepu, który stawiała, niż do sklepu, który ktoś napisał - jest okrojony i nie wzbudza zaufania - nawet jeśli ktoś coś potrzebuje, to nie kupi z uwagi na strach przed oszustwem. 2) Sklep dedykowany Plusy: - jeśli firma, która go wykonuje zna się na rzeczy i zrobi dobrze zoptymalizowany sklep, który później będzie pozycjonowany, to w dosyć krótkim okresie czasu można liczyć na szybki przyrost odwiedzin = sprzedaży - skrypt nie jest powieloną kopią - w późniejszym czasie bezproblemowe rozwijanie sklepu o nowe funkcjonalności - przy tworzeniu sklepu możesz od razu zadbać o to, ażeby znajdowały się w nim różne programy partnerskie itp, które będą zachęcały użytkowników do zakupów Minusy: - brak Streszczając - jeśli chcesz otworzyć sklep, ale boisz się, że może nie wypalić - polecam darmowy, a po jakimś czasie przerzucić się na dedykowany. Jeśli liczysz na to że sklep wypali i nie dopuszczasz do siebie innej wiadomości to kup dedykowany, a jestem pewny, że szybciej zaczniesz zarabiać większe pieniądze. Jeśli już decydujesz się na dedykowany, to nie oszczędzaj na tym kasy - żeby się szybciej zwrócił musi być postawiony na porządnie zoptymalizowanym skrypcie, aby bez problemu osiągał jak najwyższe pozycje przy jak najmniejszym koszcie za pozycjonowanie. Jeśli chcesz kupić dedykowany tylko dlatego że jest dedykowany i kupić jakiś bubel - to już lepiej weź darmówkę.
Jak dla mnie płatny to tylko shoper. pl jak darmowy to presta. Shoper naprawdę się ostatnio rozwiną, ciekawym rozwiązaniem jest dostępność sklepu w urządzeniach mobilnych i jako zakładka w profilu firmowym na facebook-u.
warto poprosić o wycenę stworzenia sklepu w różnych firmach i sobie przekalkulować co się bardziej opłaca, czasami warto zainwestować trochę więcej i spać spokojnie niż przekombinować z czymś tanim.
Firma w której pracuje zajmuje się między innymi tworzeniem sklepów internetowych, współpracujemy także z agencjami interaktywnymi które mogą przygotować grafikę, jeżeli temat aktualny to zapraszam do kontaktu :)
Przeczytaj również posty podobne do tematu "Sklep internetowy jaki wybrać?": - Jaki sklep internetowy wybrać? - Jaki wybrać sklep internetowy - Sklep internetowy - jaki wybrać ? - sklep.osiemnastkowo.pl - jaki top wybrać ? - Sklep z odzieżą. Jaki podatek wybrać?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
|
|